Magic Game

• Креатор на темата Креатор на темата Крими
  • Време на започнување Време на започнување

Крими

......
Член од
8 декември 2008
Мислења
479
Поени од реакции
14
Незнам дали сум овде тачно никако неможев да најдам тачна тема:)
Ако сум ја згрешил Темата преместете ја

Е вака прво ја отварате ова веб страна
http://venusbar.de/magic.swf

На страна пишува на германски јазик но че се потрудам да ви објаснам кои се Инструкциите
Мислите на еден број двоцифрен.
Израчунајте го дво цифрениот број тој шо го мислите.
Најдете ја го бројот тој шо ке ви испадне и запамтете ја фигурата од табелата и концентрирајтесе.
и кликнете лево на Топката голема дами ја каже фигурата.

Еве еден пример:
Бирам број 32 > 3+2=5 >32-5=27 и овој број 27 со ке ви испадне гледате на табелата која фигура ја има и кликате на Топката голема и ви ја дава фигурата таа шо ке ви испадне.

Иначе ако не ме свативте пошто слабо ми оди Македонскиов Јазик
smiley.gif

Ке ви пишам Англиска Инструкција

Поздрав

Многу е едноставнен трикот.Било кој двоцифрен двете цифри му се соберат а после од целиот тој број се одземе збирот помеѓу двете цифри на бројот се добива еден од броевите:27,81,63,18,9,54,72 и уште 2-3 мислам имаше не ги памтам кој беа.Например 81.8+1=9 81-9=72

Многу е едноставнен трикот.Било кој двоцифрен двете цифри му се соберат а после од целиот тој број се одземе збирот помеѓу двете цифри на бројот се добива еден од броевите:27,81,63,18,9,54,72 и уште 2-3 мислам имаше не ги памтам кој беа.Например 81.8+1=9 81-9=72

Точно. И ваму на овие броеви има исто знакче. Магично.

+ 30, 36, 45 и 57

Ја сватив само пред да ја сватам мислев да им ја направам на другарите финтевана лист ама неможи ми требаат мн листови и мн пишуванје а на странава на секое кликанје на топката се менуваат знаковите

Едноставна математичка финта беше. Не ми текнува али секогаш само 1 решение може да ти излезе т.е. ист знак зашто сите решенија што може да ти бидат ги означува со ист знак.

има 500000 финти при кои се користи истава проста математика

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom