Мануел, тежок 550 кг. одвај ја чека операцијата!

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
sps_manuel-550.jpg
Мексиканецот, Мануел Урибе, тежок 550 килограми, не може да го дочека денот кога ќе го однесат на операција во Италија која единствено може да му го спаси животот.

Мануел веќе пет години лежи во кревет, а поради својата тежина не може да стои. Докторите од Модена веќе неколку пати се понудија бесплатно да ја извршат оваа операција.

Со овој медицински зафат ќе се овозможи пробивање на храната со што помалку ќе се апсорбираат калориите. Докторите сметаат дека Урибе ќе оствари голем напредок доколку за две години достигне тежина од околу 150 килограми.

- Не можам да се движам. Не можам ни да го напуштам мојот кревет - кажува 40 годишниот Урибе за Ројтерс.

- Настојувам моментално да ја смалам мојата тежина со што ќе бидам спремен за операција - додава тој.

И покрај неговата голема тежина, тој нема никакви проблеми со срцето, холестеролот и нивото на шеќерот во крвта, кажуваат докторите. Единствен проблем кој го има тој е проблемот со дишењето.

Италијанските лекари оваа операција ја најавија веќе кон почетокот на Јули, но докторите од Мексико се сомневаат дека Урибе ќе биде спремен за ваква операција.

Мануел пред десет години го оставила сопругата бидејќи како што кажува тој, таа се плашела дека ќе почине. До сега најтежок евидентиран медицински случај бил Jon Brower Minnoch, кој починал во Сиетл во своите рани 40-ти години после достигнувањето на тежина од 635 килограми.​

manuel-550-01.jpg

Операцијата која би можела да му го спаси животот е неговата најголема желба

manuel-550-02.jpg

Мануел веќе пет години не станал од кревет

Баш ми е зал за цовеков!

Го имаше во Вест. Навистина жално! Добро е - барем нема некои поголеми проблеми.

боље да го рипнеш него заокружиш
мала шала
греота е чоеков

ццц човеков стварно е за греота, не требал толку да јаде, не знам што друго да кажам. се надевам дека ќе му помогне операцијата.

Штом нема проблеми со холестеролот и со шеќерот, ваљда не е од претерано јадење. Како и да е, со среќа. Се надевам дека операцијата ќе биди успешна.

Nemozam da svatam kako moze da se zdebeli tolku od jadenje, ne e mozno ,mora da ima nekoj poremetuvanja u organizmot
So sreka na operaciata MAnuel !! i drugpat pamet u glaa :)

Темава воопшто не е за во чек дис аут ...
А иначе човеков мислам дека го имам гледано и на ТВ ... многу жално ... и јас се надевам дека ќе успее операцијата што ја чека и ќе почне да живее понормално:( :( :(

Ok deka zalno ama bitno ima komp od lezenje dudla ahahahahhaha

ubavo e da se bide slab no i ne premnogu debel zosto nekoi religii mislat deka debelata zena e najubava a nekoj pa slabata

The good friend will be there for you for ever

leee..mi se rasipa nasmevkata koga gi vidov slikite..
definiitvno treba da se operira i toa ITNO!..od nikogas ne sum sakala nekoj da e premogu slab,ama ovaa e preterano DEBELOO!Se nadevam ke uspee operacijata,gledav na Discovery edno momce mu gi skratuvaa crevata za varenje se so cel da se namali negovata tezina..posle momceto(17 godini) bese staeno na stroga dieta,nesmee da jade se i sesto poso pogolemiot del od negovite creva bese izvaden!Od okolu 350 kg,momceto namali na 90!Ama vakov nacin na zivot treba da ima do krajot na zivotot!
Ne veryvam deka Manuel e toolkav od premnogu jadenje,sigurno ima nekakvi problemi vo sistemot za varenje,ili pak..neznam!
Lleee zalce be..daj Boze da uspee operacijata!

божем Американците биле дебели одти јадел брза храна претежно од Мекдоналдс ама у Мексико нема Мекдоналдс, сирот човек ја претерал

Stvarvo zalno za lugevo,imam gledano uste nekolku so istiot problem i mazi i zeni, se nadevam deka so operacija moze da im se pomogne bidejki stvarno se tazna gletka

Операцијата е вадење на салото и е една многу грозна глетка а 90% од тие што ќе се одлучат за операција пак се дебелат за некое време
то е болест

http://www.med.uiuc.edu/m34/clerkships/surgery/Surgery%20OSCE%20Path%20Slides/Acute%20pancreatitis%20showing%20extensive%20small%20foci%20of%20fat%20necrosis.jpg

едитирано од divine: ставив линк дека сликата беше ептен гадна ... кој сака нека си ја види.

I am a bitch напиша:
ццц човеков стварно е за греота, не требал толку да јаде, не знам што друго да кажам. се надевам дека ќе му помогне операцијата.

Не мора да значи дека ногу јадел..Може е болест.Ама пак греота е

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom