Искаш да ме просветлиш.Добре.Покажи ми поне един от сите стари ракописи дека народот по тези земи се е считал за Македонски и веке ке сам просветлен.Направо ште светја.:helou:
Во темата за посебноста наведов дека нема да употребам ништо од она - кој за што се спознавал. Бидејки примери има дека сите се пишувале за се и сешто. Цар Душан се напишал Македонски, бугарите се пишувале за грци, дедо ти се пишувал за бугар .....
Затоа, одлика на посебноста е јазикот и културата.
И ти приложив доказ за различен јазик признат од цел свет. Со тоа и посебноста. И тоа е тоа, нема потреба од други докажувања.
Општото име е Византиски вулгар, но тоа не е исто со татарски бугар.
Го пишувам ова поради твоето потекло, размисли малку?
Одам на форуми каде има грци, со пола од нив комуницирам на македонски, но тие викаат дека се грци, како и дедоти дека е бугар. До тие гркофили не стигнал ни Тито ни бугарија, што правиме сега. Расправам со нив и тие ми викаат дека треба да зборуваме грчки, а другите се срби или бугари.
Гледаш ли колкава е мокта на пропагандата.
Постирана беше страна од книга во која се вели дека ако сакале и французите можеле да не направат французи.
Затоа ЈАЗИКОТ е одлика на посебноста, ниеден документ, напишан по потреба за некого.
Археологијата ќе открива уште многу работи? па ќе видиме.
Ако се толку сите балкански земји сигурни во себе. Зошто не побараат од светот пари и заеднички да го прокопат цел балкан за да се расчитат сите дилеми. Не, сите бараат на црно да откупат туги артефакти и да ја заташкаат историјата.
Биди ми поздравен.