Македонско време на (сеуште) неоткриени КОДОШИ?!

• Креатор на темата Креатор на темата lav
  • Време на започнување Време на започнување
Сега откако ми одговори мене ред е и на следново да одговориш!

Zatoa so Gandar prijatel JOK !!! Moze da sluci mnogu lesno da bides navden kako eden od "informatorite" i voopsto da ne znaes za toa, a samo si paravel nekoj opst muabet koj za zacoto bil informativen.
Nego, abe zosto CIA ne povede vakvi postapki, koja drzava nema kodosi, odnosno luge koi rabotat za tajnite sluzbi.
Vakvite kako ...................mi ze mnogu cudni. Togas bilo grev da se kodosi, dnes ne e.
Vo sto e razlikata so toa sto denes imame zakonski odobreno prisluskuvanje ?
Ili sto e ako ne kodosenje ona so nalepnicite "Prijavi ova ili ona" na ovoj broj.
Sisko rekol dole Tito, onoj svedocel pa obvinetiot stradal ???? Drn Drn, aj koj e maz sega vo sobranie od pratenicite na DPMNE da kaze jasno i glasno "jas ne se soglasuvam so politikata na Gruevski" pa da vidime kolku kje prosperira vo Dpmneto.
Tema za otekuenje jajca e ovaa.

Sekoj imal izbor dali da bide kodosh ili ne, dali lichniot interes bil povazhen, dali bilo neli lojalno yugoslovenche...sega samo shto mora da izigravaat makedonci, sho ete mora da stanat za vreme himnata itn..ne mi e lesno.

Сега откако ми одговори мене ред е и на следново да одговориш!

Vone, aj ushte malku "edukacija"-da osoznam 102% shto ti i "ulogata".

vancevtodor;..."сдсмовската „Фамилија“ напиша:
Овој поранешен бизнисмен и, како што самиот вели, некогаш верен гласач токму на Црвенковски, повторно е актуелен во јавноста со второто продолжение од неговата книга „Од Осака до Дижонска“, со поднаслов „Досие бој - Врвна тајна“. Тој смета дека Управата за безбедност и контраразузнавање всушност управува со државата. Тие веќе го почестиле со затвор.Сепак, тврди дека у спеал да го контролира стравот. у Имавте проблеми со издавањето на втората книга?
- Да. Не можев да најдам издавач, ниту една печатница не сакаше да печати. Мислам дека се плашат, и тоа не е добро. Книгата е печатена во една соседна држава, а јас се јавувам како издавач. Една е пораката, и во првата и во втората книга е - да престанеме да им се плашиме! Досега се продадени 1.300 примероци, што е фантастичен тираж. Посакувам да се во рацете на граѓаните. Тој тираж е распродаден за две недели, што е просто неверојатно. Затоа не ја исклучувам можноста „Фамилијата“ и нејзините кртови и овде да ја отвориле „спец-касата“. у Во центарот на Вашето внимание е УБК. Велите дека, без разлика кој е на власт, УБК е под контрола на СДСМ или на „Фамилијата“. - Кога има промена на власта, како сега, се менуваат само началниците во УБК. Другите, агентурата, како и обичните работници како кафеготвачките или келнерите, никој не ги чепка. Освен то, постои и паралелна служба, која добро се маскира и тешко може да ја распознаете помеѓу правите агенти. Тоа е најголемиот проблем при секоја промена на власта. Тие имаат своја опрема за прислушување, возила, спец-каса исто како и државната. Оваа паралелна служба е опасноста, особено кога СДСМ е во опозиција. Капак на се се странските служби на кои ова им одговара и им даваат поддршка бидејќи така најлесно ја контролираат државава. у Дали ВМРО-ДПМНЕ има своја служба и, ако има, дали таа и парира на сдсмовската?
- Најверојатно имаат. Но, тоа е во доменот на шпекулациите. Како и да е, немаат ниту теоретски шанси да им парираат. Овде треба да се има предвид дека оваа партија всушност е творба на УБК. Сетете се на настаните по изборите во 1998 година. Се промени власта, ама валканиот бизнис остана ист. Се си продолжи по старо. Слично е и со Владата на Груевски. Мислам дека тој знае како стојат работите и нема храброст да се спротивстави. Реформите и борбата против криминалот се само фарса, сега засега. у Но, имаме рекорден број притвори. Му се суди на поранешен премиер, нанесен е голем удар на криминалот на границите, патарините... Осудени се олиграси. - Таа борба против криминалот почна одоздола, што е добро, но кога ќе стигнат до врвот, тука застанува борбата. Судските процеси ќе се развлечат по апелациските судови, ќе следуваат ослободителни пресуди. Знаете, кога некој значаен член на „Фамилијата“ е загрозен, вистината и правдата вредат како лепешка на дожд. Дај Боже овојпат да грешам. Досега не сум чул државата да биде обесштетена во ниту еден спор. у Како дејствуваат „кртовите“?
- Тие строго ја контролираат олигархијата, но и целокупниот бизнис во државава. Тие се кариката помеѓу политиката и бизнисот и знаат се, и за политичарите и за бизнисмените. Им ги знаат сите валканици. Тоа им е работата, но наместо граѓаните да имаат полза од нивната работа, тие ги користат тие сознанија за нанесување удар на политичкиот противник или недисциплинираниот бизнисмен. Ти влегуваат и во семејството мошне суптилно, мошне нежно. Дури и „искрено“ ќе ти „помогнат“. Знаат за секого безмалку се и немаат никакви скрупули. у Во што е лекот, според Вас?
- Комплетно расформирање на УБК. И, секако, политичка елиминација на нивниот шеф Бранко Црвенковски. Тука ќе настрадаат и оние правите, но знаете како велат старите - покрај сувото гори и суровото. Потребна ни е државна безбедност, која ќе не заштити од најопасниот внатрешен непријател, криминалните политичари и „бизнисмени“. Тоа е единствениот лек и треба да се направи што поскоро. Друго чаре нема. "

http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=14&tabid=1&EditionID=1284&ArticleID=82530

Vone, aj ushte malku "edukacija"-da osoznam 102% shto ti i "ulogata".

Никаква посебна конспиративна улога...тоа во 007 филмовите барај го....
Сега со 103% објаснување....

Едноставно гледам дека си имал некоја мака порано, што било незнам и не ми е ич гајле, но исто така гледам дека си заслепен од оправдана или неоправдана омраза и бараш само освета и лична сатисфакција, и ништо повеќе од тоа. Не е тоа целта на законот.

А прашањата на интел се сосем на место..... каде е разликата од тогаш и сега...изгледа е само во пософтицираните методи.

Само немој пак со цитати да одговараш.... тоа во таа книга што е напишано и децата го знаат... типично македонска работа, додека протагонистите дувале во иста тиква се било во ред но проблемите почнуваат кога ќе се разидат во поделбата на пленот...во секој случај интересно напишана книга.

Никаква посебна конспиративна улога...тоа во 007 филмовите барај го....

Vone, namesto da go komentirash mojot odgovor na tvojot post ti barash da odgovoram na tudj post-zatoa sakav da "osoznam" koj si-dali vredi da diskutiram so tebe-ludje koi begaat od sopstven zbor se nedostojni da go gubam vremeto. Tvoeto uchestvo na temava e daleku od tvoja конспиративна улога barem za mene -poveke lichi na "sakam kazam neznam recham".

A toa "sakam kazam neznam recham" ushte pojasno go ptvrduvash vo podolu postiraniot del od tvojot odgovor -se zanimavash so mene i sudish za mojata мака i заслепенocт од оправдана или неоправдана омраза kako da me poznavash od "rodjenja" i so mene si 25 chasa na den.

Едноставно гледам дека си имал некоја мака порано, што било незнам и не ми е ич гајле, но исто така гледам дека си заслепен од оправдана или неоправдана омраза и бараш само освета и лична сатисфакција, и ништо повеќе од тоа. Не е тоа целта на законот.

А прашањата на интел се сосем на место..... каде е разликата од тогаш и сега...изгледа е само во пософтицираните методи.

Само немој пак со цитати да одговараш.... тоа во таа книга што е напишано и децата го знаат... типично македонска работа, додека протагонистите дувале во иста тиква се било во ред но проблемите почнуваат кога ќе се разидат во поделбата на пленот...во секој случај интересно напишана книга.

Само немој пак со цитати да одговараш.... .

Moram da ti odgovoram so citata-bidejki odgovorot go dal samiot Intel.

Vo sto e razlikata so toa sto denes imame zakonski odobreno prisluskuvanje ?

Mozebi nema da go razbiresh, pa da ti go potenciram Intelovoto "pisanie" :denes imame zakonski odobreno prisluskuvanje.....postoi zakonska procedura koja treba da se zadovoli.......

.... тоа во таа книга што е напишано и децата го знаат...

A si se zaprashal li zoshto ne prevzemaat nishto da go iskorenat toa.

Mozebi nema da go razbiresh, pa da ti go potenciram Intelovoto "pisanie" :denes imame zakonski odobreno prisluskuvanje.....postoi zakonska procedura koja treba da se zadovoli.......

A si se zaprashal li zoshto ne prevzemaat nishto da go iskorenat toa.

Со давање усна наредба.......
А кој да преземе...не се луди да одат сами против себе...

Со давање усна наредба.......
А кој да преземе...не се луди да одат сами против себе...

Za da ja zavrshime diskusijava te molam postiraj go zakonot, bi trebelo da ne e golem, po tebe postoi edna odredba давање усна наредба.

Za da ja zavrshime diskusijava te molam postiraj go zakonot, bi trebelo da ne e golem, po tebe postoi edna odredba давање усна наредба.
Таков беше предлогот....и многу полемики и дебати се водеа околу ова прашање..а како изгласаа.....не го гледам тој циркус од собраниски седници.

Таков беше предлогот....и многу полемики и дебати се водеа околу ова прашање..а како изгласаа.....не го гледам тој циркус од собраниски седници.

Vone, shto korist imash od toa shto se obiduvash da manipulirash.??

No da se vratam na temata:
Del od malkute knigi za komunistichkite zlostori: "GOLI OTOK"-od Venko Markovski. Knigata e na angliski, objavena e 1985 vo SAD i e "sostavena" od 44 Venkovi pisma.....
Прегледај го приврзокот 10216Прегледај го приврзокот 10217

Прегледај го приврзокот 10218

i edna TV emisija I del:

http://www.rts.rs/media/multimediaBoxPopup.jsp?mediaId=9638&itemType=tv&storyTitle=?????????? ?????

Vone, shto korist imash od toa shto se obiduvash da manipulirash.??

Јас манипулирам???????

Ај остани ми со здравје и ти и твоите паранои за светско конспиративните заговори против најважната персона на овој свет личноста ванчевтодор... за која како што некој на овој форум рече....спој од михајлов и александров.

До нечитање!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom