- Член од
- 14 јули 2007
- Мислења
- 939
- Поени од реакции
- 27
Matka,bukvalno e mene,moja bubacka. (verojatno picajzla, sudejki spored matkanjeto Matki).
p.s.
citat:
so toa ja zavrsuvame prikaznata za potekloto na MAT, a deka e matka (womb) na site im e jasno.
odgovor:
uste na najmalku 1.5 MILIJARDA LUGE (koi spagaat vo PIE) ne im e jasno, kako toa luda Matka.
Читај убаво и ако вадиш цитати, постириај ги во оригинал, напишано е ДАЛИ сме ја завршиле приказната ...
Инаку се гледа нема што, полно пати сум видел дека редиш зборови кој само фонетски одговараат а не суштински, мегутоа бркај си работа.
matka - a bug , mine , my
каква врска има ова фонетско поклопување, тотално никаква.
МАТ неможе да го едначиш со англиското МАД (луд), повторно не ги проверуваш работите.
mat - see 3. %{ma} and 1. %{ma4d}
кога ќе го погледнеме МАД нема врска ништо со она кое ти мислиш дека твојата милијарда го зборува.
mad - to enjoy heavenly bliss (said of gods and deceased ancestors), to gladden , exhilarate , intoxicate , animate , inspire
Значи ништо од ЛУДА МАРТА.
А за луд си го имаат зборот расипан / БАХАТ а и ЛУД
bhauta - relating to or possessed by evil spirits or demons , crazy , mad
lauD - to be foolish or mad
или во оригинал
meT /meD - cl. 1. P. %{meDati} , to be mad Dha1tup. ix , 4 (v.l. %{mreD} and %{mleD}).
ОРЛИ (град во англија) исто со нашето ОРЕЛ
ВИГАЊ (град во англија) исто со нашето ВИГАЊ (огниште)
Ама барем овие места ги создале БРЕГАНИТЕ (келти) кои се исти по звучност и значење со нашите БРИГИ (брег, брежани)