Византиецот
Codename Duchess
- Член од
- 14 март 2021
- Мислења
- 3.616
- Поени од реакции
- 7.742
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
имам докторка која се вика Билјана Петревска-ЗовиќЗовиќ
Ne nesum na Dimo Narednikot ama pola detstvo go pominav na Dimo Narednikot , imav Kup drugari vo zgradite i okolu, po cel den igravne MortЈас по татко , дедо и прадедо сум асли од Прилеп ( градско дете ) а по мајка од мегленско , поточно с. Баово Егејска Македонија . Тоа е на 10тина километри од Пожарските бањи . Ми се чини дека Меглен и мегленско не спаѓаат во мариовско оти цела планина ги дели . Туку нешто @vouager спомна дека му бил комшија на Џумерко , па ме интересира дали живее на Димо Нареднико .И јас му бев малку подалечен комшија на Џумерко , живеев во зградите на Димо Нареднико , за жал веќе 15 години сум во Охрид .
i v kozhara po tengala i kozhinchina za strelite za tepanje vrapchina kaj Pune 

i jadenje Krushi i jabolka vo rasadnikot negov, inaku mnogu odamna sum izlezen od MakedonijaNe nesum na Dimo Narednikot ama pola detstvo go pominav na Dimo Narednikot , imav Kup drugari vo zgradite i okolu, po cel den igravne Morti v kozhara po tengala i kozhinchina za strelite za tepanje vrapchina kaj Pune
i jadenje Krushi i jabolka vo rasadnikot negov, inaku mnogu odamna sum izlezen od Makedonija
. А и за стрелите шо велиш , чепорошките од стара чаршија ги купувавме. Јеби га денес децава појма немаат шо се скокалина и стрели со тенгала .
Abe tengala samo od kaj Marulec , Ceporashki od prvoto drvoАууу , кај ме потсети сега за играње Морт , многу беше битно убо скокале да имаш и за Морт а и за на дупки играње. А и за стрелите шо велиш , чепорошките од стара чаршија ги купувавме. Јеби га денес децава појма немаат шо се скокалина и стрели со тенгала .
П.С. Ко деца понекогаш Морт не игравме со метални динари туку со пивски тапи ко че немавме пари![]()
, kaj sum imal pari za rezbarena da kupam , od 11ti Meloplast secen za Streli so kopja i na Lov po Machki.

Меглен е соседниот регион до нас. Големо поштовање од Мариовците до вас.Јас по татко , дедо и прадедо сум асли од Прилеп ( градско дете ) а по мајка од мегленско , поточно с. Баово Егејска Македонија . Тоа е на 10тина километри од Пожарските бањи . Ми се чини дека Меглен и мегленско не спаѓаат во мариовско оти цела планина ги дели . Туку нешто @vouager спомна дека му бил комшија на Џумерко , па ме интересира дали живее на Димо Нареднико .И јас му бев малку подалечен комшија на Џумерко , живеев во зградите на Димо Нареднико , за жал веќе 15 години сум во Охрид .

Подмол не е во Мариово, мада можи како honorary мариовско да биди, ко шо се романците и унгарците honorary slavs по менталитет.Подмол
Зато сеа ги средивте дупките на влезо од Битола, за ние да не ви идиме. Ај шо ги пополнавте, повисок е асфалтот.Патот од Битола до Прилеп како се вика? Патот на еволуцијата.
Мајтапот на Врапчето од Џерси.
Мелнички манастир.Имаше некоја црква таму Св.Илија? Еднаш сум бил во Мариово, пред многу години. Застанавме во црквата, ручавме таму. Убава природа.