Мачки (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата faraon
  • Време на започнување Време на започнување
149wcip.jpg

Хаха сонце мало :)

Кај и да е ја чекам мојата мачка да се породи, па кога ќе биде здравје ќе пишам и овде ако има заинтересирани за мачиња, секако во предвид доаѓаат мачкари и љубители на животни!
поз

Би сакал да добиам едно маче на подарок, од тие што имаат одвишок :) :) црно-бело, машко, старост од 2-4 месеца. Благодарам однапред. Ако има некој нека ме контактира по ПП.

Луѓе, неможам да најдам маче уште.. :( Да купам ли ОгласникМ? Што мислите, ќе најдам ли таму?

Мачорот ми јаде многу варени тикви сериозно незнам што му е но луд е по нив. Случајно забележав дека ги обожава и сега редовно му давам па сакав да ве прашам дали е штетно?
Мислам дека е во умрени количини тиквата е добра за стомакот.

Мачорот ми јаде многу варени тикви сериозно незнам што му е но луд е по нив. Случајно забележав дека ги обожава и сега редовно му давам па сакав да ве прашам дали е штетно?
Мислам дека е во умрени количини тиквата е добра за стомакот.

Да, повеќето мачки обожаваат варени тикви, такада можеш да му даваш во умерени количини, и варените тикви не се штетни.

Луѓеее, има ли некој сијамско маче да ми даде??? Спремен сум да дадам до 1000 денари... Поздрав!!

Луѓеее, има ли некој сијамско маче да ми даде??? Спремен сум да дадам до 1000 денари... Поздрав!!​

Мноогу тешко да најдеш Сијамско маче за 1.000 денари.
Минималната цена им е 50 евра (3.000 денари).
Јас моето Сијамско маче го платив 100 евра (6.000 денари).

А нели ти бараше обично (нерасно маченце) , сега сакаш Сијамско а ? :)
Ако не ти пречи хиперактивниот карактер на Сијамската мачка, тогаш нема да згрешиш ако земеш Сијамче.

Мноогу тешко да најдеш Сијамско маче за 1.000 денари.
Минималната цена им е 50 евра (3.000 денари).
Јас моето Сијамско маче го платив 100 евра (6.000 денари).

А нели ти бараше обично (нерасно маченце) , сега сакаш Сијамско а ? :)
Ако не ти пречи хиперактивниот карактер на Сијамската мачка, тогаш нема да згрешиш ако земеш Сијамче.
Јас моето 1500 го земав.

--- надополнето ---

Иначе ако не си спремен,да му посветуваш премногу внимание на мачето,тешко дека ќе биде задоволно.Затоа те советувам поголем дел од времето да си играш со него.

Епаа... Никако да најдам маче сеуште, а еве го 2 април (САБОТА)
Искрено персиско неќам, ама сијамско да :)

Колку коштат перса мачиња во МК?

Зависи како ќе начекаш, али испод 50 евра (3.000 денари) не ми се верува дека ќе најдеш, а на пример кај лоповката Мелита која што има цени до небо, Персиските се околу 300 евра (21.000).

Еве на пример членот LeoMessi10 го купил неговото Сијамче за 1.500 денари, а јас го купив 6.000 денари, а еднаш во оглас прочитав дека се продаваат Сијамчиња за 8.000 денари.
Значи нема одредена цена, како ќе си начекаш.

--- надополнето ---

Епаа... Никако да најдам маче сеуште, а еве го 2 април (САБОТА)
Искрено персиско неќам, ама сијамско да :)

Еве најдов на оглас Сијамски мачиња се продаваат за 2.500 денари
http://www.pazar3.mk/Listing/Detail/Index/444597?searchID=1057957&Idx=7

А на овој оглас се подаруваат мачиња, нерасни се али нема врска, баш имаат интересни бои.
http://www.pazar3.mk/Listing/Detail/Index/467868?searchID=1057957&Idx=3

Lu, и на двата огласи се јавив, ама продадени се веќеее!!
:angry3:

Мачката пред некој ден престана да јаде, едвај по 2-3 голтки млеко и 2-3 мали парчиња салама јаде мн ослабна задните нозе едвај ги мрда нема сила шо може да? Во делот на вратот беше малце издуена ама тоа го снема и сеа како да сака да јаде ама неможе да голта. Во градот кој што живеам нема некои стручни ветеринари , дојде еден и стаи 2 инекции рече ако е подобра утре па да го викнеме да и стае. И сеа од шо може да е болна некој совет нешо?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom