Манипулации на потрошувачи на One

• Креатор на темата Креатор на темата Voxo
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
9 април 2010
Мислења
1
Поени од реакции
1
Za zal mojota prva tema ke bide manipulacija od One (onnet) Eve sto mi se sluci
Korisnik sum veke godina i nekoj mesec na paketot duolite koj svoevremeno go promovirase Onnet se bese vo red do jan.2010 koga smetkite pocna da gi ispraka One prviot mesec mi stigna nadminuvanje na moite 10Gb od 26GB koi gi plativ bez da vidam za sto se raboti misleiki deka e zboreno na telefon poveke zaradi novogodisnite praznici.Megutoa na 18 mart za mesec fevruari stigna dopolnitelna smetka od 45GB nadminuvane internet 4770 den.Me fati panika sto se desi jas nemam ni torenti za folmovi ni nisto sto tolku trosi.Pocnav da se rasprasuvam vo texnicka sluzba na One na tel.181 kade sto mi posocija mozen virus ili deka nekoj e zakacen na ruterot i siminja .Prasav sto da pravam so visokata smetkata tie me upatija na bilo koj prodazen salon da vlozam prigovor na koj ke mi bide odgovoreno za 15 dena. Rasprasuvaiki se ponatamu doznavam deka i za 20 dena od Mart ima nadminato internet za 32 GB .Znaci dobivam dopolnitelna smetka na 18 mart na iznos 4770 den i vo toj moment nee samo toa problem nego i momentalnata sostojba so toj den so +3500 den .Jas se fino isklucuvam posto imam potroseno mnogu i cekam odgovor , a nego go nema posto doznavam deka prigovor nee ni ispraten od strana na vraboten One prodazno mesto Vero koj me izmanipulira so dezinformacija deka vo momentot na davanje na prigovor nema potreba od kopija za mene.Im otidov vo Vero Lut se javiv vo One da gi izvestam deka ke im viknam i pazarna inspekcija i tie vednas sredia so prigovorot. Znaete sto e odgovoreno Platete si gi smetkite i javete se MVR samo tie mozat da vi pomognat.Jas prasuvam a sto ke mi pomognete Vie za mojot problem pa nisto gospodine troseno e od vas telefon,Pa dobro vikam jas eve dokolku nekoj me kradel Vie One od civa ste od Lopovot ili od Korisnikot,Ogranicete so brzina ili zastite te me od nesakani slucki pa luge vasata smetka moze Vo vakov slucaj da e no limit vie si dozvoluvate da upropastite nekogo finansiski.T-Home ima namaluvanje na brzina koga ke im se nadmine limitot na paketot sto e logicno.Taka si gi stitat korisnicite.Odgovorot bese znaete nasata oprema sega nema takvi moznosti i nie ne mozeme da ve zastitime.Strasno za mene .Eve da predocam edno iskustvo i da pomognam da ne nastrada i nekoj drug.Nema da odam ponatamu edvaj cekam da go raskinam dogovorot so One.Niv ne im e gajle za svoite korisnici tie teraat biznis i ako ve krade nekoj toa e za niv sansa da vi ja oderat kozata.Jas se uveruv se nadevam deka vie nema da se uverite.

Jas vekje sum biznis korisnik na One od 2005 godina. Taka mi go smestija sto poradi 3 neplateni smetki me nateraa da potpisam 3 godisen dogovor so niv i taka me izreketiraa, taka da sega nemam mosnost za prodolzuvanje na istiot dogovor. Baska smetkite ne mi bea pomali od 7-12000 denari a poslednata godina i pol im plakam po 990 plus sibaniot DDV.. Do 02.01.2011 i posle toa im vikam CAOOO prevaranti nevideni. Na T-mobile imav 12000 denari dolg od 1 godina, zamisli otidov da im platam i oni vikaat nema problem (posle 1 godina znaci), mi naplatija samo 8000 denari (duri mi odbija del od dolgot - do den denes ne mi e jasno zasto) plativ i istiot moment brojot mi bese aktiven. Ne me teraa nikakvi reketarski dogovori da potpisam (kako One na primer). A deka se sranje da znaes deka se tesko sranje, nikakov odnos, mnogu se bavni i sto e najvazno POVEKJE NIKOGAS AMA NIKOGAS NEMA DA POMISLAM NA KORISTENJE NA NIVNITE USLUGI !!! Poarno ke plakam povekje ama ke ostanam na T-mobile i VIP kako alternativa otkolku kaj ovie kozoderi !!!

Like

Btw, jas si koristam duo extreme, i 100 pati e bolje e od ovie novite paketi sto se.. I super sum si zadovolen.. Avtomatski mi se produzuva dogovorot, so mi odgovara na mene..
I namesto da bidat podobri od koga se spoija so cosmofon, ovie stanaa polosi..

Има тема Дивеењето на Монополите не за џабе:toe:

Сме имале напредок...БООО булшит...Транспарентност на компаниите ОДГОВОРНОСТ,Грижа за Корисници СВЕ у ПМ!!

Jas vekje sum biznis korisnik na One od 2005 godina. Taka mi go smestija sto poradi 3 neplateni smetki me nateraa da potpisam 3 godisen dogovor so niv i taka me izreketiraa, taka da sega nemam mosnost za prodolzuvanje na istiot dogovor. Baska smetkite ne mi bea pomali od 7-12000 denari a poslednata godina i pol im plakam po 990 plus sibaniot DDV.. Do 02.01.2011 i posle toa im vikam CAOOO prevaranti nevideni. Na T-mobile imav 12000 denari dolg od 1 godina, zamisli otidov da im platam i oni vikaat nema problem (posle 1 godina znaci), mi naplatija samo 8000 denari (duri mi odbija del od dolgot - do den denes ne mi e jasno zasto) plativ i istiot moment brojot mi bese aktiven. Ne me teraa nikakvi reketarski dogovori da potpisam (kako One na primer). A deka se sranje da znaes deka se tesko sranje, nikakov odnos, mnogu se bavni i sto e najvazno POVEKJE NIKOGAS AMA NIKOGAS NEMA DA POMISLAM NA KORISTENJE NA NIVNITE USLUGI !!! Poarno ke plakam povekje ama ke ostanam na T-mobile i VIP kako alternativa otkolku kaj ovie kozoderi !!!

Исто срање се сите не се само ONE истото и е и кај T-mobile (мене ми се има случено нешто слично како и тебе kajнив) и VIP ( и тие не би останале покусо мислам дека и тие се исти)

Нека не ве чуди ништо. Мене од Vip секој месец ми доаѓа претплата по 2000 иако не трошам ни 200 денари секогаш со образложение дека мрежата ми се префрлувала на некој Грчки оператор(живеам во Гевгелија) иако мобилниот ми е серитан на мануелно одбирање на мрежа,значи невозможно. Од прво протестирав, се нервирав, кога видов дека ништо не им можам се помирив и чекам да ми заврши договорот. Поентата ми е дека не е само Оne тој што прави манипулации со корисниците туку дека сите се исти гомна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom