Lord of the Rings трилогијата + Хобитот

• Креатор на темата Креатор на темата Morbidnio
  • Време на започнување Време на започнување
Еве ви еден куп CGI и ако не ве бендиса ме боли курац.
последно време ваквите филмови апла се вадат со ефекти и не се ни трудат да скоцкаат нешто шо има душс.

За мене LoTR е ненадјеблива трилогија. Хобитот е ОК, ама само ОК. Да и обемот на приказната е различна, ама сепак, LoTR си е класика. Исто така, добро би било а и се повеќе има наплив на барања од фановите да се сними Silmarillion кој ќе има далеку поепска и појака битка отколку Pelennor Fields во Return of the King која па ми е број еден сцена за битка!

Наследникот на Толкин, кој ги има правата, рекол дека више нема да има екранизации на неговите дела.

Се надеваме сега со еxtended edition за Хобит 3, ке го упраат малце филмот и ке стават повеке од Алфред ( или како се викаше) и повеке форсирана лубов помегу џуџето и женската од Лост.

Конкретно, синот или внукот, мислам дека беше внукот, потврди дека нема веќе да има адаптации на Толкиеновите дела. Не само Силмарилион, се остреа доста луѓе и за Децата на Хјурин. Али то е то :toe:.

се надевам нема да биде истата приказна од Хобитот или Господар на прстените...има премногу материјал за истражување, ако го прават истото само со ТВ буџет, може гадно за наебат...

Чекајте, сакате да кажете дека сте возбудени за серијата? Тоа ќе биде загарантирано потфрлување. Хобитот беше потфрлување, што да се очекува од телевизиски проект со помал буџет и потесен распоред.

И иста приказна. Синот на Толкин има изјавено дека ако треба од глад ќе умре ама не ги откупува правата за другите дела на татко му. Тоа значи на располагање им е само материјалот од LotR и Хобитот.

А да не ни почнам за политичките срања што ќе пробаат да ни ги напикаат во уста. LotR (филмот) беше толкав успех затоа што немаше јасни паралели со духот на нашево време, може да се гледа и после 100 години и да го остави истиот впечаток.

Дај Боже да грешам.[DOUBLEPOST=1510340283][/DOUBLEPOST]
Во главните улоги :D

1509806766150.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom