Македонски специјални единици (полициски и воени)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Добредојде чичо Зоки :D Си гледал и слики, а и дискутирано е за Сако ТРГ-42 (на маф), ама не ти текнува :D
Ај ако имаш нешто прати на ПП.
Искрено мн муабети не се секавам.
Попатно си сменил име не си сенка повеке.

Мацедониан поуер друже ај кажи м82 во која единица е сместена ќе пукнам ако не кажеш.И зоки не е антис снајперот туку се м93 црна стрела,па зви фалкон и тој со пригушувачот е Сако.

Јас мислам дека М82 е во спостевост на пСО,ваљда се работи за некоја америчка донација како што им беа Мките,би трбало и оваа да е така нешто.

Мацедониан поуер друже ај кажи м82 во која единица е сместена ќе пукнам ако не кажеш.И зоки не е антис снајперот туку се м93 црна стрела,па зви фалкон и тој со пригушувачот е Сако.

Пријателе на секој збор на АРМ ги има овие 3 снајперки ( Антис е специфичен по калибарот кај сако не ми е познат сиситем со вграден придушувач.
За купувањето на овие снајпери збореше дури и фамозниот Југосла Петрушик.

Ај ако имаш нешто прати на ПП.
Искрено мн муабети не се секавам.
Попатно си сменил име не си сенка повеке.

Абе и тука бев сенка, ама се сменив :D И тука ќе ме банираат кај и да е :D

А кога веќе шушкате за М-82... што знам, ако веќе го има- типувам на ренџерите.

Лично не ме воодушевуваат мокни митролески калибри,
по мое миелење Винчестер Магнум и Лапуа Магнум се калибри со доволно кинетичка енергија и дострел , и пристојна тежина на снајперскиот систем.

Лично не ме воодушевуваат мокни митролески калибри,
по мое миелење Винчестер Магнум и Лапуа Магнум се калибри со доволно кинетичка енергија и дострел , и пристојна тежина на снајперскиот систем.

,Accuracy International AWM .338 Lapuna Magnum e права ствар, далеку попрецизен од М82 а и во ударна моќ не заостанува многу.Се сложувам со тебе Зоки во однос на калибриве.

Не мора да е АКјураси , и Сако да е или Бругер и Тормет , главна мисла водилка беше потенциалот на Калибарот.
Не ми познато далио поседуваме Винчестер - Магнум 7.62 х 67 доста ползуван во Авганистан како калибар кој помокен од Рускиотт Драгунов ( 7.62х54). Во Авганистан сојузничките снајперисти имале проблем да ги елеиминираат Талибаните кој ја поседувале ова снајперка , бидејки заседите најчесто ги изведувал од повисоки позиции од метсата за транспорт на нато а калиброт 7.62х51 немал доволно потенцијал па Магнумот бил вистинско откровение .
За овој калибар се вели дека има прецизност до 1000 метри.

Братче јас за волците

Логички ти си во право суштински кој знае.
Муабети милон
те 2001 имало 3 МцМилан кај тигрите, те ова те она а слики нема.
Ако има некој систем логички е и да се промовира,

Логички ти си во право суштински кој знае.
Муабети милон
те 2001 имало 3 МцМилан кај тигрите, те ова те она а слики нема.
Ако има некој систем логички е и да се промовира,
Братче мислиш за сиг сауерите што ги имаат да ти кажам и уште ги имаат го немааше 12 години прикажано накрајот еден од нив го прикажаа на вежбата координатор за изложба на оружјето.Инаку на пр исто така ништо не се знаеше ни за цз 700 снајперите исто што ги покажаа на вежбата координатор.Има мн нешта и многу оружја за кои не ни треба да се знае да се разбереме. ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom