Maкедонци на гиро во солун

• Креатор на темата Креатор на темата Vollstandig
  • Време на започнување Време на започнување
Ова што го збориш е многу дискутабилна тема. За ние да вложуваме сами во државата и парите да не протекуваат надвор, треба да купуваме само македонски производи од македонски продавници. Тоа подразбира неносење на Најк, Адидас и сите марки, кои знам дека сите би ги носеле. И тоа е суровата реалност.

Бидејќи ти ако купиш Најк патика, таа не е направена тука, ја јачаме Кореа, плус е увезена од странство...можеби од Грција? Прочита што напишав јас за конзолите, од каде ги увезуваат?

Затоа, кога ќе размислиш подлабоко, дали си купил Најк патика од Македонија, Грција или Србија, истата математика на вложување во државата ќе ја добиеш. Затоа и ми се чудни оние со животна мисија "НЕ КУПУВАМ ОД ВЕРО". А кој работи во Веро?
Македонци.

Ама затоа купуваат од Nike пред GTC.

Или каде е патриотското да купиш телевизор од AMC, а не од странство?

Тоа што не колат за 20% најмалку поскапи цени, крадат кабли и те "дупат" после со гаранцијата и поправките? Телевизорот го прави Самсунг, AMC го увезува, јас да дадам 200 евра повеќе за да се осеќам како патриот?

Денес изгледа тоа е дефиниција за патриот - да имаш гз, поточно пари, за да ги фрлаш за преплатени работи во Македонија. Работи кои и не се ни произведуваат овде.
А после ќе се чудите зашто Delinda ве прашува дали работите и се самоиздржувате. Епа чудете се, што да ви кажам...

Џабе везеш мац :)
Додатно одиш во крајности.
Шлагот оди во грчки џебови, а во веро зимаат 200 евра плата ... вработените ...
Каде што може, ќе бојкотирам, а тука влегува и веро и шопингот во солун.

Не се работи за патриотизам, се работи за основен сенс, принципи, достоинство.

Владата лее споменици во Фиренца, непатриотишта.

А бе малоумни, ботови ... :pos:

Во МК, нема леарница, барем не со капацитет, простор и кадар, кој ќе излее толку дела, за краток период. (може да нема функционална леарница во моментов)
Најблиската лерница која има капацитет да лее споменици и скулптури е во белград и располага со 40 години стара технологија.

А бе малоумни, ботови ... :pos:

Во МК, нема леарница, барем не со капацитет, простор и кадар, кој ќе излее толку дела, за краток период.
Најблиската лерница која има капацитет да лее споменици и скулптури е во белград и располага со 40 години стара технологија.

Значи не е предавнички да плаќаш рамковни вработувања од буџет а тие да седат дома
Не е предавнички да и плаќаш на Окта казни по 50 миљони евра
Не е предавнички да плаќаш промотори во лукс апартмани за кур ташак
Не е предавнички да лееш споменици во италија по стотици милиони евра

а предавнички е да купиш маица на попуст од 1 евро. :pov:

Како беше тоа...:
„Во Солун један грош, један сомун. До Солуна, сто сомуна„
BTW, за TAX Free документите за враќање на ДДВто на граница, пишувате Republic of Macedonia или ФИРОМ?

BTW, за TAX Free документите за враќање на ДДВто на граница, пишувате Republic of Macedonia или ФИРОМ?
Нема потрба од пишување бе, ќе ти опна еден ваков печат и немаш гајле

koli_grcija02_230_180.jpg

Значи не е предавнички да плаќаш рамковни вработувања од буџет а тие да седат дома
Не е предавнички да и плаќаш на Окта казни по 50 миљони евра
Не е предавнички да плаќаш промотори во лукс апартмани за кур ташак
Не е предавнички да лееш споменици во италија по стотици милиони евра

а предавнички е да купиш маица на попуст од 1 евро. :pov:

Рамковни вработувања, колку да не ни се допаѓаат ќе ги има (без разлика кој е на власт), јбг во Св.Рамковен така пишувало.
За спомениците ти одговорив.
За случајот ОКТА и за промоторите си во право.

Незнам зашто поисответуваш, партија на власт со татковина.
Незнам зашто мене ми ги кажуваш глупостите што власта ги прави.
Незнам зашто мислиш дека пред оваа влада, луѓето не си ја сакале државичката. (погрешна твоја предпоставка дека поради влијанието на власта сите станаа новопечени патриоти)

Ко за крај, ич не ме боли дали власта е патриотска или не. Јас си спијам мирно, кажав веќе еднаш се работи за принципи, достоинство.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom