Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 622 54,3%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,1%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.145

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Ова го имам оддамна во ворд зачувано од некаде

Ме потсети на муабетиве погоре, ако некој веќе го постирал бришете

And the word is : Си била некоја принцеза, заробена во замок што го чувал змај и ............

POWER METAL
Протагонистот ќе дојде на бел еднорог, ќе го избегне змејот, ќе ја спаси и ќе води љубов со неа во волшебната шума.

THRASH METAL

Протагонистот ќе дојде, ќе го убие змејот, ќе ја спаси принцезата и ќе ја ебе.

HEAVY METAL
Протагонистот доаѓа на Харли, го убива змејот, пие пиво и ја ебе принцезата.

FOLK METAL
Протагонистот доаѓа со неколку пријатели што свират армоники, виолини, флејти и многу други чудни инструменти, змејот заспива (поради танцувањето). И на крај сите си одат… без принцезата.

VIKING METAL
Протагонистот доаѓа на брод, го убива змејот со својата моќна секира, му ја дере кожата на змејот, го јаде змејот, ја силува принцезата, ја ограбува и го спалува замокот пред да си отиде.

DEATH METAL
Протагонистот го убива змејот, ја ебе принцезата, ја убива и си оди.

BLACK METAL
Протагонистот доаѓа на полноќ, го убива змејот и го наденува на колец пред замокот. Ја содомизира принцезата, и ја пие крвта во ритуални сврхи и ја убива. Потоа и неа ја наденува до змејот.

GORE METAL
Протагонистот доаѓа, го убива змејот и му ги истура цревата пред замокот, ја ебе принцезата и ја убива. Потоа го ебе лешот на принцезата, и го распорува стомакот и и ги јаде цревата. Па го ебе лешот уште еднаш, го спалува и го ебе уште еднаш за крај.

GRIND METAL
Протагонистот доаѓа, вришти нешто неразбирливо 2 минути и си оди…

DOOM METAL
Протагонистот доаѓа, го гледа змејот и си мисли дека никогаш нема да може да го победи. Паѓа во депресија и се самоубива. Змејот го јаде него и принцезата за десерт. И тоа е крајот на тажната приказна.

GOTHIC METAL
Принцезата, во сомотен костум, почнува да пее сопрано. Протагонистот го завршува дуетот додавајќи го ѕверскиот дел, а змејот свири на флејта. Несакајќи ја проголтува флејтата и ги спалува убавицата и ѕверот и се задушува. Нивните души се проколнати на вечно страдање во пеколот.

PROGRESSIVE METAL
Протагонистот доаѓа со гитара и свири соло едно 26 минути. Драгонот се самоубива од досада. Протагонистот доаѓа до собата на принцезата и свири уште едно соло со сите техники што ги научил минатата година на конзерваториумот. Принцезата му бега, барајќи го HEAVY METAL протагонистот.
*
INDUSTRIAL METAL
Протагонистот доаѓа со замастен капут, му покажува среден прст на змејот и на крај обезбедувањето го брка од земјата на бајките.
*

* SPEED METAL
Одеднаш се појавува, кратко соло, змејот збунет, некој вришти чудни работи, принцезата сфаќа дека е дефлорирана, змејот и принцезата се уште го бараат виновникот.
*
CHRISTIAN METAL
Протагонистот наминува на враќање од црква и му пее лигава power балада на змејот за тоа колку Исус го сака и дека змејот треба да се огледа на него. Змејот се похристијанчува, а кога принцезата ќе се обиде да му „заблагодари“ на протагонистот овој и враќа „Извини, јас не верувам во предбрачен секс.“
*
GLAM METAL
Протагонистот доаѓа. Змејот му се гази од смеење на изгледот и го пушта да помине. Овој и ја краде шминката на принцезата и пробува да го офарба замокот розово.
*
BATTLE METAL
Протагонистот доаѓа со легија храбри војници, воени кочии и дузина елитни воини. Како мајстор-тактичар го опколува змејот и опсадата трае 6 дена и 6 ноќи. Принцезата умира од досада.
*
NU METAL
Протагонистот доаѓа во скапан Сто-кец и се обидува да се бори со змејот, ама умира кога широките пантолони ќе му се запалат.
*
EMO
Протагонистот го гледа змејот и кенка колку тешко ќе му биде да ја натера принцезата да се заљуби во него. Змејот го јаде. Принцезата е пресреќна, бидејќи и онака бил плачливо педерче.

Shity User Name

Is Shitty
Член од
24 декември 2010
Мислења
83
Поени од реакции
8
Metallica is overrated, точка.
Така е BLACK METLZ RULESZ SLIPNOTZ IZS TEH BEST EVAR

Абе деца бе деца, у што се overrated Metallica?? Некој кажа дека се најдобар бенд на сите времиња? НЕ! Некој кажа дека Хамет е најдобар соло гитарист или Ларс дека е најдобар бубњар? НЕ! Најпознат бенд се пошто почнаа со покомерцијални ствари во право време и ете видиш им се погоди и имаат поише пари и слава од било кој метал бенд.

Г

Господ

Гостин
Не мора да измислиш нов правец да си виртуозо. Да си одличен у тоа што го праеш те прае виртуоз.
Пошо трешот е нели многу комплициран правец затоа...со тој муабет сите бендови во Македонија(освен Симптом) се виртуози...

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Пошо трешот е нели многу комплициран правец затоа...со тој муабет сите бендови во Македонија(освен Симптом) се виртуози...
А кој рече дека сите бендови се одлични во правење/свирење треш во Македонија? :) Инаку треш слушам највише и ок не е до толку комплициран правец, солажете се правење галама со whammy, треба да имаш јака десна рака за down picking, одличен бубњар али највише ми лежи трешот :):)

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
624
15 год. дете со аватар од Чиста околина кажува дека Металика се оверејтед. Ама ај уште одамна беше шема да се хејтаа Металика демек се попедерчиле или не знам ја што колку да се најдеш у муабет у друштво
Мојата возраст не е твоја работа. Можам да имам 5 години и да знам повеќе од тебе за метал. А ако ги кажувам работите директно како што се, а тебе те повредува тоа, тогаш... тоа е сосема друго :smir: Се шалам, ха. Иначе, искрено, според мене Металика се овррејтед, и не заради некое друштво, затоа што напротив, моето друштво е многу далеку од друштво што слуша метал и разговара за метал бендови. Овррејтед се затоа што многу металци ги поштуваат само нив, не даваат простор за новите бендови, еве како на пример мојот омилен Mastodon, а не Slipknot како што ме цитира некој погоре :smir:

П.С ме интересира што има врска мојот аватар со моето мислење? :)

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Мојата возраст не е твоја работа. Можам да имам 5 години и да знам повеќе од тебе за метал. А ако ги кажувам работите директно како што се, а тебе те повредува тоа, тогаш... тоа е сосема друго :smir: Се шалам, ха. Иначе, искрено, според мене Металика се овррејтед, и не заради некое друштво, затоа што напротив, моето друштво е многу далеку од друштво што слуша метал и разговара за метал бендови. Овррејтед се затоа што многу металци ги поштуваат само нив, не даваат простор за новите бендови, еве како на пример мојот омилен Mastodon, а не Slipknot како што ме цитира некој погоре :smir:

П.С ме интересира што има врска мојот аватар со моето мислење? :)
Првите реченици не ги коментирам зошто ја мислим нема потреба нели :)
Оверрејтед зашто металците ги поштуваа само нив а не други. Хм... па секој си слуша кој бенд сака. Кој си ти или ја или било кој да кажуваме кој што да слуша. Музика е.. уште таму да ни се наметнува од некој поединец присилно што да слушаме тогаш му ебавме матер. А и случајно Металика да се оверрејтед тоа е сосема заслужено. Праа концерти до ден денеска после 20 год, рокаат, се забављаа тоа се вистински музичари кои што стварно ја сакаа музиката. Исто ка Chuck Berry што прае свирки на 80 год.

А твојот аватар со твоето мислење ми кажува многу работи. :smir:

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
624
Првите реченици не ги коментирам зошто ја мислим нема потреба нели :)
Оверрејтед зашто металците ги поштуваа само нив а не други. Хм... па секој си слуша кој бенд сака. Кој си ти или ја или било кој да кажуваме кој што да слуша. Музика е.. уште таму да ни се наметнува од некој поединец присилно што да слушаме тогаш му ебавме матер. А и случајно Металика да се оверрејтед тоа е сосема заслужено. Праа концерти до ден денеска после 20 год, рокаат, се забављаа тоа се вистински музичари кои што стварно ја сакаа музиката. Исто ка Chuck Berry што прае свирки на 80 год.

А твојот аватар со твоето мислење ми кажува многу работи. :smir:
Никаде не пишав дека не го заслужиле тоа, впрочем имам и неколку албуми од нив на лаптоп :) Само си ја кажувам ситуацијата... И кои работи ги кажува аватарот, те молам објасни затоа што мозокот моментално ми е блокиран :)

Shity User Name

Is Shitty
Член од
24 декември 2010
Мислења
83
Поени од реакции
8
Иначе, искрено, според мене Металика се овррејтед, и не заради некое друштво, затоа што напротив, моето друштво е многу далеку од друштво што слуша метал и разговара за метал бендови. Овррејтед се затоа што многу металци ги поштуваат само нив, не даваат простор за новите бендови, еве како на пример мојот омилен Mastodon, а не Slipknot како што ме цитира некој погоре :smir:
Еве прв метал бенд што го имав слушнато беа Металика и ми се омилен бенд до ден денес. Ама и Мастодон ми се омилен бенд. Што правиме сега?

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
624
Еве прв метал бенд што го имав слушнато беа Металика и ми се омилен бенд до ден денес. Ама и Мастодон ми се омилен бенд. Што правиме сега?
Не верувам дека е можно тоа... Но ако е, ќе ги слушаш и двата бенда, хах.

Член од
22 јануари 2011
Мислења
50
Поени од реакции
4
Абе луѓе, слушајте ги Металика, нема ништо лошо у тоа, ама не се огрничувајте само на еден бенд. Металика се најдобри и ај само нив ќе ги слушам.
Коа ќе слушнете и други групи ќе видете дека има и подобри и полоши од нив.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Никаде не пишав дека не го заслужиле тоа, впрочем имам и неколку албуми од нив на лаптоп :) Само си ја кажувам ситуацијата... И кои работи ги кажува аватарот, те молам објасни затоа што мозокот моментално ми е блокиран :)
Епа чим ти е блокиран мозокот, не си прав металец. :) Ќе размислиш, ќе сфатиш.

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
624
Епа чим ти е блокиран мозокот, не си прав металец. :) Ќе размислиш, ќе сфатиш.
Глуп сум. Сакам да ми кажеш директно, во врска со аватарот? Ајде... :)

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Глуп сум, објасни ми.
Сфаќаш дека напнуеш? Иди слушај рап таму и прај днб музика, не се мешај кај шо не ти е работата. Само памет да се солело. Детиште. Филозофијата на металот (онаа вистинската) се коси со рап филозофијата. Зошто е тоа така треба сам да сфатиш, ама зошто си 15 годишно детенце, кое демек може свегде да се пика и мисли дека е кул и „ин“ да се „разбираш“ као демек у свака тема на форумов, не заслужуваш ни да се декларираш као металец. Само набројуеш некои метал бендови као демек „еј видите што слушам“ а нема благе везе. Ако знаеш да наброиш точно со што се карактеризира метал музиката, што ја прае музиката „метал“, кои се карактеристики на секој поголем жанр од металот тогаш ќе можеш колку толку да дебатираш. Ај иди слушај тоа што стварно ти лежи а не да се праеш нешто што не си. Поздрав :)

Едит:
прв пут ми влезе у око кога го видов овој твој пост, кај што им солиш на луѓето што да слушаа

http://forum.kajgana.com/showthread.php?29263-Слаткар(истика)&p=3973274&viewfull=1#post3973274

I

Intex

Гостин
Сфаќаш дека напнуеш? Иди слушај рап таму и прај днб музика, не се мешај кај шо не ти е работата. Само памет да се солело. Детиште. Филозофијата на металот (онаа вистинската) се коси со рап филозофијата. Зошто е тоа така треба сам да сфатиш, ама зошто си 15 годишно детенце, кое демек може свегде да се пика и мисли дека е кул и „ин“ да се „разбираш“ као демек у свака тема на форумов, не заслужуваш ни да се декларираш као металец. Само набројуеш некои метал бендови као демек „еј видите што слушам“ а нема благе везе. Ако знаеш да наброиш точно со што се карактеризира метал музиката, што ја прае музиката „метал“, кои се карактеристики на секој поголем жанр од металот тогаш ќе можеш колку толку да дебатираш. Ај иди слушај тоа што стварно ти лежи а не да се праеш нешто што не си. Поздрав :)

Едит:
прв пут ми влезе у око кога го видов овој твој пост, кај што им солиш на луѓето што да слушаа

http://forum.kajgana.com/showthread.php?29263-Слаткар(истика)&p=3973274&viewfull=1#post3973274
И ЛордДрагон слуша и метал, и рап и триста други жанрови. Значи не е до разлика во филозофии работата, туку дека малиот сака да биде во центар на внимание и да покаже дека неговото ниво на kewlness е поголемо од тоа на сите други.:)

И да, Металика се далеку од overrated. Ако не беа они, жанрот метал никогаш немаше да биде популаризиран до тоа ниво. Јесте, од една страна е лошо, дека излегоа и тапа металци од стилот на Avenged Sevenfold, ама пак и се поттикна таа метал еволуција и до тоа што е стигнат металот денес.

И мислењето за Нирвана, ако Металика се overrated, Нирвана се трипати повеќе. Pearl Jam и Alice in Chains се ехееј богови у однос на Нирвана, а сите се гранџери. И сега, зошто Нирвана се попознати од тие? Читај ми мислите Coolzrock.:)

Kajgana Shop

На врв Bottom