Македонско фудбалско првенство 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Saber Rider
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    206
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
lele pametniottt :pos: mrs bee ne treba nikoj da go prasaa , uste ne znaes za koj sponzor se raboti.
остави ги брат .... они ќе помислат и дека Елвис Присли е сеуште жив ... и го сонча гзот на Флорида .... ахахха ..... дури и дека Мијалков ја водел државава .... како да не .... сите риби ги има ... :drk:

:pos::pos::ROFLMAO:

Вардар или Пелистер според мене ја зема титулата оваа година !
Вардар е послаб од лани, а за Пелистер ова е вистинска шанса, сега или никогаш !
Не сме и ние нешто посебно, ама со 3-4 подобри играчи, кои ќе делат од другите, за во нашата лига можеш да конкурираш за врвот, само да се среди работата со спонзорот и се ќе биде во ред. Така да очекувам овие две екипи да се на врвот од табелата...

Вардар или Пелистер според мене ја зема титулата оваа година !
Вардар е послаб од лани, а за Пелистер ова е вистинска шанса, сега или никогаш !
Не сме и ние нешто посебно, ама со 3-4 подобри играчи, кои ќе делат од другите, за во нашата лига можеш да конкурираш за врвот, само да се среди работата со спонзорот и се ќе биде во ред. Така да очекувам овие две екипи да се на врвот од табелата...

ima li nov sponzor Pelister ? ne znam nisto za drugite ekipi, ako vo Shkendija vleguva Ecolog noviot sponzor togas mozes da go broes i Shkendija kako favorit za titula zaedno so Vardar i Pelister, isto taka spored mene 70% Metalurg ke bide Sampion.

Kako prvo Ecolog bez da dobie zeleno svetlo od VMRO I DUI nema sansi da vleze vo klubot na Shkednija ovie si pravat bajram na mozokot jas koga pisuvav deka i Shkendija ke se raspadne nekoj plukase po mene mislea deka pisuvam od inaet no realnosta e taa sto ovie strukturi ke unisat sve i nema da ostena nisto poveke od fudbal i navivaci

Не знам дали ти кажал некој, ама во тежок филм си влезен.

И да никако не се сложувам дека Пелистер ќе бидат фаворити за титулата пред Работнички, Турново и Металург.
Според имињата далеку се од овие три тима, особено од Работнички.

Не знам дали ти кажал некој, ама во тежок филм си влезен.

И да никако не се сложувам дека Пелистер ќе бидат фаворити за титулата пред Работнички, Турново и Металург.
Според имињата далеку се од овие три тима, особено од Работнички.

Друже Работнички мора да земе напаѓач под итно ако сака борба за самиот врв. Еве читам нешто дека Маневски ке дошол. Ако дојде он и уште еден напаѓач можно е да бидеме меѓу првите 3 екипи,во спротивно тешко.

Ајде ајде живееле спроти куќата на Дестани и знаеле дека работава е завршена.
Самите вработени во Еколог не знаат што ќе биде освен групата формирана само за Шкендија. Не знам зошто толку се брзате, ќе станеме силни, ќе играме вака, така...

Чекајте на 31 јули да го кажат одговорот па после зборете!

Сега да невлагам многу длабоко инфово од од тој што зедов е човек кој донел играчи во Шкендија еден од нив е Музафер Ејупи значи не го измислив ова јас

Не викам дека е завршена работа туку големи се шансите , фалабогу дека мозе свешто да се деси но до сега добро си иде работава...​

Сега да невлагам многу длабоко инфово од од тој што зедов е човек кој донел играчи во Шкендија еден од нив е Музафер Ејупи значи не го измислив ова јас

Не викам дека е завршена работа туку големи се шансите , фалабогу дека мозе свешто да се деси но до сега добро си иде работава...​

Знам бе за кого зборуваш, за Нади Фетаи. Е така може, големи се шансите тоа сите го знаеме, но да почекаме до 31 јули, може!? ;)

Meanwhile..., додека го чекаме 31 јули за официален одговор, продолжуваме со GOSSIP SHOW...швајцарец би требало да биде спортски директор, менаџерот на Џердан Шаќири (млад дечко од село Порој, тетовско) е активно вклучен во тригодишниот план за шампионска Шкендија, првин да се стабилизира ситуацијата со неколку слободни играчи (Емурлаху, Неџипи,...и други), а за тренери, повеќето се преговара со косовски тренери (Ѓоре Јовановски барал да дојде со 10 мина негови луѓе????)...секако овие се само озборувања!

Meanwhile..., додека го чекаме 31 јули за официален одговор, продолжуваме со GOSSIP SHOW...швајцарец би требало да биде спортски директор, менаџерот на Џердан Шаќири (млад дечко од село Порој, тетовско) е активно вклучен во тригодишниот план за шампионска Шкендија, првин да се стабилизира ситуацијата со неколку слободни играчи (Емурлаху, Неџипи,...и други), а за тренери, повеќето се преговара со косовски тренери (Ѓоре Јовановски барал да дојде со 10 мина негови луѓе????)...секако овие се само озборувања!

Nedzipi lani potpisa dvegodisen dogovor so Vaslui taka da ne e sloboden igrac, osven ako ne go raskinal dogovorot.
I kako sto velis ovie se samo ozboruvanja zatoa vikam da ne se zamarame so ozboruvanja i da cekame da bide oficijalno, posto nikoj ama bas nikoj ne znae tocno sto, kako ke bide osven tie sto rabotat na slucajot Shkendija.
Treba da bideme malce trpelivi.

Абе вие со тој Еколог не отрујвте,влегва невлевга , комшијата ,братот .Значи од авион се гледа дека ве возат.Првенството почнува на 04.08 а пак тие ќе ви кажеле на 31.07 :pos:Аман не отрујвте дај отворете тема ...Дали Еколог ќе влегва во шкендија и таму дури до зимската пауза докажвајте се ,оти наредниот одговор од нив ќе ви биди.... На 31.12 ќе ви кажиме

Абе вие со тој Еколог не отрујвте,влегва невлевга , комшијата ,братот .Значи од авион се гледа дека ве возат.Првенството почнува на 04.08 а пак тие ќе ви кажеле на 31.07 :pos:Аман не отрујвте дај отворете тема ...Дали Еколог ќе влегва во шкендија и таму дури до зимската пауза докажвајте се ,оти наредниот одговор од нив ќе ви биди.... На 31.12 ќе ви кажиме

Еве едно
AllNaturalCherryLollipopLA05934.jpg
од што не уби со постов

Еве едно
AllNaturalCherryLollipopLA05934.jpg
од што не уби со постов
Кога ќе размислиш има право,не се зема растурен тим(бидејќи ви заминаа поважните играчи) на 4 дена пред почеток(а притоа имаш и државен празник и викенд :D ) на првенство. Не дека сигурно ве возат, али несериозно е во 5 до 12 да превземеш ваков тим.

Кога ќе размислиш има право,не се зема растурен тим(бидејќи ви заминаа поважните играчи) на 4 дена пред почеток(а притоа имаш и државен празник и викенд :D ) на првенство. Не дека сигурно ве возат, али несериозно е во 5 до 12 да превземеш ваков тим.

Они не ни не имале у план да не земат и Балистите почна да ги молат у 5 до 12. Еколог не се еби ветар компанија, знаат какви се луѓе имаат замешано прсти внатре и околу клубот и сакаат со сигурност да ги чистат ваквите структури пред да влезат т.е сакаат 100% од акциите на клубот, во што потполно ги подржувам.

Иако требало порано кога се крадаше клубот да се протестира и да прават вакви инициативи за спас на клубот а не кога веќе не остана ни прашок за крадење им текна на Еколог. Затоа овие последните не се глупи па да не сфатат како идат работите кај нас, затоа уште еднаш ќе потенцирам работат бавно ама сигурно за да ако влезат биде се чисто во клубот, без тие мафијашките фаци кои се вртеа околу теренот на стадион.

Значи во потполно се сложвам со анализата на Коњаникот Сабја ,но според мене нема главен фаворит за титулата ,туку ова година ќе биди права мешаница и за местата во европа и за опстанок...Нашата лига е секогаш интересна оти преку ноќ се менват работи во клубовите.Сега сите можиме да прогозираме според имињата кои играат во клубовите, а не знаеме како и тоа ќе биди на терен,па затоа некде по првиот круг сите ќе имаме појасна слика...Според мене ова година како шо е сега ситуацијата освен: Пелистер,Вардар,Работнички и Металург би ги придодал ако работата им тргне по позитивно Шкендија(Ако најдат спонзор и играчи) и Турново (ако го задржат Блажевски и уште 2-3 шо се шушка дека ќе им заминат),Брегалница (Ако не му ги кради управата парите шо ги префрла општината) ќе бидат сигурно спасени ,а и првите 4 ќе излезат во европа, сите останати ќе се борат за опстанок.

Ситуацијата може да се смени и кај нас, Маневски најверојатно заминува во Работнички, а најверојатно ќе бега и Костовски. Време за квалитетни засилувања нема, така да би останале само на Стојков како напаѓач и играчите од младинскиот погон...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom