Maкедонци на гиро во солун

• Креатор на темата Креатор на темата Vollstandig
  • Време на започнување Време на започнување
Ова е мацуфка со сменет ник!!!

Само да ви кажам да не си тепате време со мацуфка, џабе ви е! Не вреди да му реплицирате на некој кој си ја навредува својата држава! „Државичево“ пропаѓа од неписмена раја како мацуфка, која нема прочитано ниту една реченица во животот (па макар тоа било и обичен весник). Доколку се прочита макар и Зоки Поки, тогаш би било полесно да се сфати дека државата за да може функционира и требаат пари, ама не пари кои се трошат во соседните држави, туку вложуање на парите во државата. На мацуфка екомонија слабо и иде, ама плукање по државата и иде топ. Најважно е она била у Немачка и у Солун на шопинг!
Мацуфка ги има сите предиспозиции да биде експерт, ем неписмена ем ги обожава ѓупциве. Би била супер замена за фрле.

П.С. Многу ми е смешно кога некој вели дека иде до Тесалоники на шоп, шоп, шопинг за да заштеди пари.

Да многу е паметно да се вложува во државава секој денар, и после тие пари да се даваат на рамковни вработувања, да седат дома да земаат плата само за да гласаат. Многу паметно.
Или на судски спор на Окта да и се плати 50 миљони казна, или на економски промотори да лежат во кралски апартмани...

Само да ви кажам да не си тепате време со мацуфка, џабе ви е! Не вреди да му реплицирате на некој кој си ја навредува својата држава! „Државичево“ пропаѓа од неписмена раја како мацуфка, која нема прочитано ниту една реченица во животот (па макар тоа било и обичен весник). Доколку се прочита макар и Зоки Поки, тогаш би било полесно да се сфати дека државата за да може функционира и требаат пари, ама не пари кои се трошат во соседните држави, туку вложуање на парите во државата. На мацуфка екомонија слабо и иде, ама плукање по државата и иде топ. Најважно е она била у Немачка и у Солун на шопинг!
Мацуфка ги има сите предиспозиции да биде експерт, ем неписмена ем ги обожава ѓупциве. Би била супер замена за фрле.

П.С. Многу ми е смешно кога некој вели дека иде до Тесалоники на шоп, шоп, шопинг за да заштеди пари.

Човек,се читаш ли бе ? Кое чаре имаме ако ние изиграваме патриоти,да не ја спасиме државата ние ако оставиме 50 евра во ГТЦ наместо во Космос ?

Државава е на работ на банкрот,земавме кредит од 500 мил. евра да исплатиме плати за државна администрација,пензии и други глупави трошоци кои ги направила владата.Мислиш 50 евра ќе помогнат да се оправи државава ?

Човек,се читаш ли бе ? Кое чаре имаме ако ние изиграваме патриоти,да не ја спасиме државата ние ако оставиме 50 евра во ГТЦ наместо во Космос ?

Државава е на работ на банкрот,земавме кредит од 500 мил. евра да исплатиме плати за државна администрација,пензии и други глупави трошоци кои ги направила владата.Мислиш 50 евра ќе помогнат да се оправи државава ?

Тоа, само строго!
Државава зеде 500 мил кредит, Грција зеден 5 милијарди евра кредит, тие 50 евра поише нив ќе им користат отколку нас. Така е! Ајмо сите да се солидаризираме, да им дадеме бакшиш од 50 евра на грците што се тоа за нас, ништо.

Delinda... те следам од почеток, и целосно го поддржувам твоето размислување. Едно големо БРАВО за целосното разбирање и искористување на ресурсите, воедно и нивно разграничување од општествените и духовните појави. Овој чекор значително ќе го забрза твојот напредок кон повисокиот и по ценет слој во опшеството, оние што знаат како да раководат со финансиите. Дотогаш уживај во придобивките.

Човек кој незнае разумно да ја искористи економската шема и нејзините предности, останува во финансиска заблуда. А оној кој го прави тоа, со мали ресурси има големи придобивки. Врз оваа шема на интернационална размена на производи е изграден целиот светски трговски систем драги мои.

Малку е ограничено да се меша финансискиот процес со патриотизмот... стоп... почекај... малку назад <<... плеј [>] за кој патриотизам говориме дами и господа ? Вашите зборови се само појава која не е поддржана со никакви физички докази. Вашите цврсти ставови кои не се поддржани со никаков резултат се само ветер во маглата. Затоа ве замолувам да имате разумен став дека патриотизмот е чин кој се докажува со дела, не со вашите празни зборови и јавни говори кои се поддржани само од најниските слоеви во опшествово, оние на кои им е најтешко, само заради тоа што незнаат како да го разграничат патриотизмот од економијата. Малку ми е жал за вас, затоа што вашите зборови се безнајачни а вие сепак останувате долу. Можете да кажете што сакате драги дами и господа, ама вие сепак петок навечер измислувате причини дека неможете да излезете заради тоа што вашите родители не ви дале пари. Вие сеуште се чудите зошто девојката што ви се допаѓа, не ве рецка ни 2%, и утре кога ја гледате со среден и уфирцан тип ја нарекувате спонзоруша. Вие сеуште живеете со вашите родители до 25 години и чекате пари од таткови за свадба. Вие сепак на крај ќе излезете и ќе штрајкувате, владата не ви дала ова, не ви дала она. Според балканскиот менталитет мора некој да биде виновен за тоа нели :). Сами сте си виновни дами и господа, затоа што кога е најтешко, вие врзувате превез на очите и палите цигара. Верувате дека не ви останува ништо друго.

Тоа, само строго!
Државава зеде 500 мил кредит, Грција зеден 5 милијарди евра кредит, тие 50 евра поише нив ќе им користат отколку нас. Така е! Ајмо сите да се солидаризираме, да им дадеме бакшиш од 50 евра на грците што се тоа за нас, ништо.

Споредбата ти е ужасна,како прво МКД имa буџет од 2.5 милјарди.Значи сме земале кредит кој е 20% од нашиот буџет,секако нашите внуци патриоти ќе го исплаќаат.

Споредбата ти е ужасна,како прво МКД имa буџет од 2.5 милјарди.Значи сме земале кредит кој е 20% од нашиот буџет,секако нашите внуци патриоти ќе го исплаќаат.

Тачно

Ве читам и ви се смеам на глупоста. Сеа мислете на кого се смеам само...

Сигурно неможат да заспијат, во дилема се на кого му се смееш -_-

„Државичево“ пропаѓа од неписмена раја како мацуфка

Државичево пропаѓа од неписмените телиња кои се на власт, неспособни алчни криминалци, цел мој живот купувам во оваа држава плаќам данок на оваа држава за да можат да крадат телињата кои се на власт, ако не го правам тоа јас сум предавник, а тие се патриоти...........перење мозоци...

--- надополнето ---

Да многу е паметно да се вложува во државава секој денар, и после тие пари да се даваат на рамковни вработувања, да седат дома да земаат плата само за да гласаат. Многу паметно.
Или на судски спор на Окта да и се плати 50 миљони казна, или на економски промотори да лежат во кралски апартмани...

Тоа е....тешко да го разберат некои!

Хахахахахаах, ме насмеа слатко.
Да мацуфка со сменет ник. Да не има некој нешто против? Не верувам. И јас сум член исто колку и ти.
Која си ти за да оценуваш што и дали имам прочитано во животот? Која си ти да ги советуваш останатите членови дека е џабе да си го тепаат времето со мене? Која си ти за да ме наречеш неписмена? Ти си демек начитана личност? Имаш памет одвеќе? Која си ти да кажуваш кои лектири ги имам прочитано? И на крај на краиштата која си ти за да кажуваш колку знам економија? Не се сите економисти како тебе, образовани, амбициозни. Има и правници и останати професии. И кажи ми те молам, кај виде дека темава има директна врска со економија? Maкедонци на гиро во солун. Место да дискутираме за тоа кои и како оди во Солун, ние збориме за економија. Пропаст!

И нешто многу поважно, госпоѓице високо образована.... Започни со тоа што ќе го почитуваш македонскиот јазик, па наместо Немачка, би напишала Германија, а после тоа дојди да кажеш колку неписмена сум јас.

И ако не примети мацуфка има нов ник, што чесно го заработи. Читаш? Delinda??? Да баш така.
Па да видиме дали си ти, или сум јас неписмена. Кај си неписмена уште и слепец.:toe:

P.S.... Има ли модератори тука?

И фала ти за навредите HITCH. Покажуваш колку вредиш како личност.
Имај пријатна вечер.

На страна имиња и лични ставови...Ама тие одат на гиро, успат ако им фати око нешто.
Нивни пари, нивни проблем, нивна волја Хич...тоа е. Нееднаквоста е сурова реалност.
Али кога ќе ми текне на скромноста на повеќето форумџии у темата дека облеката не го прави човека човек...

Јас бев во средата на шопинг. Преживеав, не беше толку страшно како шо е напишано. Сметам дека одењето во Грција е индивидуално, и не може еден човек да се процени дали е патриот или не според тоа колку често оди во Грција. Мене ми е поисплатливо, попусти стварно има, а има повеќе избор од било каде во Македонија. Исто така е многу достапно, патот со комбе/автобус е од 800 до 100 денари, за разлика од другите шопинг места во соседниве ни државички :)

Ова што го збориш е многу дискутабилна тема. За ние да вложуваме сами во државата и парите да не протекуваат надвор, треба да купуваме само македонски производи од македонски продавници. Тоа подразбира неносење на Најк, Адидас и сите марки, кои знам дека сите би ги носеле. И тоа е суровата реалност.

Бидејќи ти ако купиш Најк патика, таа не е направена тука, ја јачаме Кореа, плус е увезена од странство...можеби од Грција? Прочита што напишав јас за конзолите, од каде ги увезуваат?

Затоа, кога ќе размислиш подлабоко, дали си купил Најк патика од Македонија, Грција или Србија, истата математика на вложување во државата ќе ја добиеш. Затоа и ми се чудни оние со животна мисија "НЕ КУПУВАМ ОД ВЕРО". А кој работи во Веро?
Македонци.

Ама затоа купуваат од Nike пред GTC.

Или каде е патриотското да купиш телевизор од AMC, а не од странство?

Тоа што не колат за 20% најмалку поскапи цени, крадат кабли и те "дупат" после со гаранцијата и поправките? Телевизорот го прави Самсунг, AMC го увезува, јас да дадам 200 евра повеќе за да се осеќам како патриот?

Денес изгледа тоа е дефиниција за патриот - да имаш гз, поточно пари, за да ги фрлаш за преплатени работи во Македонија. Работи кои и не се ни произведуваат овде.
А после ќе се чудите зашто Delinda ве прашува дали работите и се самоиздржувате. Епа чудете се, што да ви кажам...

Владата лее споменици во Фиренца, непатриотишта.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom