Македонска изолација!

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување

Дали мислите дека Македонија практично се наоѓа во своевидна изолација?

• Вкупно гласачи
    87
Македонскиот народ треба да ги изолира уште оние 8-9% што останаа од партијата која е најодговорна за ситуацијата денес во Македонија.

Ама ти почнуваш да мешаш баби и жаби, зборуваме за изолацијата која е во главата и јазико на опозицијата а уште казуваш и дека изолацијата се зборувало и претходно ама "сега не се правело ништо за да да се избегне" . гледам само дека си од некоја опозициона партија а тие опозиционите оти не направиле ништо за да се избегне изолацијата оти долго време беа на власт, или беа зафатени со полнење на џебовите и личните сметките, и сега оп излеваат и викаат дека не водат во изолација.

јас гледам нешто друго.......мутацијава МЕНТАЛНА станува акутна......:)

Ама ти почнуваш да мешаш баби и жаби, зборуваме за изолацијата која е во главата и јазико на опозицијата а уште казуваш и дека изолацијата се зборувало и претходно ама "сега не се правело ништо за да да се избегне" . гледам само дека си од некоја опозициона партија а тие опозиционите оти не направиле ништо за да се избегне изолацијата оти долго време беа на власт, или беа зафатени со полнење на џебовите и личните сметките, и сега оп излеваат и викаат дека не водат во изолација.

Абе која опозициона партија те спопаднала,или мислиш дека сум секогаш опозиционер што додуша малку повеќе ми одговара,само што не гледам баш таква партија што била опозиција од 91ва досега,барем во Македонија.Скоро сите партии некогаш биле во позиција,всушност многу од нив за тоа и се формирани.А за полнењето џебови и лични сметки немој ни да спомнуваш оти ќе треба да ти напишам цели фермани кој сеуште ги полни личните сметки и сопствените џебови токму кога во прилог им е ваквата изолација која не спопадна сите нас,практично од осамостојувањето до денес.

Изолацијата која така некој друг одлучи да ја крсти ни ја наметнува самата таа ЕУ која толку „мачно“ работи да не направи дел од неа. Глупо е отварањето вакви теми за да го испитате пулсот на народот!
Секој еден граѓанин кој може да си дозволи шетање надвор од Македонија не е имал проблеми во ниедна амбасада , е оние кои сакаат да одат да печалат во други земји (што е добро за Македонија) нажалост не добиваат визи толку лесно. И овде прашуваме за изолираност!!! Европа е свесна дека заслужуваме безвизен режим но сепак се наметнува прашањето за нашето име - ИМЕ НЕ МЕНУВАМЕ ПО НИКОЈА ЦЕНА! Европа е свесна дека Македонскиот народ нема да и наштети на нивните членки како што тоа го направија Бугарија и Романија и скала или нејќела ќе мора да ги оствари своите обврски или ќе се распадне, во зависност од политиката која ќе одлучи да ја води во иднина.
Се согласувам погоре со Гарфилд...нашата изолираност е во самите нас, ние треба да поработиме на нашата култура, на нашата национална свест, бидејќи во Европа сите народи се големи националисти и по никоја цена не се ведат пред своите противници а и партнери-соседи! Ако знаеме да ја зачуваме нашата гостољубивост, нашата традиција, историја и природна убавина и во исто време да ја напреднеме општата култура, самопочитта помеѓу сите етникуми во Македонија и да се натераме самите себеси да се сакаме и почитуваме поради она што сме , можеби ќе доживееме да бидеме сакани и почитувани и од другите.

П.С. „Италија протестира за повторно воведување на визи за Романија“.

Зборуваш како во амбасадите или конзулатите низ Македонија да имаат вградено нов уред наречен “ПЕЧАЛБОМЕТАР“,измислен токму за Македонските граѓани,а за сакање и гушкање,можеме да си имаме колку што ни душа сака,ама сепак да си останеме изолирани,посебно доколку признаеш дека печалбарството ни е вградено во Македонските гени,па “ПЕЧАЛБОМЕТАРОТ“ ќе реагира многу почесто одколку било каде на друго место.:tapp:

Не сме изолирани, само сме заглавени во лифт.
И не фаќа ксенофобија.

Се дур има интернет не може да бидеш изолиран.
А интернетот во Македонија континуирано се подобрува, и достапноста, и понудата, и брзините, и месечниот сообраќај се зголемуваат и цените паѓаат.

Од владата очигледно многу се трудат да ДОКАЖАТ дека не сме во изолација!

t556hd.jpg

14cdwjp.jpg

25jl4ck.jpg

Од владата очигледно многу се трудат да ДОКАЖАТ дека не сме во изолација!

t556hd.jpg

14cdwjp.jpg

25jl4ck.jpg

Ништо не ме чуди,кога слични работи се случуваа и со Бранко и со Илинка во една поранешна влада,значи изолацијата не е од вчера ебаго,само е факт дека секоја влада сака да ја покаже изолацијата како да не постои оти не им оди во прилог кај потенцијалните гласачи.:toe:

da i jas sum eden od onie sto glasaa deka makedonija e vo izolacija no zatoa vinovni se BC i okoto sakato

Можеби нивната вина е најголема,ама не треба да се “вадиме“ само на нив,особено сега кога тие се дел од трагичната историја на Македонската изолација и толку се маргинални што немаат никаква улога во сегашнава состојба.Или мислиш дека тие се толку влијателни што имаат моќ да ја одржат ваквата состојба и со оваа власт?:toe:

Можеби нивната вина е најголема,ама не треба да се “вадиме“ само на нив,особено сега кога тие се дел од трагичната историја на Македонската изолација и толку се маргинални што немаат никаква улога во сегашнава состојба.Или мислиш дека тие се толку влијателни што имаат моќ да ја одржат ваквата состојба и со оваа власт?:toe:
pa koga 20 godini ne tapka grcija a nisto pomalku i bugarija odkoga e osamostoena makedonija tie dve licnosti gi spomnav zs tie bea na vlast koga se smeni imeto(FIROM) i znameto a makedonija e vo izolacija od koga umrel i posledniot vladatel samo sakam da kazam deka ete i pokraj tie popustanja koj gi napravi togasnata vlast!(1990-1995) so promena na ime i zname nema rezultati pak sme na isto grcija pak go krsi dogovorot i stava veto pa podobro e cvrsta i nepopusliva politika nema veke sto da se gubi ili sme MAKEDONCI ili nesme pozzz:smir:

pa koga 20 godini ne tapka grcija a nisto pomalku i bugarija odkoga e osamostoena makedonija tie dve licnosti gi spomnav zs tie bea na vlast koga se smeni imeto(FIROM) i znameto a makedonija e vo izolacija od koga umrel i posledniot vladatel samo sakam da kazam deka ete i pokraj tie popustanja koj gi napravi togasnata vlast!(1990-1995) so promena na ime i zname nema rezultati pak sme na isto grcija pak go krsi dogovorot i stava veto pa podobro e cvrsta i nepopusliva politika nema veke sto da se gubi ili sme MAKEDONCI ili nesme pozzz:smir:

Точно,но тоа треба да се “обзнани“,а не да се мрчи дека ни е супер вака изолирани со налудничави промени на име и знаме,со разговори претворени во преговори за име но и идентитет,или со лажни информации за средби колку да се прикаже дека всушност учествуваме на Меѓународната политичка сцена,и дека не сме сеуште потполно изолирани.Па кажи бе батко(не лично за тебе),што се стегаш,речи сме во изолација,нашето мислење никој не го зема во предвид,присилени сме на преговори,уценувани и бомбардирани секојдневно со закани на сите можни начини и од сите можни страни,не е срамота да се каже вистината која е болна но сепак е вистина,а не глума од која никој од нас нема апсолутно никаква корист.:toe:

Точно,но тоа треба да се “обзнани“,а не да се мрчи дека ни е супер вака изолирани со налудничави промени на име и знаме,со разговори претворени во преговори за име но и идентитет,или со лажни информации за средби колку да се прикаже дека всушност учествуваме на Меѓународната политичка сцена,и дека не сме сеуште потполно изолирани.Па кажи бе батко(не лично за тебе),што се стегаш,речи сме во изолација,нашето мислење никој не го зема во предвид,присилени сме на преговори,уценувани и бомбардирани секојдневно со закани на сите можни начини и од сите можни страни,не е срамота да се каже вистината која е болна но сепак е вистина,а не глума од која никој од нас нема апсолутно никаква корист.:toe:
Znam deka drzavata ni e vo teska polozba ne go poreknuvam toa ni pa se stegam da kazam nemam jas korist ni od levo ni od desno obicen tip sum so si sedi pred PC po cel den bez rabota sum zatoa ne navivam ni za SDS ni VMRO no sepak si ja sakam drzavata i odam so krenato 4elo a sto da se pravi pa ako treba i ke vojuvam za nea pa pred 100 godini sme nemale ni drzava pa sme imale borci za sloboda a sega koga ja imame da se otkazeme e glupo bidi malku optimist

Znam deka drzavata ni e vo teska polozba ne go poreknuvam toa ni pa se stegam da kazam nemam jas korist ni od levo ni od desno obicen tip sum so si sedi pred PC po cel den bez rabota sum zatoa ne navivam ni za SDS ni VMRO no sepak si ja sakam drzavata i odam so krenato 4elo a sto da se pravi pa ako treba i ke vojuvam za nea pa pred 100 godini sme nemale ni drzava pa sme imale borci za sloboda a sega koga ja imame da se otkazeme e glupo bidi malku optimist

Сум оптимист,впрочем затоа и отворам вакви теми,за да најдеме заедничко решение од ваквата состојба,која најпрвин треба да ја спознаеме и признаеме во вистинско светло па да се бориме заедно да ја надминеме со помали или никакви последици кон нашето име но и идентитет со опстанокот на името.:toe:

за да најдеме заедничко решение од ваквата состојба
Единствено решение за да излеземе од ваквата состојба е ДА СОЗДАВАМЕ ПРИЈАТЕЛИ во светот... Не смееме да си дозволиме (па дури и кога ќе ни згрешат нешто) да пцуеме и плукаме по Фуере, Солана, Шефер, ЕУ, Совет на Европа, НАТО, Франција, Србија, ММФ, Светска Банка итн. итн.
Мораме да се бориме за пријатели, а не постојано да кукаме и да бараме правдина...
Не го искористивме пријателството со Буш, па сега сме во уште полоша ситуација отколку во негово време... А отстапки, порано или подоцна, ќе мораме да направиме... Колку и да се обидува сега некој со квази-патриотизам да го негира тоа...
Мораме еднаш да сфатиме дека дипломатијата не е математика... 2+2 не се секогаш 4!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom