- Член од
- 7 ноември 2007
- Мислења
- 994
- Поени од реакции
- 9
Слушај, ти како жител на Република Македонија, ќе ги нарекуваш градовите така како што се викаат, така да Кичево е Кичево, Охрид е Охрид, Тетово е Тетово. Дали ти е тоа јасно?
Само затоа што ти себе се викаш Албанец, незначи дека не треба јас тебе да те викам албанец така?
Ако тебе те навредува зборот албанец, тогаш и мене ме навредува преименувањето на градовите. Ако сакаш да играш според правилата, играј како што треба, а не како што на тебе ти одговара.
Кај го виде ти Господ?
Не бе...си се журкав на 50Cent...Го спомнав тоа само за да им го побијам на медиумите она што го пласираат по медиумите дека на КОсово било страшно. Воопшто не е така.
Албоз, еден мој совет: Размислувај почесто на релација со твоите Македонски сограѓани. Јесда те има изедено веќе пропагандната машинерија, за никој не е касно да се разбуди и трезвено да размислува.
Slushaj Trnu jas ke gi narekuvam taka kako shto sakam a i imam pravo poshto taka i pishuva vo patokazot,ako imash neshto protiv bujrum so sve sili makedonski militarni paramilitarni obidete se povtorno da "sprovedete red i mir".Jas so toa shto go narekuvam Krcova ne go sporam imeto Kicevo za vas makedoncite no krajno vreme e da se vrazumish deka umre vremeto koga Makedonija beshe samo na Makedoncite sega sme ortaci fifti-fifti,Ohridskiot pa i Skopskiot Majski dogovor vi satva toa mnogu jasno pred oci no vie poshto ste vlezeni vo filmot na Volshebnikot Oz ne sakate da veruvate,zatoa te molam ushte ednash nemoj da mi vikash i da mi kazuvash jas kako da gi narekuvam mestata poshto nikoj ne e vinoven za toa deka vashite politicari ja prodavaa.A toa sovetot mislam deka ke treba da go cuvash za sebe,tebe ti treba poveke