Македонско фудбалско првенство 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Saber Rider
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    206
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Не дека имаше некој удел во утакмицата ама некој тука ако има видено судија да се извини за картон и да се повлечи картоно јас куро си го сечам!

Епа ако го дал погрешка, што да прави, ајде да рече згрешив, погрешниот картон го изадив, сеа нема назад??
Како се консултираат со помониците некогаш, за тоа дали е црвен или не, дали е пенал или не, така и за ова може после од кога убидел дека погрешен картон извадил да се поправи.

дури се играше во живо на телетекст се водеше како црвен картон за вардар:facepalm:

дојдовме како во Руанда,а можеби и бетер.........
--- надополнето: 6 октомври 2013 во 20:46 ---
Епа ако го дал погрешка, што да прави, ајде да рече згрешив, погрешниот картон го изадив, сеа нема назад??
Како се консултираат со помониците некогаш, за тоа дали е црвен или не, дали е пенал или не, така и за ова може после од кога убидел дека погрешен картон извадил да се поправи.

имаш видено во сериозна лига таков потег да се преиначи одлуката ? ова директно влијае на рејтингот на судијата и неговата иднина во таа професија,ама пошто ова е Македонија утре ова ќе се заборави и ќе се мисли на Аси,Шехерзада и сите слични останати

599370_583128671748459_200568612_n.jpg

Ако овај е најдобар судија во Македонија шо го судеше дербиво јас го сечам.Па ни во трета општинска го нема ова да му дај црвен па играчов да му ги излижи мадината па да му го смени со жолт.Е од вакви пропаѓа фудбало во Македонија

Бог да чува и брани, жалопојки и реки од солзи за судиска одлука.
Ко речи прва е што се десила у цел фудбалски свет. Сите следите фудбал и сами сте свесни дека се дешаваат вакви грешки кои далеку поише вредат, па на едно СП своевремено еден од најдобрите европски судии на Шимуниќ му подели 3 жути картони, или потазе знаете како Анри даде гол у баражот против Ирска.

Не ми се верува кој вели за жалопејки и плачење :facepalm:

Гостинскиот голман со помош на стативата го спаси својот гол, а на одбиената топка натрча Христијан Драгарски и ја смести топката во празната мрежа. Првиот асистент на Александар Ставрев, неговиот сограѓанин Марјан Кировски веднаш го подигна знаменцето регистрирајќи недозволена позиција, без да сочека и да види кој фудбалер ќе стигне до топката. Во моментот на шутот на Елмазовски, фудбалерот кој го постигна голот евидентно беше во регуларна позиција, што дефинитивно ги менува работите. Пелистер пак е жртва на лоша, неизбалансирана арбитража, која директно влијае на конечниот исход.

значи судијата одма си крева офсајд знаменце без да види кој ќе шутира сам пред голман - бравос,алаверсан..........па на толку слаб фудбалски меч,можеби и судиите дремка ги фати,којзнае можеби до тоа е........како и цела администрација во државава - нишај врата,земај плата :facepalm:

дури се играше во живо на телетекст се водеше како црвен картон за вардар:facepalm:

дојдовме како во Руанда,а можеби и бетер.........
--- надополнето: 6 октомври 2013 во 20:46 ---

имаш видено во сериозна лига таков потег да се преиначи одлуката ? ова директно влијае на рејтингот на судијата и неговата иднина во таа професија,ама пошто ова е Македонија утре ова ќе се заборави и ќе се мисли на Аси,Шехерзада и сите слични останати

Да, имам и тоа во топ 5 лигите. Абе со сила некој се правите луди бе ало, судиајкта по грешка го вади црвениот место жолтиот картон, тоа што мислиш не може да му се деси на некој друг а ?
ТИ безгрешен си а? ГЛедај ја снимката и види што се деси уу тој момент, па тоа ако се десеше да добие за такво нешто некој црвен картон, ќе требаше на Пелситер играчите сите да добијат црвени картони.
И не кур го дрвете толку, демек оштетувани, пошо Ставрев слободно можеше да ја прекине утакмицата кога го погодивте судијата во глава, па да го јадете курот на велико.
А ако годинава некој е штетен од страна на ФФМ, се знае кој е тоа Вардар.

Страшни ебачи имало на кајганава:eek: замисли Вардар да не беше толку оштетван 20титули ке ги имавте:pos:радвајте се на подарени титули,сега е ваше време:cautious:

Вие не подарени не може да освојте бе, што да ви правиме.
И ебати дербито у кое едниот од ривалите има само 5 победи. ;)

Вие не подарени не може да освојте бе, што да ви правиме.
И ебати дербито у кое едниот од ривалите има само 5 победи. ;)

Па неможиме да освојме,ко не сме биле никогаш фаворизирани од власта:(
А дали било дерби или не мене не ме интересира,јас на секоја утамица сум присутен,така да незнам на шо целиш...

Абе нема зима за миравци дур е илчо од с.Зрзе претседател на ффм
Само се надевам дека ќе се прати снимка до уефа да вида шо судија клава да суди европски утакмици

:pos:
Што е бе Прилеп, не е веќе ФФМ-ПРИЛЕПСКА ПРЕСТОЛНИНА? :pos:

Мозоци едни, да не беа гилиптарите од ФФМ сега ќе беве прво место. Како прво ФФМ е главен виновник што го загубивме меот со Металург како колатерална штета од нивната грешка и што ОСТАНАВМЕ НА ЕДЕН НАПАЃАЧ, откако нашето засилување доби дво месеча суспензија.

Офсајдот не е којзнае каква грешка, а и секако од снимкава ништо не може да се воочи. Не е разликата од којзнае какви размери да се смета за фатална, како пример пеналине за Милан и Реал во последните мечеви, голот на Милан против Јуве од 2012 итн :icon_mrgr: Пет играчи одеднаш искочија сами пред голман, а се погоди баш тој што веројатно не беше во офсајд да го даде голот. Се дешава таква судиска грешка, не се семоќни ебате :icon_mrgr:
Уште не дочекав некој од вас да каже нешто за начинот на кој беше досуден тој слободен???
За црвениот на Деспотовски не знам зошто воопшто се збори. Не виделе никогаш да извади грешен картон судијата и да го покаже хахаха
Немој да ме јебе, сите сме биле сведоци на такви ситуации, само пацеров касно сфати што направил.
Да не правиме муабет ЗОШТО ГО ПОКАЖА КАРТОНОТ ВО ТАА СИТУАЦИЈА? Деспотовски не беше ни вклучен во ситуацијата во која Адемовиќ лежеше а теренот откако беше фаулиран, а играчите на Пелистер го тргаа да стане и да не задржува време.

Се бунат по дифолт дека за Вардар се работи :tapp:
Овој Прилепчанецов не ни го гледал мечот, ама битно да сере нешто, пошто пази молимте нив вчера ги оштетиле против Силекс, а на ФФМ главен бил Илчо, а пошто Илчо бил наш екс тренер, Вардар му е крив сега.
Абе оди бегај таму, барај си правда на друго место.

Само ќе ти кажам дека Илчо не е баш најпосакуван во нашиот клуб, и повеќето луѓе што си ги има како помошници му се од клапата од Ѓорче.

Нас ни биле подарувани титулите:pos:
Уште го чекам моментот кога ќе добиеме некој подарок пенал каков што добива Реал, Барса, Милан, Јуве, да дадеме гол од 5 метра офсајд како што го прават тоа големите клубови итн.

`Не знам, кој е најтрофеен клуб у Македонија, ај ако сакаш кажи ми?
Абе пациенти бе, ви го закова убаво тој вашиот, ви го начука и тоа до грклан, на сите Прилепчани.
А и кој ви е крив бе, коа сте неспособни, освен да нижите тутн, друго ишто не знаете. А и не забровај кој вадеше дека ФФМ била прилепска престолнина.
Ви сметаше Победа многу па ај ги плативте кодошите да јадат :гомце: да ја дискфалификуваат.
Аџиристе беше претседател на ФФМ не беше на победа шо кур има да гледа само за победа,за сите гледаше арно да биди,а не ко ова ебаново газе Илчо само миравци вуста му е.
А не заборавај дека Прилеп е најфудбалски град,мож само да сонувате да бидите како победа.

Аџиристе беше претседател на ФФМ не беше на победа шо кур има да гледа само за победа,за сите гледаше арно да биди,а не ко ова ебаново газе Илчо само миравци вуста му е.

Тачно, затоа верните Мајмуни сакаа да му се одолжат на Ари, за се што направи за доброто на мак фудбалот :icon_lol:
pobedavardar2jl5.jpg

Не дека имаше некој удел во утакмицата ама некој тука ако има видено судија да се извини за картон и да се повлечи картоно јас куро си го сечам!
Јас имам видено, и тоа во една од топ лигите. Се случува да извади судијата погрешен картон и да покаже, јбг, така да дозволено е. Затоа и се чудеше Деспотовски зашто добил црвен картон. Како и да е, дозволено е по сите правилници.

Се бунат по дифолт дека за Вардар се работи :tapp:
Овој Прилепчанецов не ни го гледал мечот, ама битно да сере нешто, пошто пази молимте нив вчера ги оштетиле против Силекс, а на ФФМ главен бил Илчо, а пошто Илчо бил наш екс тренер, Вардар му е крив сега.
Абе оди бегај таму, барај си правда на друго место.
Отвори си тема "Приказни за мали деца" и таму да пишуваш да си трескаш глупости
А за твоја информација утакмицата ја гледав на стадион бев појден
Нема шо најјаки сте вие шо се секирате вгодина че ја наредиме ЛШ да играте и ако сакате Реал да ви се падни па да наполните стадион,оти гледам тешко ви оди некако,

ѕинго диктаторот плаќа судии цела македонија знае ФФМ ништо не презема
Е ЗАТО НЕМА ФУДБАЛ ВО МАКЕДОНИЈА
Епа дури има такви на чело на ффм шо ги интересира личниот интерес повеќе од професионалниот ќе плукам по нив.Поздрав
--- надополнето: 6 октомври 2013 во 23:39 ---
Тачно, затоа верните Мајмуни сакаа да му се одолжат на Ари, за се што направи за доброто на мак фудбалот :icon_lol:
pobedavardar2jl5.jpg
А шо напрај Хари за Победа.Еве те гледам многу информиран си,јас незнам

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom