Македонија светски лидер во Wi-Fi

• Креатор на темата Креатор на темата mitko2848
  • Време на започнување Време на започнување
А јас се скинав од смеење. :lud:

Друга е поентата на статијата, ама ај, нека ви биде.
УСАИД се спомнува нели...

Јас не можам да сфатм дали е ова заебанција некоја или...

Од каде сме биле 99% безжично поврзани? овде 80% не знаат што е тоа интернет.

Он нет си се рекламира. Реалноста е друга. Само дел од Скопје е покриен. Ама имаат циљ да се рашират. Ал нек не умире нада. Мада за WiFi покриеност треба доста антени да се закачат. Сумњам дека у скоро време. Ама добар виц. Хехе.

Светски лидер? А бе ај не заебавај, да не си прочитал Балкански :))

Види...
Вистина е дека Скопје моментално се билда да биде вајрлес од страна на ОнНет.

Меѓутоа, поентата на статијата е да се изрекламира проектот на ОнНет финансиран од страна на USAID за опремување на училиштата со интернет, конкретно селските, па тука имаш меѓуетничка соработка, зближување, пост кризен период...

Појасно е сега што е поентата на статијата на ВВС?

Се е тоа масонски заговор ако ме прашаш мене :)

ѕверови сме нема што

Мене ми е многу криво што најголемиот дел од луѓе навистина ќе поверуваат во овие информации, иако се крајно извртени за да се добие една многу погрешна слика.

Ова, колку е за радување, толку е и за плачење, Македонија не е од убавина 90% Wi-Fi покриена, туку од зорт.

Абе ако не се лажам скоро цела територија е покриена за тоа WADSL на ОнНет со Моторола што е. Иначе некаде имам читане (може и овде) дека имало некое островче некаде каде што цело било покриено со WiFI и интернетот бил беспари и така нешто т.е. не сме први

WiFi - Скопје.
WADSL - Цела Македонија.

И двата начина на поврзување се безжични, но правете разлика помеѓу едниот и другиот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom