Македонија пред банкрот

• Креатор на темата Креатор на темата Милојко
  • Време на започнување Време на започнување
ОК, веќе влеговме во областа на денационализација...
Тука, да се пофалам, имам огромно искуство, ја водев постапката на моето семејство околу денационализацијата...
Се е тоа така како што го кажа, немам што да додадам...
Замисли, земјиште кое се наоѓа во строг центар на Струмица, беше проценето на 420 ден./квадрат...ама тоа се веќе други муабети...

Е па арно си поминал бе,јас знам за многу поефтино и прилично атрактивно.:toe:

Идната недела шестмесечни државни записи со девизна клаузула
Понуда од 1.500.000.000 денари

Министерството за финансии наредниот вторник на аукција ќе понуди шестмесечни државни записи со девизна клаузула,во износ од 1.500.000.000 денари,а со каматна стапка од 5,5%.
Државните записи кои имаат евро клаузула ќе достасаат за исплата за 182 дена,односно 3 Февруари 2010 година.
Според најавите од министерство за финансии во среда (5 Август) за исплата достасуваат шестмесечни државни записи,во износ од 61.500.000 денари.

И така,караванот врви,а кучињата лаат.Некој за домино?:)

абе буцио да ме слуша мене, среќен ќе биде... :)

не комуналии - цела куќа ќе направи :):):):):)
Да ве слушам вас Македонскиве економисти сите на куп има далеку да стасам, економијава наша е огледало на вашите способности :smir:.

Министерството за финансии наредниот вторник на аукција ќе понуди шестмесечни државни записи со девизна клаузула,во износ од 1.500.000.000 денари,а со каматна стапка од 5,5%.
Државните записи кои имаат евро клаузула ќе достасаат за исплата за 182 дена,односно 3 Февруари 2010 година.
Според најавите од министерство за финансии во среда (5 Август) за исплата достасуваат шестмесечни државни записи,во износ од 61.500.000 денари.

Зар толку брзо,затоа ли даночнициве се растрчаа низ Прилеп во нови проценки на објектите за плаќање многукратно зголемен данок на имот.Јас пак се чудев што им стана така одненадеж????:smir:

Зар толку брзо,затоа ли даночнициве се растрчаа низ Прилеп во нови проценки на објектите за плаќање многукратно зголемен данок на имот.Јас пак се чудев што им стана така одненадеж????:smir:
Не бе,нема да зголемат даноци.Имаат супер моќи и од песок пари ќе прават.Плус и Чак Норис го имаат,ич да не ги мислиш,сите се со над 156 IQ:smir:

Данокот на имот мислам дека оди во општинската каса поправи ме ако грешам.

Не бе,нема да зголемат даноци.Имаат супер моќи и од песок пари ќе прават.Плус и Чак Норис го имаат,ич да не ги мислиш,сите се со над 156 IQ:smir:

Да на чело со економот / алхемичарот Влатко Ѓорчев кој од економска анализа прави гротеска

Да на чело со економот / алхемичарот Влатко Ѓорчев кој од економска анализа прави гротеска
Кога можи сите овде економисти да се прават вклучително и јас :), зошто да на можи и Ѓорчев бе?
Инаки ако живееш во куќа има нов дополнител данок од 150 денари максимум за дворовите, така во Зенит пишуваше.

Инаки ако живееш во куќа има нов дополнител данок од 150 денари максимум за дворовите, така во Зенит пишуваше.
Епа ај сите у згради да се набутаме и тоа Аеродром, Капиштец и Карпош. Те откуп на двор, те данок, те...
а данок се плаќа по број на цвеќиња во двор или...? :wink:

Епа ај сите у згради да се набутаме и тоа Аеродром, Капиштец и Карпош. Те откуп на двор, те данок, те...
а данок се плаќа по број на цвеќиња во двор или...? :wink:
Скопјани таму за парното да си гледаат оти данокот е за Прилеп:smir:.

Скопјани таму за парното да си гледаат оти данокот е за Прилеп:smir:.
Ја немам централно парно, а имам двор. Значи ме удира било како. Или овој данок е само за Прилеп?

Како иде, дал Македонија, дал граѓаните, некој стварно ќе оди банкрот.

Абе сеа еден ќе банкротира,кој ќе биде ќе видиме:icon_lol:

Кога можи сите овде економисти да се прават вклучително и јас :), зошто да на можи и Ѓорчев бе?

Може бе Буци во Монти Пајтон Житие според Грујо не во сериозен весник, добро де пиша АБЦ ама тој собран данок оди кај Мацко не оди кај другар му од факс Груица јас тоа прашувам.

А бе сношти овде имало војна зачитав ,зедов од оние пуканкине за во микробранова и продолжив уживанција Алек во обид да ја спаси Македонија од песимистиве како Рамбо ми заличе на Топер Харли ама гледам арно го зашамарила Леандра и покрај големиот ај кју.

Алек :smir:

тој собран данок оди кај Мацко не оди кај другар му од факс Груица јас тоа прашувам.
Данокот на имот оди во општинските каси, е сега не знам дали сиот или во голем процент.

Данокот на имот оди во општинските каси, е сега не знам дали сиот или во голем процент.

Штом одел за Прилеп сега со ќеф ќе го плаќам,обожавам дупнати фонтани и раскопани улици по 2-3 години,без канализација и соодветна инфраструктура со изведувачи од непотистичко-партијски наместени тендери.Ми се допаѓа најмногу кога гледам дека во Прилеп не се создадоа услови за сериозна инвестиција на ни една фирма,освен онаа за печурки која работи еден месец во годината.Сакале или не сега сите Прилепчани ќе бидата тутунари со 4-дневно хоби како скараџии,за Пивофест,зошто ништо друго не им преостана за да соберат 11 милиони евра колку да се наполни Прилепската Општинска каса,сега со ребалансот,оти требаше 14 милиони евра.:smir:

тоа се' ќе имаше логика што зборуваш да беа само 61,5 милион. но кога читаш, треба малку пошироко да читаш. не доспеаваат тој ден само 61,5 милион (од шест месечни записи), туку уште 1.295,95 милиони од тромесечни, тие што се запишани во мај. тоа ти е во збир скоро 1,4 милијарди. значи разликата е само 100 милиони денари.

така, кучињата си лајат, магарињата (како попаметни, т.е. со поголем ајкју) ги подучуваат.

дај барем ова признај го да знам дека сум те поправил,
или барем преќути го, за да ми потврдиш дека си тврдоглава... :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom