Македонија во Сочи 2014

Секогаш нас не чекаат на летниве и зимскиве олимпијади да ги згаснат светлата и да си одат. :pos:
--- надополнето: 13 февруари 2014 во 12:28 ---

Немора да видат снег, знаат они да трчаат кога ги бркаат лавови. :vozbud:
Да они со ски бегаат од лавовите :)

Последно уредено од модератор:
Па оди место да трча. :D

Не ми е јасно и како со 16 години ја пријавиле на една од најнапорните дисциплини? Со толку години се иде на уметничко лизгање.

Уште она е на патеката, сега е шансата да ја види цел свет! :vozbud:
исто како на летната Блажески коа отиде на 400 мешано (со 200 градно најтешката у пливање) и рекорд ќе бутал плус :pos: а не беше ни најдобар во таа дисциплина од Македонија само шта чеш.

Да они со ски бегаат од лавовите :)

ss4.jpg

Они имаат песок низ целата година. Ние снег само 5 месеци! На тие луѓе не смее да им се верува! :D

И мене не ми е јасно по кој критериум и дозволиле да настапи во оваа дисциплина а во онаа некни најкратката не му дозволиле.
Вака можеше да колабира, некни ни во кадар ќе влезеше ни ништо.

Инаку сакам да го пофалам Антонио Ристевски и одличното 29то освоено место(y)

Со оглед на нашата неозбилност за спортот и малку натпревари човеков направи резултат кој не верувам дека во блиска иднина некој ќе го собори.Секоја чест за човекот.Ако сакаме резултати ќе треба да гледаме и учиме од Словенија.

Aбе се тоа е убаво, овака на невидено, 29 место, супер - екстра, тоа ти е на ниво на Светски куп, и пласман во втора трка.
А од кога ќе се виде дека има заостанување зад првиот 17 секунди, се тоа паѓа во вода, така да и не е нешто за пофалба тоа, цела среќа многу натпреварувачи се откажаа после прва/втора трка, па искористи прилика. Позади него се само 15 натпреварувачи кои ја завршија трката, а тие одат во други земји за да видат и осетат снег.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom