Македонија и нејзините соседи

• Креатор на темата Креатор на темата Andonov Bale
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 февруари 2009
Мислења
746
Поени од реакции
35
Много поточно ке биде соседите и РМ.
Наjлесно е да обвинуваш соседите,а да не гледаш дали и ти немаш вина за това истото.

фми, како што имам и порано кажано јас лично доживувам дека наша кривица во однос со соседите е -единствено што постоиме како самосвесни Македонци.

фми, како што имам и порано кажано јас лично доживувам дека наша кривица во однос со соседите е -единствено што постоиме како самосвесни Македонци.
Не наполно не се согласувам со тебе.Можете да си постоите како самосвесни македонци,това не е проблем.Секи човек има право да се определи.

Не наполно не се согласувам со тебе.Можете да си постоите како самосвесни македонци,това не е проблем.Секи човек има право да се определи.
)))) поштувам ова, важи ли истото и за луѓе кои се определиле како такви - Македонци во р. Бугарија?

)))) поштувам ова, важи ли истото и за луѓе кои се определиле како такви - Македонци во р. Бугарија?
Наполно.Никоj не им е забранил да се определат като каквито и да било.Ако сакат да се определат и како кинези-немат проблем.

Наполно.Никоj не им е забранил да се определат като каквито и да било.Ако сакат да се определат и како кинези-немат проблем.

аферим,

значи политиката кон нас чии црти се сублимирани во бугарската политика кон Македонија искажани од Живков и за кои имаме целосно право да се сомневаме дека се столб и на сегашните односи кон нас, се веќе напуштени????

В доклада си пред пленума на ЦК на БКП на 11 и 12 март 1963 г. тој очертава принципите, които Б'лгарија трјабва да отстојава по отношение на Скопие:
- македонската д'ржава с'штествува и тја е факт;
- македонската нација като историческа обштност никога не е с'штествувала;
- не може да се с'гласјаваме за наличието на македонско малцинство в Б'лгарија

Преди колко години последно Живков беше на власт?От коja година ми постираш податоци?Ти знаеш дека от 20 години БГ веке скаса окончателно со социалистическиja режим и от членка на СИВ и Варшавскиja пакт сега е членка на ЕУ и НАТО.Ти во коja година живееш?
Зашто не се запрашаш,зашто само РМ има проблеми со сите свои соседки?

bugariwl9.jpg

а шо прајме со божо, официјално лице министер, дава награда милион евра ако некој докажел постоење на Македонци, нели нема баш разлика меѓу 2009 и 1963?????

Преди колко години последно Живков беше на власт?От коja година ми постираш податоци?Ти знаеш дека от 20 години БГ веке скаса окончателно со социалистическиja режим и от членка на СИВ и Варшавскиja пакт сега е членка на ЕУ и НАТО.Ти во коja година живееш?
Зашто не се запрашаш,зашто само РМ има проблеми со сите свои соседки?

Па што ако сте во ЕУ и НАТО и они се исто срање со тие што бевте порано (си занеш со кој).

Така да на запад ништо ново.

а шо прајме со божо, официјално лице министер, дава награда милион евра ако некој докажел постоење на Македонци, нели нема баш разлика меѓу 2009 и 1963?????
Божо не е спикер на владата,не е премиер.Уште помалце не е министар за надворешни работи,ни е председател.Прави разлика между државен став и став на един човек.

Па што ако сте во ЕУ и НАТО и они се исто срање со тие што бевте порано (си занеш со кој).

Така да на запад ништо ново.
Види,кога не можеш да стигнеш до некаде ,друг ти е крив,това веке некак си сме го видели.Сите на Балкан се правиме наjголемите жертви на сите.Недеjде да барате само проблемите во другите,ами побараjте и проблемите во самите вас.

Божо не е спикер на владата,не е примиер.Прави разлика между државен став и став на един човек.

Види,кога не можеш да стигнеш до некаде ,друг ти е крив,това веке некак си сме го видели.Сите на Балкан се правиме наjголемите жертви на сите.Недеjде да барате само проблемите во другите,ами побараjте и проблемите во самите вас.

не реков дека е премиер , него министер без порфељ На 23 јули е номиниран од ГЕРБ за министер без портфељ, кои ќе се грижи за Бугарите во странство

Хохохо на мене баш ме боли комшијата под мојот спрат за влезот на МК во НАТО и ЕУ уствари ако влеземе со бивши фашисти јас се селам.

Проблемите не се во нас.
Ние сами неможеме да си дадеме вето.

не реков дека е премиер , него министер без порфељ На 23 јули е номиниран од ГЕРБ за министер без портфељ, кои ќе се грижи за Бугарите во странство
Много точно неговиja ресор е бугарите во странство,а не воденето на надворешната политика на државата.Точно затова не виждам каде ти е проблема?

Хохохо на мене баш ме боли комшијата под мојот спрат за влезот на МК во НАТО и ЕУ уствари ако влеземе со бивши фашисти јас се селам.

Проблемите не се во нас.
Ние сами неможеме да си дадеме вето.
Е тогаш недеjте да имате ништо обшто ни со Германиja,ни со Италиja и тиja беха фашисти.Но на една Франциja например не и пречи да е во един блок и со едната и со другата.
Народопсихологиjaта трудно се мени.
Проблемите са и во вас.Никоj нормален човек не бара проблемите само во едната страна.
Да вие сами не можете да си ставите вето,така е,но можете сами да го предизвикате.

fmi;2980406Е тогаш недеjте да имате ништо обшто ни со Германиja напиша:
Шпанија, Бугарија и други земји од ЕУ каде што фашистичката идеологија е во подем.

Види сега една работа.
За франција не ми чуе к**ов бидејќи јас живеам во Македонија а и жабарите не ми се комшии.
Како може да предизвикаме вето? Образложи.
Го знаеме проблемот со Грција кој е тотално апсурден и за прв пат во светската историја воопшто се појавува ваков проблем кој за генерации на историчари подоцна ќе им биде сериозен но исто така и смешен.
Ти знаеш поради која причина членките имаат право да дават вето?
Некоја причина која ќе биде во спротивност на нормите во таа организација, сметајќи добро за истата или тоа може да биде и билатерален проблем кој нема ама баш нема никакви допирни точки со самата организација или дека ќе промени некоја ситуација или субјект?

И велиш и Бг може да ни стави вето а?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom