Македонец премина во Ислам

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
nikade ne napisav deka nesto opravduvam a za toa koj na koj nacina stanal roditel i za toa ke ti pojasnam: volzviseniot ALLAH dz.sh. sozdal 3 vidovi sustestva: sustestva so razum bez strasti,sustestva so strasti bez razum i sustestva so razum i strasti.prvite se melekite(angelite)koi mu sluzat na vozviseniot ALLAH dz.sh. vtorite se zivotnite a tretite se lugeto.e sega da napravime edna komparacija: melekite se pokorni na zborot na ALLAH dz.sh zatoa sto imaat razum i ja razbiraat negovata sila.zivotnite nemaat razum i se vodat sprema svoite strasti dodeka pak lugeto se stvoreni vo najsovrsena forma i imaat i razum i strasti.znaat da sakaat i da razmisluvaaat.zivotnite vodeni od svoite strasti se parat kade ke najdat ragjaat mladencinja koi posle eden mesec se prepusteni sami na sebe dodeka pak lugjeto za svoite deca se grizat se dodeka ne stanat polnoletni.sega ti kazimi daki ne e vazen nacinot na koj ede covek ke stane roditel? zgora na toa kakva bi bila moralnata slika na edna drzava vo koja sekoj bi imal seks kaj saka i koga saka i so kogo saka? zemi za pr.bugarija stom se spomne vednas pomisluvame na raj za prostitucija lesno moze da se dojde do zenska za seks itn.... i za kraj samo uste edno:na nikogo nisto ne mu nametnuvam bidejki nema potreba. opstata slika sto ja sozdavas vo tvojata glava deka ke dojde do nesto pa paniki pa neznam sto.... seto toa e nepotrebno
--- надополнето: 17 јануари 2014 во 18:09 ---

za toa sto pisuvas deka sekoj musliman moze da ja zeme pravdata vo svoi race i za toa ke ti pojasnam:prv sosed na muhamed a.s. bil evrein koj sekoe utro pred vratata na muhamed a.s. ostaval zivotniski i covecki izmet taka sto muhamed a.s. trebalo da cisti za da moze da pomine. koga bil zaprasan od strana na ashabite(privrzanicite) zosto kjuti i ne mu vrakja so ista mera na evreinot toj im odgvoril deka e ispraten da opomenuva a ne da kaznuva. edno utro muhamed a.s. izleguvajki od doma zabelezal deka nema nisto pred negovata vrata pa se zamislil da ne mu se slucilo nesto na negoviot sosed ili da ne e bolen.resil da go poseti i go nacekal lezejki vo bolki. evreinot se iznenadil i go prasal zarem ne mu e naluten poradi negovite postapki? muhamed mu odgovoril deka e ispraten da opomenuva a ne da kaznuva i go neguval se dodeka ne ozdravel.cesniot kuran ni kazuva deka imame primer vo muhamed a.s. i treba da go sledime istiot.

Побратиме, со оваа приказна постојано си го наводнувате егото дека вашиот мухамед (кој што нема врска со вистинската личност на мухамед), бил добар дури и со евреите кои биле непријателски расположени кон него.
Но, притоа го прикривате фактот дека тој ист ваш мухамед (кој што нема врска со вистинската личност на мухамед), своерачно убивал дури и со на грбот врзани еврејски деца и младинци, чии интимни влакна се’уште не им биле пораснати.

Целиот свет со вашите лукавштини да го прелажете и да го конвертирате, знајте дека Вистинскиот БОГ и Неговите вистински чеда, никогаш нема да можете!(y)

.

.

Затоа што јас не верувам на зборови туку на дела, и ако некој тврди дека не оправдува убивање на луѓе во име на бог, тоа треба да го докаже со дела - со критики кон оние мулсимани кои оправдуваат убивање на хомосексуалци, гатачи, припадници на религии и верувања кои немаат потекло од Аврам и слично. Со еден збор - да се докаже на дело дека вие кои се декларирате за умерени, сте навистина тоа, така што ќе ги критикувате и нема да го оправдувате насилството и омразата кон поинаквите морални, етички и спиритуални правци.
Се додека муслиманите ги учат своите деца дека останатите религии се лажни, дека се заблуда, дека се погрешни, дека се опасни....и што уште не, нема никогаш да има соживот и разбирање!
Кога некој е спремен да ме убие под изговор дека мојот живот е неморален, тогаш нормално дека ќе се борам со сите средства против него! Јас немам проблем со никого, се додека некој не реши да ме деградира и напаѓа поради тоа што сум.

ti smeta nesto sto se slucuva milioni kilometri podaleku od tebe? jas si go gledam dvorot gledaj si go i ti.mnogu bozji pratenici ne uspeale da gi odvratat lugeto od zlo pa jas i ti tesko deka ke uspeeme. i pak ke povtoram nikade ne napisav deka opravduvam ubistva.primerot go imam vo muhamed a.s. koj veli: ne sum praten da osuduvam(kaznuvam) praten sum da opomenuvam.vo cesniot kuran pisuva deka sekoj za svoite grevovi ke odgovara i deka nikoj tugji posledici nema da snosi taka sto glavata mi e mirna se dodeka si go gledam patot pred sebe.vo denesno vreme ima razni nacini covek da nauci kako da bide podobar covek se zavisi od voljata.

muhamed a.s. nikogas ne bil ozenet za maloletnicka

Dogovorete so so @hattab vehabijata koj koja verizija da ja kazuva.

Trk sea da ja ispravis babati . 15 komada gi imal majstorot.

Aisha

From Wikipedia, the free encyclopedia

For other uses, see Aisha (disambiguation).
‘Ā’ishah bint Abī Bakr (b. 613/614 C.E.[1][2] – d. 678 C.E.[3]) (Arabic: عائشة‎ transliteration: ‘Ā’ishah, [ʕaːʔiʃa], also transcribed as A'ishah, Aisyah, Ayesha,A'isha, Aishat, Aishah, or Aisha) was one of Muḥammad's wives.[4] In Islamic writings, her name is thus often prefixed by the title "Mother of the Believers" (Arabic: أمّ المؤمنين umm al-mu'minīn), per the description of Muhammad's wives in the Qur'an.[5][6][7]
Traditional sources state that Aisha was married to Muhammad at the age of six, but she stayed in her parents' home until the age of nine, when the marriage was consummated with Muhammad, then 53, in Medina;[8][9][10] with the exception of al-Tabari who records that she was ten years old.[11]

3
Aisha bint Abi Bakr Married Contracted May 620 but first consummated in April or May 623. She was the daughter of Muhammad's best friend and head evangelist Abu Bakr. Muhammad selected the six-year-old Aisha in preference to her teenaged sister, and she remained his favourite wife. She contributed a major body of information to Islamic law and history. The paedophilic aspect of this relationship has institutionalised such marriages within Islam.

Побратиме, со оваа приказна постојано си го наводнувате егото дека вашиот мухамед (кој што нема врска со вистинската личност на мухамед), бил добар дури и со евреите кои биле непријателски расположени кон него.
Но, притоа го прикривате фактот дека тој ист ваш мухамед (кој што нема врска со вистинската личност на мухамед), своерачно убивал дури и со на грбот врзани еврејски деца и младинци, чии интимни влакна се’уште не им биле пораснати.

Целиот свет со вашите лукавштини да го прелажете и да го конвертирате, знајте дека Вистинскиот БОГ и Неговите вистински чеда, никогаш нема да можете!(y)

.

.

pa i ne se trudam nikogo da konvertiram
--- надополнето: 17 јануари 2014 во 20:15 ---
Dogovorete so so @hattab vehabijata koj koja verizija da ja kazuva.

Trk sea da ja ispravis babati . 15 komada gi imal majstorot.

Aisha

From Wikipedia, the free encyclopedia

For other uses, see Aisha (disambiguation).
‘Ā’ishah bint Abī Bakr (b. 613/614 C.E.[1][2] – d. 678 C.E.[3]) (Arabic: عائشة‎ transliteration: ‘Ā’ishah, [ʕaːʔiʃa], also transcribed as A'ishah, Aisyah, Ayesha,A'isha, Aishat, Aishah, or Aisha) was one of Muḥammad's wives.[4] In Islamic writings, her name is thus often prefixed by the title "Mother of the Believers" (Arabic: أمّ المؤمنين umm al-mu'minīn), per the description of Muhammad's wives in the Qur'an.[5][6][7]
Traditional sources state that Aisha was married to Muhammad at the age of six, but she stayed in her parents' home until the age of nine, when the marriage was consummated with Muhammad, then 53, in Medina;[8][9][10] with the exception of al-Tabari who records that she was ten years old.[11]

3
Aisha bint Abi Bakr Married Contracted May 620 but first consummated in April or May 623. She was the daughter of Muhammad's best friend and head evangelist Abu Bakr. Muhammad selected the six-year-old Aisha in preference to her teenaged sister, and she remained his favourite wife. She contributed a major body of information to Islamic law and history. The paedophilic aspect of this relationship has institutionalised such marriages within Islam.

na wikipedia moze da pisuva deka se ozenil i so marsovka. by the way koj e vehabija? sto e toa vehabija?te molam prosvetlime

ti smeta nesto sto se slucuva milioni kilometri podaleku od tebe? jas si go gledam dvorot gledaj si go i ti.mnogu bozji pratenici ne uspeale da gi odvratat lugeto od zlo pa jas i ti tesko deka ke uspeeme. i pak ke povtoram nikade ne napisav deka opravduvam ubistva.primerot go imam vo muhamed a.s. koj veli: ne sum praten da osuduvam(kaznuvam) praten sum da opomenuvam.vo cesniot kuran pisuva deka sekoj za svoite grevovi ke odgovara i deka nikoj tugji posledici nema da snosi taka sto glavata mi e mirna se dodeka si go gledam patot pred sebe.vo denesno vreme ima razni nacini covek da nauci kako da bide podobar covek se zavisi od voljata.
Да, ми пречи било каде да се случува! Затоа што мене не ми е битна етикетата која некој им ја става на луѓето само затоа што географски не се на иста локација со мене!
И не е точно дека не се случува овде, туку "милиони километри" некаде далеку! Имаш примери овде на подфорумов а и во секојдневието каде муслимани отворено изјавуваат како ги сметаат за одвратни, болни, ѓаволски и какви уште не, начините на живот кои не се усогласени со нивната "исламска призма" за адекватно и прифатливо!
Така да, се додека не видам критика кон став на муслиман кој вели дека некој имал болна, перверзна или гнасна етика, морал, начин на живот и слично....само затоа што не е ислам, нема да те сметам за ништо поразличен од нив.

Да, ми пречи било каде да се случува! Затоа што мене не ми е битна етикетата која некој им ја става на луѓето само затоа што географски не се на иста локација со мене!
И не е точно дека не се случува овде, туку "милиони километри" некаде далеку! Имаш примери овде на подфорумов а и во секојдневието каде муслимани отворено изјавуваат како ги сметаат за одвратни, болни, ѓаволски и какви уште не, начините на живот кои не се усогласени со нивната "исламска призма" за адекватно и прифатливо!
Така да, се додека не видам критика кон став на муслиман кој вели дека некој имал болна, перверзна или гнасна етика, морал, начин на живот и слично....само затоа што не е ислам, нема да те сметам за ништо поразличен од нив.

ok tvoj problem gledam deka za tebe ne postojat dobri muslimani. ti tvojata vera jas mojata.poz i se najdobro
--- надополнето: 17 јануари 2014 во 20:27 ---
.
Постојано тоа го правите, а (што е типично) лажите дека не.;)

.

nemam drugi obvrski(rabota semejstvo i dr...) pa ke trcam da konvertiram hristijani.....koja korist bi ja imal od seto toa?

na wikipedia moze da pisuva deka se ozenil i so marsovka. by the way koj e vehabija? sto e toa vehabija?te molam prosvetlime

Drugarce site tie na wilkipedia i ostali sajtovi vi se celo ime i prezime i po nekoja verska titula. Ti imas nik pedalo i se baziras na prikaski od babati.Sporedba mislam deka ne treba ni da napravam. Na forumov ima ateisti sto znaat poveke za tvojota vera otkolku ti.Znam deka ti e tesko da prifatish ama realnosta e toa.

nemam drugi obvrski (rabota semejstvo i dr...) pa ke trcam da konvertiram hristijani.....koja korist bi ja imal od seto toa?

.
Не, другите обврски, работата, семејството, ... немаат шанса вас да ве задоволат така, како што ве задоволува кога ќе уловите некоја душа за кураишкиот фалсификат. Постовите и видеата по интернет се еден понатамошен доказ за тоа, а и во приватниот живот (додека ние од сигурностни причини го криеме идентитетот на тие кои што го прифатиле оргиналот), вие се фалите како навистина да сте добиле некого за Вистината.

Јас и по цена на мојот живот не би го одкрил идентитетот на оние браќа и сестри кои Го прифаќаат Евангелието на Мирот БОЖЈИ!

.

Значи што и да пишува во тие ваши "СВЕТИ книги" не може да се протолкува како оправдување за одземање човечки живот.
Библија, Куран.... било што, ниедна религија не проповеда убиство!
Убиството е казниво со закон. Религијата потекнува индиректно од некој морални начела, општи норми на однесување и обичаи, само надоградена е со уште некој таму правила и закони,
Ниедна религија не може да учи на нешто лошо, е сеа дали Мухамед рекол дека дава благослов да се убиваат неверниците во АЛАХ или не тоа може некој да го протолкува многу погрешно.
Како прво, кои се тие неверници? Христијаните, атеистите, будистите и сите останати ...?
Тие не се неверници...Него тие Христијаните само го нарекуваат Бог со друго име, наш месија бил Исус, а во исламот месијата се вика Мухамед. тие се едно исто. не може ниту Исус ниту Мухамед да проповеда да убиваш. крадеш лажеш, вршиш прељуба итн...
И на крај се сведува дека секој грев направен од Христијанин или од Муслиман не е всушност направен од Христијанин или Муслиман..... туку е направен од ЧОВЕК! и тој и само тој ЧОВЕК што се огрешил пред единствениот БОГ ќе биде казнет.
Бог е еден.

Значи што и да пишува во тие ваши "СВЕТИ книги" не може да се протолкува како оправдување за одземање човечки живот.
Библија, Куран.... било што, ниедна религија не проповеда убиство!
Пренесува Ибн Аббас дека Пратеникот Мухаммед с.а.в.с. рекол: Кој ќе ја смени својата вера,убијте го. (бележат Бухари и Муслим)

Тоа се лаги,....
Значи најголемиот непријател на човекот на денешницата знаеш кој е..............?
ИНТЕРНЕТОТ!
Секоја будала на интернет може да земе и да ископира делови од некој си религиски начела и нормално да ги измени како што ќе му прдне на паметот, да внесува свои делови и да одзема делови од текстот.
Погрешните информации прават раздор меѓу луѓето.

и тој и само тој ЧОВЕК што се огрешил пред единствениот БОГ ќе биде казнет.
Бог е еден.
Казната како концепт и како акт е човечка и бесмислена доколку се припишува на битие кое треба да биде совршено. Казната е акт со кој казнувачот го санкционира делото на казнетиот затоа што било спротивно на неговата волја! Ако постои било што кое е спротивно на волјата на казнувачот, тоа автоматски значи дека тој не е совршен!
Судот е категоризирање на постапки или ситуации на соодветни и несоодветни, добро и лоши...итн, итн. Со самото тоа што посочуваш нешто како несоодветно, штетно, зло....индиректно го сметаш истото за нешто чие постоење е непожелно - непотребно! А ако се потекнува од тебе, тогаш тоа значи дека си создал или допуштил нешто кое за тебе е штетно, несоодветно, погрешно!

Семоќен и сезнаен Бог кој суди, е апсурд! Контрадиција - глупост!
--- надополнето: 18 јануари 2014 во 00:05 ---
Тоа се лаги,....
Значи најголемиот непријател на човекот на денешницата знаеш кој е..............?
ИНТЕРНЕТОТ!
Секоја будала на интернет може да земе и да ископира делови од некој си религиски начела и нормално да ги измени како што ќе му прдне на паметот, да внесува свои делови и да одзема делови од текстот.
Погрешните информации прават раздор меѓу луѓето.
Јас ти цитирам мислење на верник - припадник на религија за која ти велиш дека не одобрува убивање. Како што може да се увериш и самата, одобрува.

Значи ај да тргнеме од твојата теза дека
Мухамед рекол убијте ги неверниците!

1. Кои се тие неверници?
Христијаните?
НЕ, Христијаните се верници затоа и се викаат Христијани. Да беа неверници
ќе се викаа АТЕИСТИ.
Атеистите немаат религиски начела по кои се водат, а денес скоро 80% од Европјаните се атеисти, што значи атеизмот е религија на 21 век. и шо праиме сеа

Значи ај да тргнеме од твојата теза дека
Мухамед рекол убијте ги неверниците!

1. Кои се тие неверници?
Христијаните?
НЕ, Христијаните се верници затоа и се викаат Христијани. Да беа неверници
ќе се викаа АТЕИСТИ.
Атеистите немаат религиски начела по кои се водат, а денес скоро 80% од Европјаните се атеисти, што значи атеизмот е религија на 21 век. и шо праиме сеа
Не е моја теза! Види чиј е постот што го цитирав. И се однесува на оние што биле муслимани и сватиле дека повеќе не веруваат во исламот. За таквите луѓе, исламот предвидува егзекуција.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom