Македонски ора насред Вашингтон

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Freedom Plaza, Washington, D.C., 04-10-2009

КУД “Александрија“ не претстави пред многуилјадната публика во центарот на Вашингтон со едночасовна програма.

Браво за КУД “Александрија“ и честитки до Македонската заедница во Вашингтон.

mail

mail

mail

mail

mail

mail

Убаво , иако не успеав да ги отворам сликите.

Може ли во некој друг фромат да ги ставите?

Благодарам и честитки и од мене, само така продолжете.

Секоја чест...Инаку и јас неможам да ги отворам сликите.

Никој не ги гледа затоа што cе ставени директно преку mail линк. Мисирков, прво хостирај ги на некој сервис.

леле друже, дај молимте скини ја последната, и доработи ја у фотошоп, оние германскине гејци ќе ме скинат:nesum::pos2:

Не разбирам, наместо ти нив да ги кинеш, тие тебе?!

Да појаснам, Турција е цивилизација за разлика од вештачката држава-гарнизон со лажна историја.

Да појаснам и дека во Вашингтон имаше фантастичен турски фестивал на кој присуствуваа илјадници луѓе. На тој фестивал беше поканета Македонската заедница со свое клтурно уметничко друштво на кое му беше отсапена целочасовна програма.

Пред да почнат со својата програма нашите, Турците нарочно одржаа неколку минутен говор во кој јасно и гласно зборуваа за Македонски народ, Македонија, Македонскии танци и песни, итн. Десет илјадна публика од цел свет го следеше КУД “Александрија’’, ги сликаше и снимаше.

Значи, најслободно може и треба да му се каже на тој миксот од народности наречен “Грци’’ да одјебе во скокови. Потсети ги што може Турција да им направи за три дена...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom