Македонија има 34 аеродроми!? WTF!?

• Креатор на темата Креатор на темата smole
  • Време на започнување Време на започнување
Pa ako zememe vo predvid ima zaedno so zemjodelskite ima negde okolu 20tina. Znaci vaka

2 Internaciaonalni: Skopje, Ohrid
5 Sportski: Stenkovec, Agi Tepe, Susevo, Logovardi, Malo konjare
Zemjodelski Pesirovo, Eden kaj Stip, Karatmanovo, Kaj radovis eden, Eden ima pomegu Stip i Kocani improviziran aerodrom, Vo Bitola, Pred prilep, Nakaj Krusevo, samo tri aerodroma ima kaj Kavadarci, Negotino . . . Ako mi tekne uste nekoj ke pisam
Кој е помеѓу Кочани и Штип. Воен аеродром има на Осоговските планини кај одмаралиштето пониква.

Кој е помеѓу Кочани и Штип. Воен аеродром има на Осоговските планини кај одмаралиштето пониква.

Цитат:
Напишано од Duffy Duck
Aerodrom se definira obelezana livada, ili betonska Poletno Sletna Pateka, so minimalni 300 m dolzina i 10 metri sirina. Eve podole primer za pista obelezana na pat dolga 1000 metri a 10 metri siroka

58991196ys4.jpg

Ovoj e pomegu Kocani i Stip. A ponikva e nad Kocani. Ne mesaj lokacii. Od aerodromot nemam slika. Koga ke letam natamu ke go sliknam i ke pratam slika

ок се прифаќа сугестиата :), само ако може дами кажеш колку е одалечен од кочани.

Da Carski taka e. Ima eden nad Kocani, plus na spisokot da go dodadam zemjodelskiot aerodrom vo Berovo
хм, поради тоа што Јас сам Беровец, ме интересира баш дека е ??? дека у това слепо црво на Македонија наречено Берово (намерно линк до берово да го знаат малце повеќе народот и да не мислат дека сме бугари) има нешто патешка за така? не ти препуцавам, ти верувам во тоа што го кажа, само ме интересира каде е тој земјоделски аеродром? да не се мислиш на патот помеѓу Берово и Смојмирово ? пошто таму јас со мојата кола и 190ка качувам така да...?

duffy ti imas avion ? ako imas dojdi na kocanskiot aerodrom na ponikva ke letame zaedno i jas imam avion4e :cug:

Имам. Може да се договориме некој ден да правиме летачки ден. Иначе еве го на слика

dscn0031pb8.jpg

Reims Cessna F172N Skyhawk 2

Ти што авион имаш?

Да не ги рачунаа и езерата (заради можност за слетување на хидроавиони)???
Охрид, Преспа, Дојран, Матка, Тиквешко, Козјак, Стрежево.... ете ти 34

Не само што има, туку и сите до еден ги има на Microsoft flight simulator (2002,2004,X) проверете па ќе се уверите.

на fs2004 и fsx има 13 аеродроми во македонија.

Цитат:
Напишано од Duffy Duck
Aerodrom se definira obelezana livada, ili betonska Poletno Sletna Pateka, so minimalni 300 m dolzina i 10 metri sirina. Eve podole primer za pista obelezana na pat dolga 1000 metri a 10 metri siroka

58991196ys4.jpg

Ovoj e pomegu Kocani i Stip. A ponikva e nad Kocani. Ne mesaj lokacii. Od aerodromot nemam slika. Koga ke letam natamu ke go sliknam i ke pratam slika

ова е на Плачковица пистата... не е кочани - штип.

Кој имат од тука авиончиња?

duffy ti imas avion ? ako imas dojdi na kocanskiot aerodrom na ponikva ke letame zaedno i jas imam avion4e :cug:

Ако праите нешто обавезно обавестете ме пошто веднаш под аеродромот на Пониква иам викендичка па да сум таму ќе честам нешто:salut:

duffy bas me interesira kolku kosta od prilika avionce ko tvoeto?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom