K
Kacar
Гостин
Ke kupis suva hrana za mali macinja I ke natopis so vodichka ke im ponudis da jadat barem ednas dnevno na macinjata. Ako ne ti se davaat mnogu pari za kvalitetna hrana, imas marketski hrani, whiskas junior I purina friskies junior. Ama za mali machinja.Моиве малечки почнаа веќе да искачаат, имаат месец и 2-3 дена, дали да ги оставам така или да правам нешто? Како што кажав погоре тука цело време поминуваат мачори, сега дали би можеле да им направат нешто или да ги оставам сами да се шеткаат? Страв ме фаќа вака пред зајдисонце најмногу се одморени и лудуваат. Мајката до нив е кога се искочени, ама и не секогашДа ги ставам негде да ги затварам или?
А уште нешто, оваа мајкава гледам вчера и денес нејќе многу да легнува кај мачињата за да цицаат, како да ги одбива. Погоре имаше некој напишано дека ги одбива од цицање после 2 месеци, а моиве уште месец ипол немаат... Сега ја разбирам и мајката, ја боли дека веќе имаат запчиња ама зошто не сака често да легнува со нив? Можеби им одржува лекција како самостојно да остануваат, ама и кога ќе влезе кај нив кога спијат само ги лиже и си оди, и овие малечкиве искачаат, се тепаат, па влегуваат, па пак искачаат... Треба нешто да сторам или??
![]()