Македонија, претставена на софискиот саем на книгата, 2007

Член од
17 јули 2006
Мислења
69
Поени од реакции
0
Есенен панаир на книгата - НДК, 2007 г.

Чети докрај, за да разбереш как да спечелиш тениска с македонското знаме!

НДК

Не ми харесва НДК за панаир на книгата. Особено когато е разхв'рлјано по етажите.
В малката зала на последнија етаж е нај-добре да се прави. Така обикалјаш - етажи, полуетажи. Има наистина повече мјасто, но е хаос, и нјама читава ориентација к'де какво има.

Време е вече да се правјат по-професионално тези работи. В Европа сме, трјабва да се дејства по-енергично. Стига аматьорски изп'лненија. И да го разкарат тоја панаир от НДК - не му е там мјастото.

Трагично аматьорство. Абе да бјаха дали на бартер нјакој дизајнер от издателствата да им направи дизајна на таблата. Толкова ли е трудно да се сетјат...

Македонскијат штанд
Македонскијат штанд (на издателство "Матица Македонска") определено е нај-интересното и уникално нешто в това изложение. Нјама отк'де да си купите македонски книги през останалото време на годината. јавно покрај споровете с Г'рција около името на д'ржавата в Македонија има голјам импулс на национализма, заштото и штанд'т беше истински национален... Прод'лжение>>>

Бате, ти ходи ли да го видиш? Аз не можах. Сигурно е било хубаво. Хм, абе нема да е лошо да се направи една македонска книжарница в БГ, че така е лоша работата. Дано македонското посолство се пораздвижи малко.
То може и да има, ама като никоj не е чувал...

Ova e veke golem napredok za pozdravuvanje.:bravo:

I si zasluzuva pocesno mesto vo temata za pozitivnite vrski pomegju R.Makedonija i R.Bulgaria.
Vakvi,konkretni akcii...ke pridonesat da se zblizat dvata naroda...
I aman vekje od niski udari pod pojas i agenti po makedonskiq vupros.
Nivnoto vreme pomina...:toe: ...i kolku i da skoka i ripa i Gnasi Karakachanov i kompanija...mislam deka i na nego samiot mu e jasno deka zabot na vremeto go jade...i brzo ke ide vo zaborav (vo penzija).

Uste ednas toplo da ja pozdravam celata manifestacija...

p.s Dobro be...neli vi e jasno deka za stap ste?Na sekoja tema po edna racka za raspravii naogjate...:tapp: Sega za etaz-sprat-kat se fativte?
Pu ja`zk...aman vise.:vozbud:

Мене пак, многу ми се допаѓа тоа што на саем во Софија имало штанд на наша издавачка куќа.
И наместо да се зафаќате со етаж-спрат-опуликолкавмие муабети, би било фино да го поздравите ова. Бугарија е голем пазар и книги таму се купуваат реално многу...

Да си признаја честно, не само книжарница трјабва, ами и телевизија. Много ми липсват телевизиите на с'седните д'ржави - на нашата кабелна пускат само Пинк, дето чеп за зеле не става от неја. Да, има и една гр'цка, ама неја кој ја разбира?;-)
Би трјабвало да пуснат по една-две от сериозните телевизии на с'седните д'ржави - вкл. и македонски

Абе се во ред, ама оти не ни дадовте место до Грчкиот штанд?

Не знам, трјабва да питаш организаторите :-) Веројатно има нјакаква причина;-)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom