Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нема пари - ќе се местат утакмици !
Абе која втора лига , сеа за некој месец може и година... затоа што никогаш уефа не разгледува никогаш одма сомнителни утакмици, коа ке ги фатат сеа што ја наместија 4та лига другар не 2раНема пари - ќе се местат утакмици !
А за наредна сезона , ( ако е вистина ) , Шкендија пред порта за влез во Втора лига ....
Кај гледаш дека му попуштат на другите?Можи на вашите браќа и на нивните комшии му попуштат,ама другите ако читам убо ветиле дека до крајот на рокот ке се пререгистрират,па бујрум нека ги исфрлат тие шо нема да се пререгистрирани од ко ке помини рокотЗасега само Вардар, Турново и Силекс преминаа во АД. Тетекс и Шкендија се на прагот, а ветување дека ќе го испоштуваат рокот дале и Пелистер, Дрита, Работнички, Металург, Брегалница и Ренова.
Само од Напредок нема никакви најави. Дали е можно лигата да почне со 11 екипи? Сепак мислам дека ќе им попуштат до крај...
Еве ви колку да не серете дсека на Вардар му се попуштало, сда имаше строги правила сега само 3 клуба ќе имаше во прва лига![]()
Па рокот е веќе продолжен, да се запазеше постапката орвичниот рок досега само ние, Силекс и Турново ќе бевме во прва лигаКај гледаш дека му попуштат на другите?Можи на вашите браќа и на нивните комшии му попуштат,ама другите ако читам убо ветиле дека до крајот на рокот ке се пререгистрират,па бујрум нека ги исфрлат тие шо нема да се пререгистрирани од ко ке помини рокот
За Вардар некам да коментирам одма ке се јади лајна комплекси,курци,палци,доволно е да се видат постапките шо ги напраја последниве 2-3 години од ФФМ,државата итн.
Уште еднаш ИдИ ја покажа својата малоумност и потчинетост на неколку менаџерчиња од Дебар Маало и господичниот Минчо. Одамна знаеме како пишува текстови, кој плати тоа ќе напишат. И јас да фрлам пари ќе ме стават на насловна и ќе напишат дека сум пред потпис со Реал Мадрид
Јас горе глеам 31 јуни,па и ништо страшно да не продолжеа со рокот со три екипи пререгистрирани лигата ке станеше аматерска значи во превод ние пак ке игравме во 1ва лигаПа рокот е веќе продолжен, да се запазеше постапката орвичниот рок досега само ние, Силекс и Турново ќе бевме во прва лига
Што ни било попуштено? Еднаш ни беше продолжен рокот за котизација, исто како и на Пелистер на пример![]()
Се работи за две различни сезони, прво на нас ни беше продолжен рокот, ако добро се сеќавам на уште две недели...Јас горе глеам 31 јуни,па и ништо страшно да не продолжеа со рокот со три екипи пререгистрирани лигата ке станеше аматерска значи во превод ние пак ке игравме во 1ва лига
http://daily.mk/forward/296184/vardar-dobi-rok-do-utre-da-ja-plati-kotizacijata
Најтрофејниот македонски фудбалски клуб Вардар доби рок до утре да ја плати првата рата од котизацијата за учество во новата сезона во Првата лига, па практично елиминацијата на „црвено-црните“ е пролонгирана. Ваква е одлуката на УО на ФФМ, одржана по дводневен состанок во Охрид
И велиш исто ко за Пелистер и за Вардар беше а?
А да не почнуваме за 'фузијата' која во најмала рака беше сомнителна,ама пак одобрена од ФФМ...
Истата сезона беше, т.е ко испаднавме не глеам друга логика да имаме пари,да се бориме за горен дел на табела,а да немаме банка да платиме за котизација??Се работи за две различни сезони, прво на нас ни беше продолжен рокот, ако добро се сеќавам на уште две недели...
Друга работа што ни ја пуштиле е околу парите на Цементара што ги долѓжевме...
На вас ви продолжија рок за една недела поради неплатена котизација, а и во минатото на многу други екипи им се попуштало на различни начини, не затоа што станувало збор за конкретни екипи, туку заради тоа што ако се откаже некоја екипа ќе настане хаос во лигата.
Али битно секогаш се вадат само работите за Вардар и како нас ни се попуштало
Фузијата си нема везе со ФФМ. ФФМ нема што да кажува тука, а дека се беше регуларно потврди и УЕФА. Поголем доказ амин![]()
Незнам која точно сезона беше, али и на вас ви дадоа подолг рок покрај неколку други екипи.Истата сезона беше, т.е ко испаднавме не глеам друга логика да имаме пари,да се бориме за горен дел на табела,а да немаме банка да платиме за котизација??
И сигурно со Томовски ја наредивте тогаш работата,па и најдовте пари за котизација,не ме јеби бе...
А за Вардар искрено кур ме боли за то не ни влегвам во конфликти за фузијата(иако нема ни ф од фузија) или дека е државен проект,ти сам погоре го изваде муабето на кој му се попушта(да де ние сме од големото добро утро,со три реда сколија,па незнајме шо се дешава).
A за 'фузијата' не е можно таква рокада да се случи,а да не треба да помини низ ФФМ,или ова беше на некое повисоко ниво поминато за регуларно??
Имаш погоре од мене мал осврт на тоа што очекувам во сезонава. Кажав во постот ќе почекам да се комплетираат трансферите и да биде направена ждребката па ќе отворам тема.момци ајде доста празни муаабети, отворите нова тема за новово првенство и по можност со увод, кој клуб со каков квалитет располага, кој се ослабени или појачани, очекувања и слично, посебно вести би биле пожелни од локалните момци кој добро е знаат ситуацијата во клубовите.Нашава лига не е баш популарна па кладилнициве често прават глупави грешки кој што треба да се искористат, се сеќавам лани на Вардар првите едно 10 кола им дава супер коеф посебно на гости, пример ке ја земам против Напредок во Кичево за 2 коеф беше околу 3,3.