Luke Cage

• Креатор на темата Креатор на темата Ryan Giggs
  • Време на започнување Време на започнување

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
12.006
Поени од реакции
22.227
Локација
Скопје - Македонија
Веб-сајт
www.youtube.com
Luke Cage е американска веб-серија создадена за Netflix од Cheo Hodari Coker, врз основа на карактерот на Марвел комикс со истото име. Таа е поставена во Марвел универзумот, во континуитет со филмовите на франшизата и е трет во серија на емисии кои ќе доведат до минисерија Defenders ( daredevil, jessica jones, luke cage, dr.strange ). Серијата е во продукција на Марвел во соработка со ABC Studios. Mike Colter e Luke Cage, поранешен осуденик со натчовечкa сила и нераскинлива кожа коj сега се бори против криминалот. Целиот серијал ( сезона 1 ) содржи 13 епизоди, (излезе на Netflix на 30 септември) и од она што до сега го погледнав, имам позитивни критики со пофалби ќе Colter за добрата глума што дава некоја сигурност дека серијава нема да биде срање.
Дефинитивно влегува во репертоарот на серија која мора да се погледне, и ја препорачувам на сите љубители на Марвел онака лабаво за со пуканки :)
http://www.imdb.com/title/tt3322314/
maxresdefault.jpg

ms0-600x906.png

Последно уредено:
до 7-ма епизода сум, досега одлична.
треба да се напомене дека не е класична суперхеројска серија како Ароу, Флеш или Дердевил, оваа е пред се драма со суперхеројски елементи, поради тоа можеби некој да не ја свиѓаат, или пак дејствието да им се одвива многу бавно!

use da ja stai cela zesona nekoj na zamunda , ne mi se siminja 1po1, i ke vidime

Ги изгледав првите 3 епизоди, ми се допаѓа сега за сега. Темпото баш ми е таман, убаво да разберам кој е кој, што точно се случува. Не можам да ја споредам целосно со Daredevil и Jessica Jones, но тука некаде е, поготово со JJ. Сцената во 3тата епизода кога Лук отиде да ги земе парите и почна тепањето низ ходниците, баш ме потсети на DD. Добра ми е серијава, обожавам super-hero/comic-book работи.

Солидна, ништо посебно, далеку од Daredevil.

Ај вака, далеку е од ДД. Подобра е од ЈЈ.
Некоја златна средина со подобра глума, атмосфера и приказ на црнечкото, дефинитивно си има некој свој шмек и атмосфера. Лук Кејџ е еден од подосадните ликови во Марвел универзум ама во серијава е кул, забавен на свој начин.
Сезонава сум импресиониран од Cottonmouth, каква глума и гангстерска фаца, секоја чест брату.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom