Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 622 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,1%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 103 9,0%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.144

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Тогаш симни си ги последните нивни два албуми: Idolator и Mozaiq

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
If You Want Peace... Prepare for War - Children of Bodom

нај...ај да не го вреѓам имево. Ама многу лошо име за песна.

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Можда је лошо името, али песницата како таква е арматурен шок :) Признај :)

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Со оглед на тематиката на албумот, сите имиња на тој албум се во склоп со него. Ама вака посебно ко ке одвоиме, дебилно име е.

јоки знаеш дека љубениот твој Лаихо за малце ке се самоубиел. лол

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Па да веројатно, последно време има крф у алхохолот низ вени и артерии...нишо чудно дел од пијалаците да му го скиснале мозокот :) Дечкото губи точка со реалноста во последно, али веруем ја у него. Ипак очекуем ектремно ногу од новиот им албум:)
Да ми живее љубениот Лаихо
дабл љољ
:)

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Не зборам за сега, туку после првиот албум земал дечкото си се предозирал со апчиња и си легнал у кома една недела лол Среќа оживеа и ја напраи Hate Me!

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Љооољ
Оживеа велиш? :)
Море нека проба (ама само да проба) уше еднаш да се отрује, ако ваквите чинови кај него резултираат со ремек дела :)
А донт гив а фак иф ју хеј ми!
Мадртракрс

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Еве за да ја оживеам малку темава, го ставам официјалното видео на песната You Suffer од Napalm Death.
[media]http://www.youtube.com/watch?v=9Z1IGjr2cT0[/media]Песнава е долга 1,316 секунди и е запишана во Гинисовата книга како најкратка песна. Најјако е тоа што Napalm Death често ја изведуваат и на концерти.
[media]http://www.youtube.com/watch?v=loxpCtFQOIs[/media]Еве и акустична кавер верзија од песната:
[media]http://www.youtube.com/watch?v=mEg22P64wuI[/media]edit: Заборавив да го напишам текстот:
You suffer
But why?

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Иако не сум фан на потешките рифови на металот, настојувајќи дека универзален е хеви металот, пред некој ден успеав да го променам мислењето,после слушањето на овој бенд.Бендов потекнува од блискиот исток,се вика MELECHESH,свират мелодичен Black Metal,но интересното е што има делови од македонскиот фолклор,што ги прави единствен и оригинален бенд.Не можам да ви пастирам линкови и слично на You Tube побарајте под име MELECHESH, и запознајте се со уметноста на бендов.
\m/:)\m/

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Па преслушај ги сите албуми,има некои делови, али само во еден албум али името факинг не ми текнуе.Мн тешки имиња стават бре...:)

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Devil-King го помешал блискоисточниот фолклор со нашиот.

Немаме никаква врска со овој бенд, туку имаме сличности со фолк музиката од блискиот исток која што ја користи бендов.

Kajgana Shop

На врв Bottom