ABC напиша:Mozebi Vardarska dolina e spas za Makedonija,ama nie od voda imame i "premnogu" problemi barem vo posledno vreme.Nuklearkite se edinstven i najbrz spas za Makedonija.Zamislete najprvo edna od 2 miljardi evra koja so parite ke izgradi ushte dve za 7-8 godini.
Branata Kozjak koja e "promashena investicija" i koja obezbeduva struja od samo 2-3% od potrebite na Makedonija gi "lapna" parite skoro za edna cetvrtina od "nashata" nesudena nuklearka koja ke proizveduvashe struja i za izvoz pokraj zadovoluvanje na Makedonskite "skromni" potrebi.
ABC,
А бе, ако ти фраснам еден шут... Можеби ќе ти се одлепи таа платинката и ќе почниш да мислиш. Што велиш, а?
Вардар пловен, секоја педа на македонска почва да може да се наводнува со преку 20 сантиметри вода во секое време, струја со лопата да ринеш и многу други поволности, а ти како расипана плоча, едно те исто. `бати инаетот.
Ете и Мисирков ти укажа на некои работи, а ти пак тоа па тоа.
Само Вардарска долина и тоа мора сета општествена моќ која ја имаме да ја вложиме за да го спроведиме тој проект. Нуклеарка е само одвлекување на вниманието од битното. Најверојатно ни Вардарска, ни нуклеарка ќе видиме бидејки... Ех јеби га! Не ми се збори веќе.
П.С.
Браната Козјак не беше направена исклучива заради нејзината вредност во производство на струја. Сега можеш ли да си видиш самиот дека не ја согледуваш целата слика на нештата?