Мајсторе ме зезаше полнењето, па малце ги поврзав жиците во струја

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
:) еве како ми личи мене....

f_licinam_4ca9d73.jpg

Епа ова означува дека телефонот е fuck up. :pos:

"Малце" изгорела батеријата де.. Ништо страшно :pos2:

Тој гарант е тежок болесник бе.... изглеа везе си нема дека адаптерот служи за филтрирање на 220V струја на 3,6V колку што им треба на мобилните. И он исекол жиците од адаптерот и директ в струја, е брао, алал да му е.... нека збира сеа пари за нова K800-ка. :wink:
не се вика филтрирање туку трансформирање иако правилно би било и конвертирање затоа што освен што е наизменична на незнам колку си таму киловат часови треба да се направи во еднонасочна на помалце од 900милиампери најчесто на 350 или 550. А додека волтажата што им треба на мобилните телефони зависи и од батеријата и од мобилниот телефон. Правилно е 5.2 волти, ако дава испод таа волтажа полњачот ке полни со саати, ако дава испод 3.8 волти полњачот нема да ја наполни батеријата никогаш до крај и покрај тоа што таа ке покаже после извесно време полнење и многу побрзо ке се испразни потоа.
Кога стигнавме до разговорот различни телефони - различен напон, има телефони и со четири и со две келии што им се батериите, пример Ериксоните постарите модели како 768, 788, Т10 и Т18 имаат батерии со четери келии и им треба мин 5.2 волти само батеријата да се наполни а кај нокиа 3210 батеријата одсекогаш била литиум значи само една келија која и беа потребни само 2.4 волти за работа.

кај постарите алкатели како DB или 302/301/303 полњачот дава 18 волти :)

е сега зошто полњачот мора да дава повеќе струја одколку што и е потребно на батеријата - па телефонот не влече?? можда сте приметиле кога ви е исклучен телефонот побрзо се полни а неретко кај некои случаеви и во таквите принципи на полнење батеријата повеќе трае.
простете за офф-топикот :)

лол, омфг секакви луѓе има на светоф.. омфг можел да се остаи на место самиот себе:vozbud: ... Поздрав

Abe ajde nisto ne mu e na telefonot... Neka si ja proveri on doma strujata hahahaahahahhaahahahahahahaha :pos2::pos2::pos2:

Eden moj drugar go ima napraveno istoto:)bevme vo belgrad nesto imavme rabota i jas so drugite iskociv on ostana u soba so uste 2ca,mu se zaebal polnacot i ja isekol zicata od adapterot edniot kraj go lupnal vo steker drugiot kraj vo mobilen,vo cel hotel trepkala strujata a najinteresno bese sto znael deka ke se desi nesto pa za da ne se rasprska telefonot go pokril so pasosot:):):):)pasosot bese zacrnet i izgoren,edvaj si otidovme doma,jas se ubiv od smeenje ama koga doznav za pasosot malku se zaozbiliv:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom