Мандарини и портокали

• Креатор на темата Креатор на темата Saber Rider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.300
Поени од реакции
76.768
Локација
Б'с
Ја отварам оваа тема (можеби и најдебилната која посотела до сега:kesa:) за да ми разрешите една дилема:vozbud:
Значи никогаш не сум знаел што е всушност Мандарина, што портокал, што помаранџа:kesa:
Очекувам HELP за да не останам вака неук и на 20 години:wink::vozbud:

Портокал и помаранџа ти е едно те исто!

Мандарина ти е овошје слично на портокалот (протокал во прилеп), помало, со помала кожа, и помали семки.

Обете се од фамилијата цитруси!

Гуглај orange (портокал/помаранџа) и tangerine (мандарина)!

у случај да не се заебаваш ...мандарина ти е тоа помалото шо е благо во 90% од случаите, лесно се љупи и е пофакманско, помаранѓа/портокал ти е тоа поголемото шо не се љупи и е благо во 60-70% од случаите и е каде-каде потапа.
Ги има на пазар иди ѕирни

Мандарина можеш да излупиш само со раце, а помаранџа/портокал потешко, освен ако немаш долги нокти. :pos2:

Мандарина

Mandarina.jpg

saf012.jpg

Портокал

portokali.jpg

А ова ти е Банана

ovosje24hrana.jpg

а карпус да не заборавиме
ovosje37hrana.JPG

:smir:

у случај да не се заебаваш ...мандарина ти е тоа помалото шо е благо во 90% од случаите, лесно се љупи и е пофакманско, помаранѓа/портокал ти е тоа поголемото шо не се љупи и е благо во 60-70% од случаите и е каде-каде потапа.
Ги има на пазар иди ѕирни
Не се заебавам бе :kesa: Фала на одговорите. Ај уште ова да прашам. Значи портокалот и помаранџата е едно исто??? Зашто тогаш имаат различни имиња:toe:

За да прашаат будалите.

Чевел и кондура си чул!

Доволно долго турците ни ги ебеа бабите, се одомаќинил и зборот!

ТО ти е исто како

Домат - Патлиџан

Лубеница - Карпус

Диња - Пепун

Џушки - Пиперки

Ја отварам оваа тема (можеби и најдебилната која посотела до сега:kesa:) за да ми разрешите една дилема:vozbud:
Значи никогаш не сум знаел што е всушност Мандарина, што портокал, што помаранџа:kesa:
Очекувам HELP за да не останам вака неук и на 20 години:wink::vozbud:

:pos2::pos2::pos2: секогаш знаеш како да ме насмееш!!!:vozbud:
брее портокал и мандарина ццц...утре те носам на пазар да ти покажам како да разликуваш :pos2:
портокалот е повкусен иначе :pipi:

И не е едно исто аман!

Не си ти крив, криви се дома што не те пуштаат на пазар да не се измориш.

ТО ти е исто како

Домат - Патлиџан

Лубеница - Карпус

Диња - Пепун

Џушки - Пиперки
Тоа сакав да прашам :):) Пошто некои ме убедуваа дека биле две различни ствари:smir:

:pop::pop::pop::pop::pop::pop::pop::pop::pop::pop:....на 20 години не знае шо е мандарина а шо портокал...оф Господе помилуј!

Не го зезајте бе детето, не е културно.

Види сега, комунистите те лажат уште.. џабе и слики и оно ово...

Портокалот е тоа повкусното.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom