Македонските „Фејсбук медиуми“ го убија Зоран Василевски – Фаци

• Креатор на темата Креатор на темата MrzaRules
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Procepkav na fb .
Eve sto ima na negoviot profil objaveno pred eden saat.

ZEMSKIOT ZIVOT E CUDEN,TI DAVA SE I TI ZEMA SE.SITE SE OBIDUVAME DA OSTAVIME TRAGA VO ZIVOTOT,ZATOA I JAS SE TRUDAM DA GO ZIVEAM KAKO ZNAM I UMEAM, ME SAKAA,SAKAV,ME OSTAVAA, OSTAVAV, ME POVREDUVAA,POVREDUVAV, IMASE DOZDLIVI DENOVI,IMASE I SONCE.ME PLASI TAA RECENICA> NISTO NE E VECNO,SE IMA POCETOK I KRAJ>,NO VERBATA VO SAMIOT SEBESI I VO BOGA MI DAVA HRABROST DA PRETRCAM DO CELTA KAKO ZNAM I UMEAM.NE ZA DRUGO,ZARADI VECNOSTA,DA OSTAVAM TRAGA VO UNIVERZUMOT ZA KOJ OCAJNO SONUVAM
WOW, ова како „сам да си знаел дека му доаѓа денот“ :)

Procepkav na fb .
Eve sto ima na negoviot profil objaveno pred eden saat.

ZEMSKIOT ZIVOT E CUDEN,TI DAVA SE I TI ZEMA SE.SITE SE OBIDUVAME DA OSTAVIME TRAGA VO ZIVOTOT,ZATOA I JAS SE TRUDAM DA GO ZIVEAM KAKO ZNAM I UMEAM, ME SAKAA,SAKAV,ME OSTAVAA, OSTAVAV, ME POVREDUVAA,POVREDUVAV, IMASE DOZDLIVI DENOVI,IMASE I SONCE.ME PLASI TAA RECENICA> NISTO NE E VECNO,SE IMA POCETOK I KRAJ>,NO VERBATA VO SAMIOT SEBESI I VO BOGA MI DAVA HRABROST DA PRETRCAM DO CELTA KAKO ZNAM I UMEAM.NE ZA DRUGO,ZARADI VECNOSTA,DA OSTAVAM TRAGA VO UNIVERZUMOT ZA KOJ OCAJNO SONUVAM
Ова повеќе ми делува како очајна самоубиствена порака.
Се исто е дали е загинал или не, ионака е телевизиски мртов за повеќето луѓе.

Не ми се верува. Мислам дека не е точно ова.
Ако е за публицитет срамота, а порталиве претераа со неофицијални информации желни за кликови аман...

и кога ќе се дознае дали е вистина?
не дека во последно време сум ги гледал или омилени ми се овие сва лика (далеку од тоа) сепак треба респект малку, барем зашто се млади луѓе.
се надевам се шпекулации.

После тетоважата на Накова мораше нешто од ваков размер да се смисли за билдање популарност.

Untitled.png

112 лајкови, за толку кратко време, таман кога ќе испадне во болница да ги разочара луѓето :D

П.с. горд сум на своите пеинт способности :)

Тешко на неговите родители ако и нив ги "изненадил", а не е вистина.

Мразам кога се ставаат драматични наслови на статија како овој со цел да имаат повеќе кликања
Во сообраќајна несреќа загина Зоран Василевски – Фаци

за после во текстот да биде ова:
Сега за сега нема потврдни информации околу трагичниот настан

А пренесувале од порталот, очевидец од месноста Сарамзалино. Како успеа Зоки фаци да е толку голема ѕвезда па да го познаваат Сарамзалинци :pos: Ми изгледа многу несериозно за еден ваков "сериозен" медиум - а1, како успеваат најлошото од најлошите да го пласираат алал да им е, провидна и мизерна финта, како и сите останати "медиуми" во земјава.

Се враќаат зокита и роза со кола. Се кини гума, зоки вриска, а хелена роза зема клучот во рака и почнува да го одвртува бандашот.
Зокита од досада,си замислува што ќе се случеше ако наместо гума се десеше сообраќајка...влегува во филм, и замислува како сите женски што го откачиле му доаѓаат на погреб и плачат по него, вестите се обоени во црно со ИН МЕМОРИАМ за зокита, и очекува поголем спектакл од онај за тоше проески.
Наеднаш, засилено фиќо со огромната бучава му го одзема вниманието, и се врајќа во реалноста, и го бара телефонот на хелена роза, која веќе го одвртува последниот штраф на бандашот да смени гума, се јавува до либертас порталот и им кажува дека си ја видел сопствената сообраќајна несрејќа во која трагично веројатно загинува, и ги моли да му го одјават фејсбук профилот.
Либертас објавуваат вест, народот чита и не го боли, и продолжува да го гледа Феликс кој наскоро валјда ќе скокни од вселената...
Либертас ја трга веста, а зоки е:

forever_alone_by_foreveraloneplz.png

Е добро де секаде има вакви медиуми не само кај нас, минатата недела ги умреа Кемал Монтено и Џони Деп
get used to it :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom