Мапи за Garmin Nuvi 200 GPS

• Креатор на темата Креатор на темата corba666
  • Време на започнување Време на започнување

corba666

Аполитичен промакедонски
Член од
3 април 2008
Мислења
266
Поени од реакции
55
Здраво.
Знам дека темава не е на право место но навистина би бил благодарен доколку некој може да ми помогне. Имам Garmin nuvi 200 GPS уред но нема мапи за европа. Дали некој може да ми објасни каде да симнам мапи и како да ги инсталирам? Однапред благодарам.

Фала Трте-мрте ова е одлично...... А за отклучување на мапите се користи Јет Моусе програмче, еве и линк *забранети се варез сајтови и линкови кои водат до пиратерија* КОристете ја верзијата 1.3. За Македонија и ех ју земји симнете од *забранети се варез сајтови и линкови кои водат до пиратерија*. Мапите се викаат AdriaRoute и гледајте да имаат map ID број во nfo фајлот зошто треба за да ги отклучите со JetMouse. За AdriaRoute map Id бројот на мапата е 703. Ке ви треба и ID бројот на вашиот Garmin уред што можете да го добиете во Mapsource програмата во подменито Utilities/Get Gps id.

едитирано од Некрофилија

Драго ми е ако ти помогнав со тоа, а инаку барем мене ми е позната процедурава околу Гарминов бидејки на истиот начин се отклучува и гарминот за мобилен телефон.Користам Гармин Мобиле ХТ со Адриа Роуте 2.0 . Поздрав

Ај да прашам ја нешо,гледам некој на мобилен ги стајл, можам на САМСУНГ Д900И да ги ставам???

Фала трте-мрте ми беше од голема корист твојот пост. Ме интересира кога користиш Mobile XT телефонот дали се конектира на интернет или навигацијата се одвива преку вградениот GPS на телефонот.
И една сугестија...мислам дека треба да се отвори нова рубрика за gps навигација.. Бев запрепастен кога дознав колку gps уреди и телефони со gps се продаваат на нашиов пазар а нигде неможе човек да се информира (на македонски).
Поздрав

Фала трте-мрте ми беше од голема корист твојот пост. Ме интересира кога користиш Mobile XT телефонот дали се конектира на интернет или навигацијата се одвива преку вградениот GPS на телефонот.
И една сугестија...мислам дека треба да се отвори нова рубрика за gps навигација.. Бев запрепастен кога дознав колку gps уреди и телефони со gps се продаваат на нашиов пазар а нигде неможе човек да се информира (на македонски).
Поздрав

Навигацијата се одвива преку вградениот ГПС уред, а инаку постои и како опција да користи интернет или АГПС по потреба.Тоа си бираш сам дали да го користи или не.Инаку да... има многу и телефони и уреди кај нас... само кого го интересираат :)

Поздрав
треба =) се повеќе се користи технологијава!

Навигацијата се одвива преку вградениот ГПС уред, а инаку постои и како опција да користи интернет или АГПС по потреба.Тоа си бираш сам дали да го користи или не.Инаку да... има многу и телефони и уреди кај нас... само кого го интересираат :)
можеш да објасниш убаво што е GPS а што aGPS, разлики и сл.
читам на нет, овие гармин, томтом мапи и други се перфектни, има до најситен детаљ, но коштаат од 30-120 евра(може и повеќе), а на други места читам дека се наоѓаат на нет, по торенти и слично за гага.
потоа, дека нокиа мапс се исто многу топ и дека се гага, а за гугл мапс дека не се ништо посебно, а и нема детаљи од македонија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom