Македонско-Бугарско Приjaтелство Facebook

• Креатор на темата Креатор на темата Топорчо
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ја видов групата пред некоја недела, и точно еден ист таков имаше - ако не е истиот. Му кажав се по список како шо треба, јас бев избришан и избркан од групата, тој не.

И да не слушнам после жалење за овде, океј?

Ти во таа група не си бил досега.Ако сакаш да ме банираш go ahead ама не нужно да си бараш лажно алиби :smir:

Ти во таа група не си бил досега.Ако сакаш да ме банираш go ahead ама не нужно да си бараш лажно алиби :smir:

Алиби е што си се родил бе гмизавец, односно дедо ти што се одродил...

Имаше една ваква група за пријателство...Доста ја водеше....пријателство без признание за народ етникум и пирин..њама...и њама да има..капиш.

не знам што бара темава на политика, администраторот не си ја врши работата...

Алиби е што си се родил бе гмизавец, односно дедо ти што се одродил...

Имаше една ваква група за пријателство...Доста ја водеше....пријателство без признание за народ етникум и пирин..њама...и њама да има..капиш.

не знам што бара темава на политика, администраторот не си ја врши работата...

Види ова група е за нормални луге без фрустрации-там историа и коj е по древен не е тема за дебат.Така да не е за тебе. :)

Инак темата е постирав на општи моабети.Незнам зошто е преместена овде

Види ова група е за нормални луге без фрустрации-там историа и коj е по древен не е тема за дебат.Така да не е за тебе. :)

Инак темата е постирав на општи моабети.Незнам зошто е преместена овде

дали во таа група ти и остали одроди, своите соговорници ги третираат како НАРОД МАКЕДОНСКИ?

Културно - информационен цент'р на Република Б'лгарија в Скопие © - Начало
Източник: www.kicbg.com

Културно - информационен цент'р на Република Б'лгарија в Скопие

Kurtelov Ljupco

http://bg-bg.facebook.com/people/Kurtelov-Ljupco/1531784525

Kurtelov Ljupco не е този, когото т'рсихте? Пот'рсете други.
Добавете Kurtelov Ljupco като пријател|Изпратете с'обштение на Kurtelov Ljupco|Вижте пријателите на Kurtelov Ljup

ТАРАТОР....НЕ СЕ МЕНУВАТЕ БЕ ВИЕ...

за да отпразнуваме ЗАЕДНО ПРАЗНИКА В ЕРВАНГЕН, лобното мјасто на Методиј. От Мјунхен има традиционно осигурен транспорт за 5 евро. За повече информација, посештавајте периодично страницата на Б'лгарската Ц'рковна обштина в Мјунхе

ја че не разбрах много...Пријателство смисал "МАКЕДОНЦИТЕ" са Б'ЛГАРИ, или Пријателство тип-само си губим времето. Ако е така кажете ми за да излјаза от тук?
Голјама грешка-- ЗАшто си написал уж а 2 езика правилата- като езика е един- Б'лгарски? И аз сам за пријателски разговор- но това минава всјакакви граници....
Поздрави, Б'лгарски братја и сестри!

В тази татарск-циг.група нашите с'народници прод'лжават да се подвеждат от с'рбоманите и да хабјат сили безмислено и в момента, за което с'жалјавам но не знам кој има правомоштија да ја изтрие като противопоказана на етично-моралните правила на ФБ?

дали во таа група ти и остали одроди, своите соговорници ги третираат како НАРОД МАКЕДОНСКИ?

ДА
Уште един пат ке пробам да ти кажа и дигам раце оти со тебе е како со дете идиотче.Оваа група не е за лечене на лични и исторически фрустрации.

Работата е там, че в Б'лгарија много малко хора се интересуват от темата Македонија. Истината е, че тези, които се интересуват от историја, те се интересуват и от Македонија. На другите им е все таја. Даже бих казал, че много хора не знајат дори историческите факти. А доколкото групата да се разрасне от македонска страна - много бих се радвал, но нештата там са сложни на таја тема. Правилата на групата ми забранјават да кажа и дума повече.
Nikola написа на 26 февруари 2009 г. в 00:34
Жалко наистина ... между другото очаквах тази група да се разрастне доста по-б'рзо ... аз лично изпратих групата на всички свои контакти и има нјама една трета от групата са от моите пријатели... не мога да разбера ако всеки е направил това как групата е едва 262ма човека?!

:vozbud::vozbud::vozbud: ПОСЛЕДНИТЕ 5 СТРАНИ, БУГАРИ СО БУГАРИ МУАБЕТАТ и комплекси лечат...Македонци ни за леб....битно они ја насловиле групата...

нема потреба овој отпадок од Бугарски разговори да се промовира на Кајгана и тоа во политика

Зошто би си барал алиби и зошто би те лажел? :) И сам си сведок дека напати сум се обидувал да воспотавам нормални односи со бугарите кои постираат само на историја и политика, и не ми успеало:smir:

Ја префрлив темава во Македонска дијаспора :back: Иако сметам дека е непотребна. Ти си возрасен момак, знаеш зошто е непотребна и непродуктивна. А за пријателство помеѓу Македонци и Бугари нема потреба од вакви теми :) Несогалсувањата по однос на историјата, доколку останат во историските дебати на стручните лица, секој со секого може да си биде пријател.

Ама мене на ФБ ме пречека тој дечкото од Бугарија, кој пишуваше на англиски и фиромизираше :) Па му одговорив соодветно. Ако ти си админ на групата, ќе се сетиш на мене бе. Аватарот ми беше (и уште ми е) со Чак Норис, а содржината на пораката вклучуваше споменување на дебели мрсни гениталии и практицирање орален секс.

Ајде, другарувај овде.

511 - членове
160 от Македониja :)

И членството во групата не значи некаква поддршка, да не се лажеме :) Фејсбук работи на тој принцип...дури и за да испцуеш некој здраво, бидејќи заслужил, мора да си член :) Ете ме, јас сум член на групата Љубчо Георгиевски :)) И другарче имам едно посебно мило и интересно од таа група...некој војвода :)):drk:

коментари - 16 :pos2:, Македонци не бива да биднете па сега за друштво плачете...

е не ве дружиме бе

Сакат ни, сакат да не ти откривам сега и приватната кореспонденциа.Тебе не те сакат и ти е болно.Ела поплами ми на рамото ке ти мине :smir:

И членството во групата не значи некаква поддршка, да не се лажеме :) Фејсбук работи на тој принцип...дури и за да испцуеш некој здраво, бидејќи заслужил, мора да си член :) Ете ме, јас сум член на групата Љубчо Георгиевски :)) И другарче имам едно посебно мило и интересно од таа група...некој војвода :)):drk:

Абе много сте ми интересни.Тоа не значи дека тиа 160 македонзи се чувстват бугари, тоа значи дека тиа 160 македонци сакаат да си обштуват нормално со бугарите.И ти нема што да се сметаш загрозен от тоа и да ми развиваш теории :smir:

пс а коja e групата на Лјубчо.Аз знам неколко за негови подржувачи но не и негова лична

Serpiko, дали е ова вест, случување или има врска со македонската диаспора..ШТО ГИ ГИ РЕКЛАМИРАТЕ БРЕ?

сите знааt кај е фејс бук..кој сака ке ги најде...

Ја затворам темата затоа што се сомневам во искреноста на нејзините креатори и целта на групата. Многубројните случаи на пропаганда под кошула на кои сме налетале, прикриеното негирање на македонизмот, обидите за перење на мозок на младите генерации и дискусиите кои секогаш (ама секогаш) имаат политичка позадина, се најголемата причина за оваа одлука.

Кој сака да другарува, може да другарува тука. Прво покажете се како добри и пристојни гости тука, па дури потоа ќе прифатам понуда за македонско-бугарска група за пријателство. Не дека ве гледам како непријатели, но искуството покажува дека вашите идеи за „пријателство“ речиси секогаш доаѓаат спакувани со пакет задни намери кои го негираат постоењето на македонската нација.

Пак ќе речам, секоја чест на пријателите од Бугарија кои не се оптеретуваат со територијални и историски сајнс фикшн приказни, како поголемиот број на нивните сонародници :)

:locked:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom