Македонија со најлошо здравство во цела Европа

Некои пациенти од форумот плачат за да го осетат "квалитетот" и да ја поздрават европа. [emoji6]

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Nasite doktori kje se potrudat da ve razbolat so pogresni soveti za potoa " da ve lecat" i toa na privatno, a nekoj od cista zloba kje vi dadat pogresni lekovi ili narocno leceno nedoleceno, ne zboram od pamet tuku licno od doktorska usta go imam cueno ova, imam prijateli doktori a i kolegi sum imala.
Мене сега дежурна служба Ченто истите луѓе ми направија 2 абцеси од предлабоко ставена - до коска инекција во рок од 6 месеци, прво левиот па десниот колк.

Ме оперираа после на хирургија, првиот пат, вториов пат ме оставија чопав.

Еден ваков случај се случува еднаш на 12000 ако не сум во грешка.

Некој ме сака предлабоко.

Последно уредено:
Nasite doktori kje se potrudat da ve razbolat so pogresni soveti za potoa " da ve lecat" i toa na privatno, a nekoj od cista zloba kje vi dadat pogresni lekovi ili narocno leceno nedoleceno, ne zboram od pamet tuku licno od doktorska usta go imam cueno ova, imam prijateli doktori a i kolegi sum imala.

Од чија докторска уста си го чула тоа, дај кажи да идеме и вилиците да му ги сомелеме:mad:Ебати твоите доктори пријатели:mad:
и ај сега цело здравство не ни чини поради некои умоболни доктори кои дипломирале на којзнае каков начин:facepalm:

Здравството во Македонија со оваа партија( и на нив да им ебам мајката)доби најмногу опрема и најмногу се инвестираше во објекти од сите досегашни партии што беа на власт.

Е сега навистина незнам, ако сега не ни чини здравството, нека каже некој кога тоа ни било подобро, кое или чие време.

,,,,ako e vistina golema lazhga kje da e ,,,pogolem paushalno napishan tekst od ovoj zdravje,,,vo sluchajov samo stupidnosta e granica,,

@bijons @katinakatalina и цела багра
http://sdk.mk/index.php/makedonija/taravari-ponishti-reshenie-na-todorov-za-poskapi-lekovi/
Да ги поскапнеа лековите во ред ќе беше? Со задоволство ќе плаќавте повисока цена поради вашиот најдобар министер за здравство ever?
Прочитај поубаво што пишав.
Изнесов факт кој се должи на дооолги години работење во здравство, затоа и побарав некој да ми објасни кога сме имале боља времена.
Факт е дека имаме опрема, факт е дека уште многу недостасува, факт е дека можеше повеќе да се вложи од вложеното идр....но факт е дека генерацииве на медицинари како и на друг млад кадар е се покатастрофален, неодговорен, не дисциплиниран, нехуман итн.

Лековите нема да поскапат ама затоа цигарите и лебот.

Мрш бре, како ли не ви е срам.
,,,,sosema si vo pravo celosna poddrshka za pishuvankava,,,kako li smeelo devojcheto da zamine od ovoj svet a seushte nema pominato sto dena na vladeenje na omilenata vi garnitura,,,,[DOUBLEPOST=1497630152][/DOUBLEPOST]
@bijons @katinakatalina и цела багра
http://sdk.mk/index.php/makedonija/taravari-ponishti-reshenie-na-todorov-za-poskapi-lekovi/
Да ги поскапнеа лековите во ред ќе беше? Со задоволство ќе плаќавте повисока цена поради вашиот најдобар министер за здравство ever?
,,,,gradjanki i gradjani na parchevo zemja biblijska narecheno Makedonija,,,
,,,cirkuzot medrano e pristignat i najgolemite cirkuski tochki se ochekuvaat da se sluchat vo najskora idnina,,,

Последно уредено:
Прочитај поубаво што пишав.
Изнесов факт кој се должи на дооолги години работење во здравство, затоа и побарав некој да ми објасни кога сме имале боља времена.
Факт е дека имаме опрема, факт е дека уште многу недостасува, факт е дека можеше повеќе да се вложи од вложеното идр....но факт е дека генерацииве на медицинари како и на друг млад кадар е се покатастрофален, неодговорен, не дисциплиниран, нехуман итн.

Лековите нема да поскапат ама затоа цигарите и лебот.
Каде се вложените пари за лекување? За Тамара? Зошто речиси сите градски болници во другите градови уште користат стара опрема? Зошто сите најдобри лекари преминуваат во приватните болници ако се вложува во државните? Ништо не е вложено реално, освен полнење на џебот на поединци.

Ако се тешки прашањата, не е проблем ќе ги направам во вид на екстерно тестирање па на заокружување да ми дадеш одговор.

Каде се вложените пари за лекување? За Тамара? Зошто речиси сите градски болници во другите градови уште користат стара опрема? Зошто сите најдобри лекари преминуваат во приватните болници ако се вложува во државните? Ништо не е вложено реално, освен полнење на џебот на поединци.

Ако се тешки прашањата, не е проблем ќе ги направам во вид на екстерно тестирање па на заокружување да ми дадеш одговор.
Кога ќе ми одговориш на моето едноставно прашање по втор пат, тогаш и јас ќе ти ги одговорам твоите неточно поставени прашања.

Заради пари
И тоа е една од причините. Не ли сметаш дека докторите што работат во државните болници заслужуваат многу повисока плата? Овде криви се и двете гарнитури што имаат владеено. Искрено се надевам дека Таравари ќе ја подобри состојбата барем на малку подобро во однос на нивните плати.

Заради пари
Многу доктори се вратија од приватните во државните установи.
Сега зимаат големи плати, надокнади, дополнителна дејност идр...никој не е под 60000 ден..ем раатлук, ем плата...

Многу доктори се вратија од приватните во државните установи.
Сега зимаат големи плати, надокнади, дополнителна дејност идр...никој не е под 60000 ден..ем раатлук, ем плата...
Раатлук 60 000 за доктор? Ти свесна си колку труд и време вложиле за да станат доктори за една плата од едвај 1000 евра? Во другите земји најмалку 3 пати повеќе ги плаќаат.

Раатлук 60 000 за доктор? Ти свесна си колку труд и време вложиле за да станат доктори за една плата од едвај 1000 евра? Во другите земји најмалку 3 пати повеќе ги плаќаат.
Чекам одговор, за докторите се знам, ти незнаеш ништо, сакаш само да танториш без факти.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom