Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Па во Џибути не би се бунеле за ваков потег.
Не бе, пиши пропало за мак фудбалот нема ништо од фудбалов во Македонија повеќе, а додуша ни никогаш немало.

Јас не знам зашто не се бунеле и за тенреот на градски па кај им се научени нивните фудбалери да играат на рамен терне тебало Вардар да ја закаже у Ѓорче утакмицата таму теренот е како у Штип па ќе бидат рамноправни штипјани а вака не е фер.
Јас па се чудам како до сега сите ги растуравме на Градски оно да ти било работата до рефлекторите и теренот бе ццц срамота за Вардар со вакви педрски работи сакаат титула да освојат :D

http://sportefe.com.mk/index.php/2012-03-30-02-55-37/2012-03-30-03-19-20/3562-2013-03-29-18-18-35

Gi otepale be 8 natprevari bez publika :tapp: samo mozam da gi zamislam kaznite sto ke bidat ponatamu vo prvenstvoto Hari vrati se ....:P
Све ова е океј. Само вака ќе се искоренат вакви работи во фудбалот. Ама ова да важи за СИТЕ, а не само за македонските екипи.
Брегалница - Ренова, инцидент...еве каква е казната.
Тетекс - Шкендија, инцидент...казната слична на оваа како на Брегалница.

А Шкендија напрае дупло поголем “инцидент“ (инцидент под наводници, затоа што тоа е и многу поголемо од еден инцидент, го прекршија законот и тоа како), и што беше казната за нив, иако јасно стои во законот дека за таков прекршок клубот се праќа во најнизок ранг?

Пак ќе повторим, се согласуем со казневе доколку е за свите исто, а не удри на едните а за другите затворај очи.

Nema vrska dali za makedonski ekipi e muabetot ili za albanski opsto e deka kaznata e pregolema za vakov incident sto e kriv klubot za eden ne odgovren navivac pa neka go kaznat mvr koj go obezbedvase natprevarot ili navivacot a ne samo klubot mnogu e 8 natprevari do krajot na sezonata gi kaznuvaat i baska e sto vikas sto ima delba i drugi arsini (kazni)za Makedonski ekipi i albanski ekipi toa e drugo 20 FFM=Mafija ako bea tolku mangupi i vovodevaat red prvo neka gi kaznat sileks i drita za namesteniot natprevar posle neka ja kaznuvaat bregalnica i se so red potoa ..a ne vaka nesto ke se progleda niz prsti nesto ke se sankcionira :гомце:

Nema vrska dali za makedonski ekipi e muabetot ili za albanski opsto e deka kaznata e pregolema za vakov incident sto e kriv klubot za eden ne odgovren navivac pa neka go kaznat mvr koj go obezbedvase natprevarot ili navivacot a ne samo klubot mnogu e 8 natprevari do krajot na sezonata gi kaznuvaat i baska e sto vikas sto ima delba i drugi arsini (kazni)za Makedonski ekipi i albanski ekipi toa e drugo 20 FFM=Mafija ako bea tolku mangupi i vovodevaat red prvo neka gi kaznat sileks i drita za namesteniot natprevar posle neka ja kaznuvaat bregalnica i se so red potoa ..a ne vaka nesto ke se progleda niz prsti nesto ke se sankcionira :гомце:

Ова е покажување на сила таму дека можат!!!
Ова е ПРВ инцидент на Брегалница после 10-тина години.
Нашата управа нема (за жал) Фудбалски моќници кои што можеле да влијаат на оваа одлука.

Не би се противел доколку со ист аршин се третираат сите клубови а не само таму каде се може!

Колку за илустрација....

D2VtVjq.png

Да не вадам други текстови....

Утакмицата Тетекс - Шкендија....
Тетекс со 6, Шкендија само без бодови.

Сето ова докажува дека ФФМ удара таму каде може.

СРАМОТА.....
Да се надеваме дека ќе има жалба од нашата таканаречена управа која ќе биде прифатена.

Ова е покажување на сила таму дека можат!!!
Ова е ПРВ инцидент на Брегалница после 10-тина години.
Нашата управа нема (за жал) Фудбалски моќници кои што можеле да влијаат на оваа одлука.

Не би се противел доколку со ист аршин се третираат сите клубови а не само таму каде се може!

Колку за илустрација....

D2VtVjq.png

Да не вадам други текстови....

Утакмицата Тетекс - Шкендија....
Тетекс со 6, Шкендија само без бодови.

Сето ова докажува дека ФФМ удара таму каде може.

СРАМОТА.....
Да се надеваме дека ќе има жалба од нашата таканаречена управа која ќе биде прифатена.
Не го мешај Вардар како некој најголем лигуш. Не ти е Вардар крив што сте нападнале играч на противничка екипа, па уште сега ќе зимаш за право да повлекуваш паралели за некакви двојни аршини. Ај, чукни си малку главата и размисли колку треба да биде казната за упаѓање на терен без никаков посериозен инцидент и колку за напад на официјално лице на натпреварото. Ебави тоа дволичните педерчиња!

Не го мешај Вардар како некој најголем лигуш. Не ти е Вардар крив што сте нападнале играч на противничка екипа, па уште сега ќе зимаш за право да повлекуваш паралели за некакви двојни аршини. Ај, чукни си малку главата и размисли колку треба да биде казната за упаѓање на терен без никаков посериозен инцидент и колку за напад на официјално лице на натпреварото. Ебави тоа дволичните педерчиња!

Кротко маже, кротко!
За такви како тебе сите се дволични.....не скакај одма.

Никој не кажа дека мене Вардар ми е крив.... реков за двојните аршини на ФФМ.
И Вардар е фудбалски клуб како Брегалница.

Таа утакмица имаше прекин....Значи прекин од некои 10 минути.
На СРЕД утакмица имаше НЕОФИЦИЈАЛНИ лица на теренот.... и тоа бааѓи ги имаше.

Овде утакмицата беше завршена.... играчот беше нападнат само од еден навивач кој брзо беше соборен. Немаше продолжение на инцидентот.
Патем ова повторувам е прв инцидент после 10 години.

Кротко маже, кротко!
За такви како тебе сите се дволични.....не скакај одма.

Никој не кажа дека мене Вардар ми е крив.... реков за двојните аршини на ФФМ.
И Вардар е фудбалски клуб како Брегалница.

Таа утакмица имаше прекин....Значи прекин од некои 10 минути.
На СРЕД утакмица имаше НЕОФИЦИЈАЛНИ лица на теренот.... и тоа бааѓи ги имаше.

Овде утакмицата беше завршена.... играчот беше нападнат само од еден навивач кој брзо беше соборен. Немаше продолжение на инцидентот.
Патем ова повторувам е прв инцидент после 10 години.
Колкав бил прекинот не е фактор за казна. Разликата е следна:
Вардар - Навивачи на терен
Брегалница - Навивач напаѓа противнички играч

Разликата е очигледна. Тоа што се има двојни аршини и одредени екипи се привелигирани е точно.

Sosema zasluzhena beshe kaznata za Bregalnica :)

A zalbata sto ke ja pusti upravata na bregalnica po mail ili po gulub ke ja prati?

Хах... Димац.... која црна жалба брат, коа половината од управата не го знаат правилото за Офсајд.
Политички поставени тамо колку да зимат некоја пара и ништо друго.

Немаме ние претставник од клубо шо има ингеренции у ФФМ шо ќе му се слушне гласо.
--- надополнето: 30 март 2013 во 13:13 ---
Колкав бил прекинот не е фактор за казна. Разликата е следна:
Вардар - Навивачи на терен
Брегалница - Навивач напаѓа противнички играч

Разликата е очигледна. Тоа што се има двојни аршини и одредени екипи се привелигирани е точно.

Разликата е очигледна, и тоа е факт.

Само шо таа разлика е преголема..... тоа ми е муабетот.
Не алудирам јас на некаква си љубомора или завидување за тоа зошто Вардар е казнет со 2 натпервари а ние со 8.... јасно кажав шо е проблемот.

Нејсе прашањето до ФФМ треба да гласи......

За кого се игра фудбал во Македонија?

Очекувана беше победата на Ренова. На домашен терен ќе газат, конечно Ренова наликува на старата Ренова која играше тврдо на гости, а дома победуваше!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom