Македонската кошарка!

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
abe go pamti nekoj tatko mi DARKO KNEZEVIC a

Тоа ќе ми беше наредниот пост: играчите на Деликатес:)

Еден од најдобрите тројкаши беше Дарко Кнежевич, обично ги боцкаше од корнерот. Бонер Апшоу беше првиот црнец што игра за нас и да се пофалам дека бев еден од првите фенови да го упознам:) Мајкл Инграм и Алонзо после дојдоа, у тоа време кога Работнички го доведоа Денис. После Деликатес имаше и еден белец Американец, Грант мислам. Тие времиња го произведија најголемиот ривал на МК кошаркарска сцена.

Во текот на тие сезони, имаф шанса сите играчи да ги запознаам, царови беа:) многу дружељубиви со публиката...црнците дури и Македонски научија:)

Wolf Pack напиша:
Тоа ќе ми беше наредниот пост: играчите на Деликатес:)

Еден од најдобрите тројкаши беше Дарко Кнежевич, обично ги боцкаше од корнерот. Бонер Апшоу беше првиот црнец што игра за нас и да се пофалам дека бев еден од првите фенови да го упознам:) Мајкл Инграм и Алонзо после дојдоа, у тоа време кога Работнички го доведоа Денис. После Деликатес имаше и еден белец Американец, Грант мислам. Тие времиња го произведија најголемиот ривал на МК кошаркарска сцена.

Во текот на тие сезони, имаф шанса сите играчи да ги запознаам, царови беа:) многу дружељубиви со публиката...црнците дури и Македонски научија:)
togash najaki befme samo rabotnichki ne tepashe i toa u gosti ama doma nikoj ne nemashe tepano 2 godini :pehar: kupot nash ku**t vash :je:

hehe, да стаеме неколку навивачки слогани:)

Купот наш, курот ваш:pehar:

Давитков плачко (и после се прави еден од оние долгите балони и се става два помали на крајот да изгледа како кур со две јајца и се пее за жена му нормално)

Николче е педерче (Се мисли на бекот на Работнички, Николче - тоа му викавме секогаш кога шутираше од слободното)

други памтеш ли, закон бефме:je:

trenirav u zverskiot tim KARPOS SOKOLI dodeka ne stana sramota TOA SUM JAS.pa da mu ebam sve na robert bilbilov,na dragi spaga, na nora sakiri i na site tie od kukata sto mi go zaebaa timot i sonot da stanam kosarkar.vo sokoli trenirav od treto odelenie do 18 god.inace me znaar site sto trenirale vo karpos sokoli so generacija 87.da zivee karpos sokoli,smrt za pederite od kukata i toa sum jas

Wolf Pack напиша:
hehe, да стаеме неколку навивачки слогани:)

Купот наш, курот ваш:pehar:

Давитков плачко (и после се прави еден од оние долгите балони и се става два помали на крајот да изгледа како кур со две јајца и се пее за жена му нормално)

Николче е педерче (Се мисли на бекот на Работнички, Николче - тоа му викавме секогаш кога шутираше од слободното)

други памтеш ли, закон бефме:je:
da se nadovrzam i za ciganite so muzikata lelej :kez: :kez: :kez:

Џоле Војновиќ, Дејан Јовановски, браќата Боцевски, Игор Михајловски, Емил Рајковиќ, Фил Зевенберген, Рики Хери, Кинг & Малдонадо, Вајш & Кашиф... Тоа беа времиња! :icon_cool

А инаку Николче Петрушев играше и за Жито Вардар во сезоната кога го елиминираа МЗТ во полуфинале. :icon_mrgr

П.С. Се сеќавате ли на албумот со сликички "Македонска Кошарка"? :)

Романтичар напиша:
Џоле Војновиќ, Дејан Јовановски, браќата Боцевски, Игор Михајловски, Емил Рајковиќ, Фил Зевенберген, Рики Хери, Кинг & Малдонадо, Вајш & Кашиф... Тоа беа времиња! :icon_cool

А инаку Николче Петрушев играше и за Жито Вардар во сезоната кога го елиминираа МЗТ во полуфинале. :icon_mrgr

ја почнав да ги собирам сликиците и одеднаш престанаа да се продаваат

Романтичар напиша:

eden od najdobrite crnci sho igrale u rabotnichki

dajdo напиша:
eden od najdobrite crnci sho igrale u rabotnichki

Само за жал многу брзо си отиде, а не чинеше и победа во дуелот од Евро Купот против Топо или Тофаш (не сум сигурен, и двата натпревари ги изгубивме многу тесно).

Романтичар напиша:
Само за жал многу брзо си отиде, а не чинеше и победа во дуелот од Евро Купот против Топо или Тофаш (не сум сигурен, и двата натпревари ги изгубивме многу тесно).
mislam deka i mnogu gluposti naprai on u klub ama od koga go izbrkaaa on ziveeshe posle toa ushe 1 mesec u skopje :pehar: zver

dajdo напиша:
mislam deka i mnogu gluposti naprai on u klub ama od koga go izbrkaaa on ziveeshe posle toa ushe 1 mesec u skopje :pehar: zver

Ме интересира што праел за тој еден месец. :icon_mrgr Сигурно мотал ганџа и играл баскет по маалски кошеви. :icon_lol:

Романтичар напиша:
Ме интересира што праел за тој еден месец. :icon_mrgr Сигурно мотал ганџа и играл баскет по маалски кошеви. :icon_lol:
pffff 100% posto pa sakkaaa posle toa da go vratat ali zamina za shvedska mislam da ne te izlazam

15 Март сала Јане Сандански 18:00
вечното дерби,

МЗТ Скопје - Работнички

МЗТ со млади и спремни деца, со невидена атмосфера во тимот и околу него, со оптимизам меѓу навивачите како во најдобрите времиња,

Работнички јак како и секогаш, абсолутен шамипон, City Park Boys во Аеродром како во старите добри времиња,

Прекрасна атмосфера се очекува, во Аеродром се живее за утрешниот натпревар. ВО 2 саат сабајле се слушаат тапани и песни се пеат од верните навивачи на МЗТ (јас не сум меѓу нив, не зашто не сум верен, него зашто измрзнав до сеа :icon_lol: )

Дојдете, нема да зажалите.

се враќа публиката, со тоа сум јас имаше полни гледачи

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom