Македонски Турбофолк

• Креатор на темата Креатор на темата Philosophus
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
14 јануари 2009
Мислења
359
Поени од реакции
21
Таман си викав дека Македонија и мак музиката не се инкубатор на турбофолк како што се Србија и Бугарија и дека македонските народњаци се држат за традиционалните корени на музиката која ја изведуваат, го отворив видеото од потписот на Маестро13 и се згрозив.

Видеото е ова:
Цело време мислев дека ваквите песни ги пеат еднаш на 2 години колку само да привлечат внимание а потоа си продолжуваат со понормални песни кои претежно ги лансираат на фолк фестивалите. Колку што можам да гледам, фолк фестивалите не се како порано: порано беа место каде се негуваше македонскиот народен мелос, изворен, природен, без влијанија од останатите жанрови, а сега бледи имитации на Гранд Шоу и концертите на Пајнер.

добро што е со човеков?? дебил и он и текстот.. Бог да чува и (голман) да брани:pop:

Еве уште една турбофолкерска песна од нашево поднебје.
Обрнете де внимание на текстот.Мислам дека ако го видам текстописецов ке го ркнам у фаца!Дебил и он и оваа Татјана.Аууу!

Ужас се и двете... Нормално е што повеќе луѓе слушаат српски фолк отколку нашиот...:pos2:
Едит: Не дека Спрскиот е ...

Не знам дали да се смеам или да плачам. Уште колку ли вакви ''таленти'' има во Македонија..

Поради безбедносни причини за мојот слух не се осмелувам да кликнам на плеј копчето

Алпина ис д бест. Али никаде ја нема "Што чудо беше". Е тоа е мастерпис. Интро па солажи па прелази. Абе партали.

Алпина ис д бест. Али никаде ја нема "Што чудо беше". Е тоа е мастерпис. Интро па солажи па прелази. Абе партали.

не ја вреѓај Алпина бе..најбољИ се они, поготово нумерата Оди дома малолетничке хахаха..Не го тупам више пак бан ке добијам

Само да ве известам дека кулминира караницата меѓу Саманта и Наковска Анета, обвинувања летаат на сите страни за тоа која е поголема курва, душава не ми е на место со недели веќе не можам да се помирам со тоа како и зашто се скарале овие две примадони на нашиот турбо-фолк.Ваков биф не се памти од времето на Тупак Биајџи. :)

Само да ве известам дека кулминира караницата меѓу Саманта и Наковска Анета, обвинувања летаат на сите страни за тоа која е поголема курва, душава не ми е на место со недели веќе не можам да се помирам со тоа како и зашто се скарале овие две примадони на нашиот турбо-фолк.Ваков биф не се памти од времето на Тупак Биајџи. :)

Хахаха!Голем дел од лугето во Македонија не ни знаеа дека постојат пејачки на нашава естрада со такво име и презиме, ниту па имаа слушнато за некоја нивна песна.Ама сега ги знаеме:tv:По се изгледа успеале во целта, народот да ги види на ТВ.:pos2:

Не знам дали да се смеам или да плачам. Уште колку ли вакви ''таленти'' има во Македонија..

Охоооооооооооооооооооо, и тоа колку ги има.
Што се имало во Македонија печено за Пинк и Планета.

А ова треба со златни букви да се запише во историјата на македонската музика. Секс бомбата Електра со мистериозни танчерки и привлечен наслов „Воздух„.

хахахаахахахах све таленти ццц... а као шлаг на све, турбо фолкерката Анета Наковска изјавила: „Јас пораснав со Ганс ен Роузис...(2 минути пауза), ајрон мејден(хахаха)... Сега пеам фолк, но за во иднина планирам да направам рок албум“. :vozbud: Тоа ќе мора да се чуе

хахахаахахахах све таленти ццц... а као шлаг на све, турбо фолкерката Анета Наковска изјавила: „Јас пораснав со Ганс ен Роузис...(2 минути пауза), ајрон мејден(хахаха)... Сега пеам фолк, но за во иднина планирам да направам рок албум“. :vozbud: Тоа ќе мора да се чуе

Баш ме интересира како од ваква певаљка ќе испадне рокерка?

Сигурно ќе изгледа нешто вакво (пушти го видеото ако те интересира на што мислам).

Турбофолкот е на врвот на својата слава на нашиве простори.
Каде и да одиш ќе се сретнеш со него и неговите токсични звуци. Самите се ставате во тој филм и го оправдувате.
Тоа ти е како наркоман да каже...а бе многу ретко се пукам у вена шо ти е не сум зависен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom