Македонската Контрадикторност!

• Креатор на темата Креатор на темата Zaptija Stojkov
  • Време на започнување Време на започнување

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.179
Поени од реакции
2.859
Неколку видови Македонска контрадикторност oд илјадници „КВАЗИ ДЕМАГОЗИ“.
Да живее Америка, ама Русија ми е блиска и братски народ ми е.
Или пак: Македонија по секоја цена во НАТО ама и Русите ги поштовам како браќа.
Кај таквите „КВАЗИ ДЕМАГОЗИ“ идеологијата им е врти-капа т.е. кај шо ќе дунит ветрот таму одат во зависност од тоа кој има поголемо влијание во светот. Денес некој ќе е Русофил, утре амерофил или пак денес некој ќе вика Русите ми се браќа, а утре ќе вика мамето нивно.

Навистина интересни се за проучување таквите „КВАЗИ ДЕМАГОЗИ“ се додека не земат замав - како нус појави на современото општество.

А што викаш за Македонците кои органот не ги боли ни за едните ни за другите, туку „ја вртат капата“ во најдобар интерес на Македонија?

Momentalnata sostojba kako sto e Makedonija treba da vodi pametna polotika, da go cuva svoeto ja, identitetot da ne go izgubi, no i da znae sto poveke da bara od evropa , da znae na nekoj nacin da ima dobra politika i so amerikanite i so rusite no i so evropskite zemji. Makedonija e mala zemja kako so teritorija taka i so luge, zaradi toa vednas , vo najkusen rok moze da predupreduva, moze dase ojaci vo sekoja svera bilo ekonomska ili politicka...

Кога ќе ти се запали куќата..нема да притрчаат на помош ни пијаните руси ни глупите бивши британски колонијалисти на Америка...туку комшиите...не од љубов кон вас...туку од страв да не се запали и нивната...
...прекинете да се палите на Москва, Брисел и Вашингтон и почнете да си ги почитувате комшиите...зошто за арно или лошо тие ви се најблиску....ако мечката игра кај нив ќе заигра и кај вас...и обратно

П.С.

Дедо ми имеше една изрека - "И на гробишта е битно да имаш добар комшија"

arakenx imas i toa mnogu pravo... no nie vo makedonija sto ziveeme takov narod sme, sto na site izvini na zborot gz im lizime a koga ke dojde da gi gledame svoite raboti, probplemi so nasite komsii ili so gragani togas stanuvamme cavoli, najlosi, najkruti... kamo da sme nie tuka vo dobri odnosi, da se slozuvame so peveketo od nestata, da mozeme sami da gi resame problemite, pa togas saka nejke i evropa i drugite vele sili na svetot ke nema zosto da se ``zamaraat`` da berat gajle za nas, demek sega ni pomagaat a odnosno uste poveke nigi mesaat i kompliciraat rabotite me gragganite na R.M...

Кога ќе ти се запали куќата..нема да притрчаат на помош ни пијаните руси ни глупите бивши британски колонијалисти на Америка...туку комшиите...не од љубов кон вас...туку од страв да не се запали и нивната...
Во лошо маало сме се погодиле, ако ти се запали куќата овие комшии со бензин ќе дотрчаат.

Ја сум од тие шо не го боли орган за никој друг освен за себе,партиски сум неопределен,по сексуална определба сум стрејтер,невработен и иден студент.
Гледам се почесто квазувате нешто квази-ова,квази-она мајку му стара све фејкери испаднаа народов.
Стварно неаме попаметна работа.
Замисли паркот по Буш да го именувавме,како ли ќе напишевме W?

Огласна табла парк-шума Џорџ Њ. Буш.

Неколку видови Македонска контрадикторност oд илјадници „КВАЗИ ДЕМАГОЗИ“.
Да живее Америка, ама Русија ми е блиска и братски народ ми е.
Или пак: Македонија по секоја цена во НАТО ама и Русите ги поштовам како браќа.
Кај таквите „КВАЗИ ДЕМАГОЗИ“ идеологијата им е врти-капа т.е. кај шо ќе дунит ветрот таму одат во зависност од тоа кој има поголемо влијание во светот. Денес некој ќе е Русофил, утре амерофил или пак денес некој ќе вика Русите ми се браќа, а утре ќе вика мамето нивно.

Навистина интересни се за проучување таквите „КВАЗИ ДЕМАГОЗИ“ се додека не земат замав - како нус појави на современото општество.

Си чул ли за политика?

Јас сум про - Јамајкански ориентиран и не сум контрадикторен (квази демагогии за Амстердам) и слично.

Оди на Плама Де Мајорка на одмор, а 10 денари за на мочање не му се даваат е тоа е контрадикторност.

Или јаде бурек со месо а не пие јогурт.
И тоа е контрадикторно.

Уште некои видови Македонска контрадикторност: Имаме тензии со Грчиштата и тогаш сите Ние сме Антички Македонци, а иде 24 мај тогаш сите ние сме Славјани...

Уште некои видови Македонска контрадикторност: Имаме тензии со Грчиштата и тогаш сите Ние сме Антички Македонци, а иде 24 мај тогаш сите ние сме Славјани...

:tapp:
кога ќе расчистите со оваа поделба бре кога .. ц ц ц ...

ниту американци,ниту руси ни се виновни....овој народ треба да научи еднаш да се почитува самиот себе

Почнете да правите разлика од „ние сме антички македонци“ и „ние водиме потекло од античките Македонци“.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom