Мачки (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата faraon
  • Време на започнување Време на започнување
Отидов во пет шоп да земам дехидрат за мачката и само еден имаше неофарбан, другите сите шарени. Симба, за возрасни мачки, пилешко. Земав кило, колку да не остане гладна. За следен пат кој бренд да барам? Да се исплати за цената ми е важно само.

Здраво ај и јас да прашам нешто.
Земав маче, (црно) се вред али кога спие спие а кога е будно многу е агресивно, нејке да се гали не го фаќа место, кога ќе го фатам да го галам секогаш пушта ги канџите и ми ја гризе раката, сега прашувам зошто е толку агресивно? дали е уште малечко па со тек на време ке се смири?

Здраво ај и јас да прашам нешто.
Земав маче, (црно) се вред али кога спие спие а кога е будно многу е агресивно, нејке да се гали не го фаќа место, кога ќе го фатам да го галам секогаш пушта ги канџите и ми ја гризе раката, сега прашувам зошто е толку агресивно? дали е уште малечко па со тек на време ке се смири?
Колку е старо?

Па малечко е уште, незнам точно колку бидејки го земав така право на толку возраст. да кажеме 3-4 месеца
Од мое искуство, после 2-3 месеци веќе му се оформува карактерот. Но, можеби е агресивно пошто сеуште не ве познава дома и не е адаптирано.

Од мое искуство, после 2-3 месеци веќе му се оформува карактерот. Но, можеби е агресивно пошто сеуште не ве познава дома и не е адаптирано.

па само 5 дена е дома, можно е и тоа. Многу трча незнае кај тера, по креветот само дери и кој и да си пуште раката кога бега кога не ама право устата отварее да кризе :)
ај ке видиме можда да е до то, јас мислев да не е нешто до мачето па да не му треба некоја доза хаха

па само 5 дена е дома, можно е и тоа. Многу трча незнае кај тера, по креветот само дери и кој и да си пуште раката кога бега кога не ама право устата отварее да кризе :)
ај ке видиме можда да е до то, јас мислев да не е нешто до мачето па да не му треба некоја доза хаха
Моето исто се понаша, ама со секој нареден ден е се поприбрано :)
тоа е нормално понашање за мало маче што не мора да моли за јадење и гушкање, туку го добива без прашање. не го казнувај и не му давај да те гребе зашо ќе мисли дека тоа е играње, а нејќеш за една година се уште да мисли така ;)

Нормално е тоа друже :D Не дека е агресивно туку сака да си игра. Јас земав маче старо 4-5 месеци и ете го за 2-3 дена направи хаос по дома. Татко ми е изгребан од глава до петици :D Брка пеперутки, скока насекаде, сака да си игра... :icon_mrgr:

Што кур му е на мачево бе, еве веќе 24+ саати нема јадено уопште. :confused:[DOUBLEPOST=1439739149][/DOUBLEPOST]Што кур му е на мачево бе, еве веќе 24+ саати нема јадено уопште. :confused:

Што кур му е на мачево бе, еве веќе 24+ саати нема јадено уопште. :confused:[DOUBLEPOST=1439739149][/DOUBLEPOST]Што кур му е на мачево бе, еве веќе 24+ саати нема јадено уопште. :confused:
Однеси го на ветеринар, ќе ти дадат совет ако ништо друго.

Се најаде сеа пред саат време, ама уште е такво изгубено, седи на едно место и чмае.
Мене не ми текнува како беше со мојава кога ја донес дома со јадење и пиење дека беше пред скоро 13 год ама знам дека беше преплашена и тажна што ја одвоивме од мајката и седеше под кревет. После се пушти полека ама помина многу време дур стекна доверба во нас и дозволи да ја галиме.

Пази ја само да не дехидрира, за храна и не е толку фрка ако не јаде неколку саати.

Мене не ми текнува како беше со мојава кога ја донес дома со јадење и пиење дека беше пред скоро 13 год ама знам дека беше преплашена и тажна што ја одвоивме од мајката и седеше под кревет. После се пушти полека ама помина многу време дур стекна доверба во нас и дозволи да ја галиме.

Пази ја само да не дехидрира, за храна и не е толку фрка ако не јаде неколку саати.
Да да, вода обавезно го терам да пие, малце е глупо не знае да пие, ама ќе се снајде. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom