Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
ФФМ ја „брише“ Шкендија?

434D062C74E44D46AC246435BA678587.JPG

Неофицијалните информации говорат дека неправилната трансформација и примопредавање може да значат исфрлање на Шкендија во најнизок ранг
Штотуку се мислеше дека со стапување на сила на новата управа во Шкендија проблемите во тетовскиот тим се веќе минато, сепак не е така. Некогашниот шампион од Тетово сега се соочува со дополнителни проблеми, и тоа далеку поголеми од оние кои ги имаше во текот на оваа сезона, односно на почетокот кога се водеше битка за превласт и „беспарицата“ по завршувањето на полусезоната и одземените три бода од страна на ФФМ по немилите сцени на дербито со Тетекс.

Во ФФМ секојдневно расправаат за Шкендија

Секојдневно во нашата куќа на фудбалот се расправа во врска за новиот случај „Шкендија“. Се бара решение кое ќе ги задоволи сите страни, но очигледно дека такво решение нема во моментов. ФФМ според правилата и прописите треба да ја исклучи Шкендија согласно неправилностите околу новата трансформација, откако е избришан минатиот субјект, а формиран нов, и тука правилата се дека Шкендија треба да стартува од најнизок ранг.

:eek:?
Не ми се верува да ве исфрлат сепак вие сте заштитени со закон и ќе најдат некој начин да играте 100% сум сигурен.
А иначе овој вашиот нов директор за да ги избрише долговите го згаснал клубот што играше есенската полусезона и формирал нов кој ќе има нови чисти сметки.
И според сите правила и пописи треба одма да бидете префрлени во општинска лига али пошо ова е Македонија вие дури летоска може у Европа да играте.

АЛО, темава е за МАКЕДОНСКО ФУДБАЛСКО ПРВЕНСТВО, а не за тоа што напраела Шкендија на пријателските. Аман више, последни 10 стране са испишани со резултатите од ваши пријателски и кој прднал на тренинг.

Rrufeja-Shkendija 2:1 , A.Polozhani

Изгледа Неџат Шабани ќе игра со два напаѓачи, со Ејупи и Чирјак. Мислам дека не е добро да им го смени системот на игра, барем малце да биде слично со тоа што го практикуваше Шаќири.

• Ми се допаѓа
Reactions: ADP
АЛО, темава е за МАКЕДОНСКО ФУДБАЛСКО ПРВЕНСТВО, а не за тоа што напраела Шкендија на пријателските. Аман више, последни 10 стране са испишани со резултатите од ваши пријателски и кој прднал на тренинг.

Ti kaj pisuvas za prijatelskite na Teteks. Toj u svoja tema ne e vo moznost da pise i pisuva tuka, a tebe ako tolku ti preci stavi go na ignore, a ako sakas da ispadnes pameten toa e druga prica ;)

• Ми се допаѓа
Reactions: ADP
Врти-сучи може да се каже дека не очекува добра пролетна полусезона.
Пред пријателскиве откако заврши трансфер периодот изгледаше како Вардар да ќе биде сигурен шампион.
Али Џиџи докажа дека си нема врска, успеа цел тим да го заебе, 0 победи во 7-8 пријателски.
Додуша проблемот највеќе беше во одбраната а таму ни фали Таневски. Се гледа дека сме друг тим без него...
Срамота е со ваков состав да не освои, ама Џиџи и се е можно. После пријателскиве нема оптимисти кај нас, плус атмосферата енарушена до максимум. Како група реагиравме доста остро ри овие пријателски. Скандирање против тренерот, против играчите (може престрого, но сепак и кај нив е вината) и напуштање на трибина како знак на револт.
Нема играње, ако не успее да победи во Битола, чао пријатно.

Турново, Шкендија и Металург со солидни тимови. Сигурно ќе бидат цврсти противници. Шкендија освен без Неџипи остана горе-доле со истиот тим. Турново беше скромен на трансфер маркетот ама битно никој од најдобрите не ги напушти.
Металург слично...
Тука негде ќе се бара шампионот.

Е борбата за опстанок ќе биде многу поинтересна.
Неможе да се каже кој ќе паѓа.
Тетекс од изгубена позиција направи одличен тим, штета само што Исени им се пвореди, ќе имаат голема мака во нападот...
Силекс има слаб состав, не се засилија којзнае колку, т.е. доведоа некои анонимуси кои може ќе се покажат добро.
Пелистер статус кво, Ренова се подзасили, Дрита остана без некои посикусни играчи, а донесоа некои замени кои се со дискутабилен квалитет, Кофи пред се :D
Незнам зошто ама мислам дека Дрита ќе се убие од местење и ќе отпадне.
Силекс некако ми мириса како втор кандидат за испаѓање.

Тетекс не би требало да испадне затоа што направија топ состав,
Силекс исто мали се шансите да испадне со оглед на тоа што до сега нема никогаш испаднато од прва Мк лига
Пелистер нема да се знае до крај, Дрита испаѓа 99% а можно е и Ренова да им праи друштво бар од моја гледна точка така ке биде ;
За врвот веќе е јасно Вардар шампион :D , Металург втори :)

Тетекс не би требало да испадне затоа што направија топ состав,
Силекс исто мали се шансите да испадне со оглед на тоа што до сега нема никогаш испаднато од прва Мк лига
Пелистер нема да се знае до крај, Дрита испаѓа 99% а можно е и Ренова да им праи друштво бар од моја гледна точка така ке биде ;
За врвот веќе е јасно Вардар шампион :D , Металург втори :)

Renova nema da ispadne , se zasilija i oni , ne se slab tim , ovaa e sigurno!

Drita ne veruvam deka ke ispadne direktno , tuku vo Plej Aut ke bide , i nema da se znae dali ke bide ushte del od prvata liga .

Teteks,Pelister,Sileks, spored mene ke ispadnaat 1 ili 2 od ovie ekipi direktno , vtoriot tim sto ke ispadne direktno od prva liga , ke se vodi golema borba , a taa ke bide pomegju ovie ekipi i Drita sekako .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom