MAKE UP (Шминка)?

• Креатор на темата Креатор на темата Devilish Angel
  • Време на започнување Време на започнување
Секојдневно користам маскара и сјај за усни, другите шминки како пудри сенки и пропратни ствари ги користам мноооогу ретко .. моливче чат пат може да употребам и руменило, а пудра еднаш месечно или годишно :icon_lol: А трошам многу пари на шминка, имам се и сешто дома и се и што ке ми се бендиса си го купувам .. јес да никогаш нема да го употребам ама да го имам :icon_lol:

Od sminkanje sekoe utro mi e smaceno.Sekoj den namaluvav po nesto za da dobijam vo vreme i sminkanjeto pokratko da trae,da ne kasnam na rabota. No vo posledno vreme voocuvam deka osven tush za oci,maskara i moliv so sjaj za usta,ne stavam poveke nisto. I bas mi e ok.
E sega ako treba da se nacifram se obiduvam toa da ne bide napadno,da bide vo sklad so mojata priroda i mojot izgled,a sepak da gi istakne onie delcinja koi sakam da gi potenciram.
Sminka imam doma na toni,a retko ja upotrebuvam.Kako i da e vazno mi e makar sto retko se sminkam,toa da bidat kvalitetni proizvodi.Ne od luksuz,tuku od zdravje!
A sakam da gledam ubavo nasminkani devojki,koi umeat da potenciraat na sebe ona sto po priroden pat ne bi padnalo vo oci,a da ne preteraat so shljakanje na faca prekumerni sloevi puder i rimel koj od avion se gleda deka e slepen i na nisto ne licat trepavicite i slicni greski koi go unistuvaat,a ne go doteruvaat nivniot izgled.
Isto taka mi e mnogu vazno kosata da mi e sredena, miena, cista, fenirana, da ima fazon. Vikaat: Ako kosata na zenata ne i e sredena (zapustena,izgorena,suva...) i taa samata e nesredena.Mnogu vnimanie obrnuvam na kosata si priznavam!

Sakam da vidam ubav,sreden maz,koj mirisa privlecno.Kosata da mu e sredena,bricen,nafrakan,cisti nokti,zabi...Se sto e ubavo i na Boga mu e drago,neli?
Alo maski?,kaj ste bre??? :) Se "sminkate",priznajte,raskazete ni da mu se nevidi.Tuuu,kakvi cicii ste nisto nekete da ni otkriete.:)

Se sminkam sekojden.Preku denot koristam pudra,rumenilo,maskara i sjaj,a navecer dodavam i senka i molivce na oci.Imam razlicni sminki,od Loreal,Seventeen,Oriflame,Gosh,Revlon...Mislam deka sekoja devojka izgleda poubavo koga ke gi istakne crtite na liceto so sminka,a ic ne mi izgleda ubavo devojka so eden ton sminka,posebno denski.

Кога сум во школо, ставам само пудра и римел, ми се има десено и да ставам розева, ама бледо розева сенка на очи и тоа е се...а за навечер, обично сравам црна сенка, со некои финти за очите да ми изгледаат поголемо, зошто имам претежно мали очи....ставам и сјај, а по некогаш и лабело само.
Пред некое време еден наш шминкер(владо феоргиев) ми кажа: ЖЕНСКО НЕ СМЕЕ ОД ДОМА ДА ИЗЛЕЗЕ БЕЗ ПУДРА(АКО ИМА ПОТРЕБА) РИМЕЛ-2 СЛОЈА, И СЈАЈ ЗА УСТА!!!
jaс го слушам:je:

Користам шминка, за преку ден, само пудра, креонче и маскара и сјај за усни, а преку вечер и сенка и перли :)

Kostenliva voda e mojata melodija , dobiva liceto super ten :) Malce consiler , pudra mislam epten retko koristam ( ednas mesecno) . Kostenliva voda , malce ruz , rimel , ponekogas i senki (temni) poveke . Sjaj za usni obavezno , obozavam da se sminkam i cesto ako mie dosadno doma si izgravam make up artist .

Se sminkam koga sakam,koga mi e po kef i koga imam vreme!
Vaka sea:
-pudra koristam vo isklucitelni situacii,najcesto ne koristam poso se custvuvam kako vo maska(so bilo kakva pudra se custvuvam taka)
-molivcinja za oci i senki OBOZAVAM,posebno vo svetli boi,ednostavno mi pricinuva zadovolstvo da si gi kupuvam i da si gi koristam
-karmini isto ne koristam,osen ima eden od Avon,svetol,so si go stavam pred da si sttavam sjaj za usta
-sjaj za usta koristam samo BEZBOEN ili so svetki..omilen mi e visions od Oriflame
-Maskara koristam cat-pat,ne sum zavisna od nea
-Rumenilo mora da imam staveno koga se sminkam,go obozavam!!Najcesto pod ocite si stavam bela svetkava mrsna senka!
Nekogas obozavam da se sminkam,nekogas me mrzi i ostavam!Vo princip vo skolo ne idam nasminkana poso mislam deka e apsurdno da stanuvam porano sabajle samo da se nasminkam-I TOA ZA VO SKOLO!!NE IDE!!

e sega,ide leto,pa normalno deka 90%od denot ke imam staveno senka za oci!obozavam koga ke se isuncam,sjajot za usta mi stoi izvonredno na isunceno lice,a isto i belata senka za oci!mmmmm...

Pa vaka za u skolo koristam samo pudra i 4at pat sjaj4e. Za izleguvanje pudra, moliv4e, maskara i sjaj.U princip ne se sminkam preterano samo kolku da gi prikrijam nedostatocite..

Sekogas se sminkam ne mnogu ama sakam sekogas da sum sredena stavam maskara, kreon sjajc, perli i pudra samo vo zima ama poretko oti imam ubavo lice.

Секогаш сум нашминкан ако сакате и слика ќе ставам а бе од тоа шо набројавте се имам стварно.

Za vo skolo recisi i da ne se sminkam,nekako glupavo mi e ne sum na maskenbal,ama se desava sosema malku,a za navecer...pa malku pudra(ama malku stvarno)max factor,senka cat pat zavisi ama najcesto crna i bela od avon,sjaj (gi imam nekolku gosh,avon,oriflame...),maskara obavezno i molivce(avon),a da moze i svetkava pudra za naglasuvanje na obrazite i malkucka rumenilo(avon:)):)

Za preku den koristam samo pudra,ruz,maskara i sjaj za usni i mislam deka e sosema dovolno.:)

ako iskacam stavam samo molivce,sjaj imaskara...nisto poveke i moze ustvari i nekoja krema ali nekam mnogu jako da se sminkam....
nkiogas ne sum se nasminkala mnogu jako...

Preku den samo pudra i sjajce, a za navecer moze i molivce, maskara...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom