Макијавелист

• Креатор на темата Креатор на темата KiLian
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
1 февруари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
236
Локација
Prilep
Пошто сега е време на макијавелисти во кои случаеви вие сте макијавелисти односно не бирате средства за да дојдете до целта?!?

Тешко дека можеш час да си ѓубре час човек ! Или си едното или другото од роѓење ! Сум имал ситуации кога нешто ми требало како воздух ама пуста деформација никогаш не сум успеал да плукнам на се и да си гледам само мојот ќар . А кој го знае , може не сум дошол до немајкаде , па да морам да посегнувам по крајни методи !

Ова ке му дојде нешто како синоним за домашнава политичка пирамида кај нас а народот од друга страна е сосем спротивно што не исто така воопшто добро затоа таква е и политичката сцена ја освен студентскиов протест друг аслен не памтам,лугево не ми е јасно дали колективна лоботомија некој им направил или се непоправлив мазохист.Не дека цел народ треба да е макијавелистички но барем способност за критичка свест треба да има.

Ова ке му дојде нешто како синоним за домашнава политичка пирамида кај нас а народот од друга страна е сосем спротивно што не исто така воопшто добро затоа таква е и политичката сцена ја освен студентскиов протест друг аслен не памтам,лугево не ми е јасно дали колективна лоботомија некој им направил или се непоправлив мазохист.Не дека цел народ треба да е макијавелистички но барем способност за критичка свест треба да има.

Баш така од една страна власта ни кажува и покажува како се грижи за граѓаните и за својата држава дека гради и ја развива својата држава и економија во добар правец за да добие власт, а реалната состојба е сосема друга.
Ова мислам е застапено најмногу за време на избори прават се за да дојдат на власт..

Само мислев и сакав да прочитам примери на поединци како и колку тие се макијавелисти во нивниот живот. А мислам дека секој е, еве на пример јас сум кога се во прашање палачинки (последните)манипулирам со сестра ми .... ја праќам до продавница по нешто;) или пак кога бев на испит секогаш се борев за подобро место за препишување и местев некој пред мене, а за возрат му кажував по некое прашање итн итн а верувам дека и многу од вас биле во дадена ситуација дали на раабота или кога бараат работа или било каде.

Последно уредено:
Уау манипулираш за палачинки. Каков макијавелист :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom