Od sminkanje sekoe utro mi e smaceno.Sekoj den namaluvav po nesto za da dobijam vo vreme i sminkanjeto pokratko da trae,da ne kasnam na rabota. No vo posledno vreme voocuvam deka osven tush za oci,maskara i moliv so sjaj za usta,ne stavam poveke nisto. I bas mi e ok.
E sega ako treba da se nacifram se obiduvam toa da ne bide napadno,da bide vo sklad so mojata priroda i mojot izgled,a sepak da gi istakne onie delcinja koi sakam da gi potenciram.
Sminka imam doma na toni,a retko ja upotrebuvam.Kako i da e vazno mi e makar sto retko se sminkam,toa da bidat kvalitetni proizvodi.Ne od luksuz,tuku od zdravje!
A sakam da gledam ubavo nasminkani devojki,koi umeat da potenciraat na sebe ona sto po priroden pat ne bi padnalo vo oci,a da ne preteraat so shljakanje na faca prekumerni sloevi puder i rimel koj od avion se gleda deka e slepen i na nisto ne licat trepavicite i slicni greski koi go unistuvaat,a ne go doteruvaat nivniot izgled.
Isto taka mi e mnogu vazno kosata da mi e sredena, miena, cista, fenirana, da ima fazon. Vikaat: Ako kosata na zenata ne i e sredena (zapustena,izgorena,suva...) i taa samata e nesredena.Mnogu vnimanie obrnuvam na kosata si priznavam!
Sakam da vidam ubav,sreden maz,koj mirisa privlecno.Kosata da mu e sredena,bricen,nafrakan,cisti nokti,zabi...Se sto e ubavo i na Boga mu e drago,neli?
Alo maski?,kaj ste bre???

Se "sminkate",priznajte,raskazete ni da mu se nevidi.Tuuu,kakvi cicii ste nisto nekete da ni otkriete.