Макфест 2012 (27, 28, 29 октомври)

• Креатор на темата Креатор на темата STEALTH
  • Време на започнување Време на започнување
Луѓе од колку е утре финалната вечер? На страната на МТВ не пишува ништо а најверојатно ќе бидам дома утре приквечер така што сакам да видам што песни се пласирале.

Инаку ја слушнав песната на Тамара и можам да кажам дека има одлична музика и интерпретација, меѓутоа текстот е катастрофа. "Крајот ни се смешка, крај на филмот, готово е, ова беше грешка". :confused: Мислам дека Игор можел многу подобро да си ја заврши работата.

Ова беше тешка грешка
крајот ни се смешка

Сфаќаш ли, готово е,
ова е крај на филмот, ништо или се
Подобро е, нашево беше да се биде или не

Ова е дел од текстот и баш е супер, а ти тоа што лупаш од ракав е за канта

^ Пријател очигледно не сфати дека парафразирав.
Ако толку веќе сакаш да бидеме прецизни како што си навел погоре, еве ќе земам како пример само еден мал дел од текстот: "Ова беше тешка грешка, крајот ни се смешка". Многу креативно нели:eek:
На крајот на краиштата се е прашање на вкус, некому може да му се допаѓа, некому не.

И да, бидејќи некој не ми одговори си најдов сам. Финалната вечер почнува од 20.30 на МРТ 1.

Не се пронаоѓам во текстов,ама песнава и изведбава :eek::place::cuc:

А бе супер е песната, ама она позади со “сВаќаш“ навистина е за срамота. Па не знам како смееле да си дозволат ваков пропуст. Еј на фестивал со такво реноме и традиција пишуваш сваќаш. :facepalm: Срамота...
А запази ги те молам подоле коментарите:

hhahahahhaah taka taka, samo zestokoooo!! svakas, vtornik, kavez, leb... ne se izgovaraat kako sto se pisuvaat.... da mu ebam majkata kako moze nekoi ludje da bidat nepismeni

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

bas e tocno napisano SVAKJAS zatoa sto vo makedonskiot literaturen jazik postoi ednacenje po zvucnost, edno se pisuva a drugo se slusa citajki

:facepalm::facepalm::facepalm:

И следува најврвниот коментар, што дури сега гледам е избришан затоа што имал премногу негативни гласови...

svajkash ke se pisi sFajkash - koga vtornik ke pocni da se pisi Ftornik ;)

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

До толку е сериозна ситуацијава, што ми доаѓа не во едно, туку во двете колена да си пукам... :unsure:

Не ми смета некој да не знае, ама да не знае, па уште со потценување да ги нарекува другите неписмени е една од најтешките трагедии на нашето време...

Иначе песната според мене е одлична, Тамара има прекрасен глас и песната е добра, не може песна каде што Игор Џамбазов напишал текст да е лоша сама по себе...

Веќе никад не гледам Макфест. Не за песната што победи, туку општо се беше катастрофа. Онаа водителката напукала 98 години, и се тресе како вибратор. Па нека стават поубава и по стабилна.
Овие "пеачиве" искачаат на бина и два збора не знаат да кажат. Пример, христијан-кико. :facepalm:
И после сакате да имаме пеачи. Па вака никад нема да имаме. 80% не знаеа да пеат.
--- надополнето: 29 октомври 2012 во 00:08 ---
Оваа не рече да има мир во светот :eek:

Се збуни. :pos:

Сара Марковска мислам се вика,не испеа лошо и немаше лоша песна.....ама сепак Тамара зема 3 награди и е дефинитивно морален победник.
ОМГ и тука ли таа?Не дека е многу лоша ама секаде се бута со врски 100 %.Тамара требаше да победи. :mad:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom