Манџи - дали и какви јадете?

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Дали сте љубители на манџи? Или па воопшто не јадете? Ако да,која ви е омилена?
Мене омилена ми е компир манџа, па потоа грав, и гулаш ако се рачуна за манџа :kesa: Боранија, грашок, леќа, нив не ги сакам воопшто :nenene:
А вие?

Па во основа јадам манџи иако не ги обожавам нешто посебно ама па не ми ни сметаат. Јадам грашок,грав,гулаш,компир манџа,леќа и така.

Јадам секаква манџа.Не сум пребирлива за јадењето воопшто,но најмногу сакам грашок(обожавам).

Народот рекол : за добра свиња , нема лоша помија :toe:
заебанција , не мислев да навредам никого :wink:

Не сум љубител, постојано сум на сува храна иако знам дека ми штети тоа, ама кога немам избор јадам понекогаш компир манџа (јанија по Струмички :)), грав или грашок. Друго ретко...

Јадам се.. од мака :)

Инаку сакам многу гулаш... и.. леќа.. ама онака како супа да е леќата

Не сум љубител на манџи, но ако веќе морам јадам компир манџа.
А грав не можам да поднесам!

Јам манџи и најубај самио си ги прам. Ич нејќам кромид да има во манџата, а и пиперки нејќам да има.

Иначе ко ќе си напрам со компир со грашоче манџа, убајнии. Дури ко ќе ја пробвам се плашам да не свршам вгаќи, ѕолку добри ги прам.

Ама со ќеф ги спремам, запржвам мевце, пиперца, биберче малце, кари, ловоров лист, доматченца лупени сецкани, ќе пропржи малце така 10тина минути. После вода (да врие, не ладна да се пресечи), па ќе му ги клајш компирите, ќе клајш говедска коцка за супа, ќе гостајш да крчка дур да се сварат компирите (полсат-сат зависи од компиро) и клаваш на крајо вегета и готово. Најуба манџа на сфето.

Па тавче графче ко ќе напрам, запржка моќна фкрај, густина да има фкрај. Јадиш од него и одма по прдежо се познава дека квалитетен граф си јал, прдиш и сотебе иди прдежо, концентриран квалитетен.

Шо зборам јас бе чоек?!?!? пооооооооооо нема врска бе уживајте со точако сум

Не сум многу по манџите,ама не сум премногу прибирлива па си јадам скоро се...

Јадам све ич кур не ми чуе до пред некој ден мислев дека нема да пројадам боранија али дојде нож до коска беше или тоа или бајата паштета со жуто нафатено а касно ме фати за по дуќани идење па коа сум ја згреал и кога и влегов Алфи не можеа да ме извадат ја утепав

Иначе најомилени ми се грав со колбасици ,грашок и леќа ми е онака коњак највише сакам манџа да јадам со вчерашен леб со тазе тапа ми е и тоа сите да јадете манџи не ги избегавајте кога има.

Не јадам манџи,мислам јадам ама многу ретко а тоа е кога ке сум прегладнета и тоа ,многу прибирам.За тоа мама си знае.:toe:

Дома ако за нешто најмногу правам прблем,тоа е јадењето,од секогаш било така,така и ќе остане.Неможам да јадам се,имам специфичен желудник,а и моите се фрикови по здрава храна...Ако има манџи,чорби не се од овие класичниве,туку со некои чудни бои,зелени,жути,страв да те фати,ама демек здрави биле.А кога баба ми владееше со кујната на времето,компир манџата и ја поштував и толку.

Како сум се најала денес компир манџа мх мх мх :vozbud:
најубо нешто

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom