Македонски специјални единици (полициски и воени)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Attachments

• e1zTlc7.jpg
    e1zTlc7.jpg
    101,3 KB · Прегледи: 27
Spored mene dobar izbor e Dimce za komandant so staz kaj Volcite dobar tandem bea so Orce vo Volcite pretpostavuvam deka naskoro ke go postavat Orce za komandant na PSO

http://www.arm.mil.mk/vesti/pso/2015/09/smena_bsn.html

Примопредавање на должност командант на баталјон за специјални намени

Денес 15.09.2015 година во касарната „Илинден“ се одржа свеченост по повод примопредавањето на должност командант на баталјон за специјални намени.

На свеченоста присуствуваше началникот на ГШ на АРМ генерал потполковник Методија Величковски, командантот на Здружената оперативна команда бригаден генерал Васко Ѓурчиновски и командантите на единиците лоцирани во касарната „Илинден“.

На свеченоста пригодно обраќање имаше заменикот на командантот на полкот за специјални операции полковник Орце Јордев, кој го истакна значењето на баталјонот за специјални намени и воедно му се заблагодари на досегашниот командант на баталјонот потполковникот Горан Илиоски, за неговиот труд, ангажираност и посветеност во работата. Полковникот Joрдев изрази уверување дека новопоставениот командант на баталјонот за специјални операции потполковникот Димче Велков со неговото искуство и со квалитетниот персонал со кој располага единицата успешно ќе одговорат на сите предизвици.

15.09.2015 година

i mene toa mi bese cudno za rengerite slikava ja vidov e od amerive oa ambasada eve link vidi i translate prevod tamu pisese 98

https://www.facebook.com/1198697621...234912.119869762156/10153151216502157/?type=1

U.S. Embassy Macedonia
The European Command State Partnership Program uses military-to-military relationships to enhance security and build international partnerships. The U.S. state of Vermont has developed a strong and enduring relationship with Macedonia through this program. In 1998, Major General Martha Rainville, Adjutant General of the Vermont National Guard, visited the soldiers of the Special Operations Regiment of the Army of the Republic of Macedonia at Ilinden Barracks. #USMacedonia (1998) (Image from Vermont National Guard archives)
Like · Коментирај · Сподели · 16 септември

Амбасадата на САД, Македонија
Државна програма за партнерство на Европската команда користи војска-воена врски за подобрување на безбедноста и да се изгради меѓународни партнерства. Американската сојузна држава Вермонт има развиено силна и траен однос со Македонија преку оваа програма. Во 1998 година, генерал-мајор Марта Rainville, аѓутантот на Генералниот секретар на Националната гарда на Вермонт во посета на војниците од составот на полкот за специјални операции на Армијата на Република Македонија во касарната Илинден. #USMacedonia (1998) (слика од Националната гарда на Вермонт архиви)

Би рекол дека се грин беретс ама нема шанси не е таа опрема што тие ја имаат така да едно големо НЕ.Сликата не е 98

Мора ли нија старите пак д апотенцираме.

Фино интервју , човеков ветува.

Изгледа како тврд професионалец.
И дали слушнавте нешто значајно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom