Ама слаби мачори имате морее....
Со што ги храните?
Мојов кога шета по дома, незнам далие мачор или тигар
Со што ги храните?

Мојов кога шета по дома, незнам далие мачор или тигар

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Најбитно е да немаат плави очи.
Значи ако се и мажјакот и женката целосно бели но имаат зелени, кафеави очи (значи било која друга боја освен плавата) слободно можеш да ги спариш и нема да бидат глуви иако се целосно бели.
Ризикот за глувост се појавува само доколку се спарат 2 бели мачки со плави очи.
слободно спари ги тогаш,нема за што да се грижишТомета мој има жолтки очиња, но мачката Бела (Bella) има плави очи, поздрав
Томета мој има жолтки очиња, но мачката Бела (Bella) има плави очи, поздрав
Со што ги храните?
Мојов кога шета по дома, незнам дали е мачор или тигар![]()
Зошто течната храна ја сметаш за десерт??? Течната храна е главно мени на мачките. И не би ти препорачала многу користење на сува храна кај мачорите дека патат од бубрези. Има состојќи кои се пресолени, а мачорите обично помалку пијат вода од мачките.Јас мојот Сијамски мачор го хранам со сува дехидрирана храна за мачки (дехидрат) Eukanuba - Chicken & Rice Formula
Исто така му давам и домашна храна: варен ориз со варено пилешко месо, риба од конзерва (сардина или туна) ...
А понекогаш за десерт му купувам и течна храна во кесички Whiskas
![]()
Мачките се плодни од 6тиот месец, а мачорите малку покасно околу 7/8 месец. Зависи колкаво ти е мачето, испод 6 месеци старост нема шанси да е носилка.Луѓе имам една мачка,мала е поточно околу 4-6месеци(мислам).
Прашањето ми е дали да спремам бовчи?
Во последно време стомакот и е некако поголем.И тоа доста забележително.
Дали е бремена?Мене не ми се верува ама се е можно.
Луѓе имам една мачка,мала е поточно околу 4-6месеци(мислам).
Прашањето ми е дали да спремам бовчи?
Во последно време стомакот и е некако поголем.И тоа доста забележително.
Дали е бремена?Мене не ми се верува ама се е можно.
Зошто течната храна ја сметаш за десерт??? Течната храна е главно мени на мачките. И не би ти препорачала многу користење на сува храна кај мачорите дека патат од бубрези. Има состојќи кои се пресолени, а мачорите обично помалку пијат вода од мачките.
Види дали има муда позади.jas imam problem mislam deka mojata Bela e macor ,a i sega koga procitav deka pomalku pie voda i to mi se poklopi![]()
И каков е проблемот? Што ако е мачор, мене помили ми се мачорите и поприврзани се со домаќинот, мачките се шмизли и кога им е ќејф само идат да се мазатjas imam problem mislam deka mojata Bela e macor ,a i sega koga procitav deka pomalku pie voda i to mi se poklopi![]()