Локални избори 2025 (општа дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
СДСМ на чело со Зоран Заев беа најголемите визионери во Македонија. Си ја жртвуваше кариерата и популарноста, но ги направи сите можни правилни чекори за долгорочен мир во Македонија. Ја голтна жабата, но го сочува мирот и стабилноста и патот кон ЕУ и НАТО.

Зоран Заев беше визионер. Затоа го гласаа од сите националности и вери. Времето ќе покаже дека неговите одлуки биле правилни и историски издржани. Тие што ве ложат на национализам и шовинизам не и мислат добро на Македонија. Македонија опстојува благодарение на американските и британските интереси тука.

Се што се коси со американските интереси тука значи војни и распад на Македонија. Христијан Мицкоски има сега комплетна власт и треба да ја голтне жабата за внес на Бугари во уставот на МКД, да ги одблокира преговорите за влез во ЕУ. Било кое чекање значи уште полоши услови во иднина, меѓуетнички тензии и проблеми. Албанија и Косово чекорат со брзи чекори кон ЕУ и Албанците во МКД нема вечно да се толератни да живеат во непросперитетна држава. Сите малцинства сакаат што побрзо во ЕУ, а тие се 40% од Македонија. 70% од популација на Македонија е за брзо членство во ЕУ.

Комунизам, социјализам, Сталин, Чегевара, Фидел Кастро, Путин, Русија, Кина, Северна Кореја се само муабети за ретардирани средношколци и средновечни пропалитети во животот. Спуштете се на земја и гледајте го животот реално.
А се женско шо имаш дома да голтни кур каурски намачкан со свинска маст, па тогаш ќе размислиме за татари во Устав, можи така?
Како бе само кога Македонците се во прашање треба да има отстапки, промена на име, знаме, химна, двојазичност, бадинтер, тиранска платформа, охридски договор, давање историја и идентитет, работи кои се незамисливи за било која нација во било која држава на било кој континент?
И ова си го терате како да е нормално Македонците секогаш да прават вакви отстапки, како да се подразбира, по дифолт, да не се доведува во прашање. Ако се побунат тогаш се шовинисти, шиптаpофоби, фашисти, еј ако сме се побунеле бугари во устав да влезат, или името да се смени сме фашисти. Според вас немаме право на глас и став за работи кои се однесуваат на самите нас Македонците, други треба да одлучуваат за македонските работи како во минатото - вие шиптаpите, србите, бугарите, грците кои ги мразите Македонците. Вие треба да ослучувате за Македонците, а Македонците немаат право да си одлучуваат за себе.
И сето ова како нормално да е, и најлошо голем дел од "македонците", не се македонци северџани, веруваат во тоа дека секогаш треба да се напучат, се подразбира тоа, не се доведува во прашање.
Ако пак од друга страна наидите и на најмал отпор од Македонците против антимакедонските политики кои ги спроведувате тогаш сме фашисти и шовинисти. Затоа сите го величате заев бескичмењакот, како кец на десетка ви се погоди да ги уништи државните темели и националните атрибути. Само такви каури сакате да има, и тие ги мразите ама не ви се пречка, напротив огромна помош во уништувањето на Македонците.
Ајде вие еднаш направете отстапка во името на еу интеграциите, ајде ви понуди лани премиерот Устав по хрватски концепт за да влеземе во еу, да ве избришиме малцинствата од Уставот, граѓани да сме и да одиме во еу. Тогаш не ви чинеше некако предлогот, а секогаш сте најголеми поборници за еу и нато, ете Македонците за еу нато жртвуваа име, знаме, јазик, идентитет, историја, малцинства кај соседите, држава во држава прифатија, незаконитост и неказнивост на вашите акти и шо уште не. Вие кои толку многу го сакате еу зошто не прифатите една мала отстапка? Ама не мора по дифолт Македонците сите жаби да ги голтаат за вие во еу да сте оделе.
Па закани, немало да сте толерантни ако не сме прифателе татари во устав,војна и распад на Македонија ќе имало, е ајде да видиме шо ќе напрајте, пробајте нешто да ви ебам семката гнасна, кренете пак рака на Македонците како во 2001 да видиме чиј распад ќе биди, ќе почнам од таквите како тебе со олово да ве ранам.

Толку беа во крадење заглавени, што буквално ги имаа сите у рака, таму у парламент!
I sepak i posle takvi soznanija resivte deka e popametno da se smeni vlasta so krevanje na sareni revolucii i da go dovleckate SDSM i Zaev na vlast iako na povekjeto vi bese jasno sto ke sleduva ponatamu ( patem receno ako ne vi bese jasno toa e uste poloso za vas ) .
Dobro be stvarno so mislevte, kaj vi bese umot ? :cautious:

СДСМ на чело со Зоран Заев беа најголемите визионери во Македонија. Си ја жртвуваше кариерата и популарноста, но ги направи сите можни правилни чекори за долгорочен мир во Македонија. Ја голтна жабата, но го сочува мирот и стабилноста и патот кон ЕУ и НАТО.

Зоран Заев беше визионер. Затоа го гласаа од сите националности и вери. Времето ќе покаже дека неговите одлуки биле правилни и историски издржани. Тие што ве ложат на национализам и шовинизам не и мислат добро на Македонија. Македонија опстојува благодарение на американските и британските интереси тука.

Се што се коси со американските интереси тука значи војни и распад на Македонија. Христијан Мицкоски има сега комплетна власт и треба да ја голтне жабата за внес на Бугари во уставот на МКД, да ги одблокира преговорите за влез во ЕУ. Било кое чекање значи уште полоши услови во иднина, меѓуетнички тензии и проблеми. Албанија и Косово чекорат со брзи чекори кон ЕУ и Албанците во МКД нема вечно да се толератни да живеат во непросперитетна држава. Сите малцинства сакаат што побрзо во ЕУ, а тие се 40% од Македонија. 70% од популација на Македонија е за брзо членство во ЕУ.

Комунизам, социјализам, Сталин, Чегевара, Фидел Кастро, Путин, Русија, Кина, Северна Кореја се само муабети за ретардирани средношколци и средновечни пропалитети во животот. Спуштете се на земја и гледајте го животот реално.
:popce: Бог да чува, опасна работа
кога се мешат лекарствата мозокот трокира и доаѓа до лебдење во воздух со дострел до ѕвездите каде најсјајна ѕвезда ќе му е Зоран Заев, кој нон стоп повторува ,,жими воздухот што го дишам, јас, моите дедовци, татко, ќерка, син...додека ме држи овој памет никој не може да го смени името на Македонија"

В Е Л Е П Р Е Д А В Н И К

Последно уредено:
I sepak i posle takvi soznanija resivte deka e popametno da se smeni vlasta so krevanje na sareni revolucii i da go dovleckate SDSM i Zaev na vlast iako na povekjeto vi bese jasno sto ke sleduva ponatamu ( patem receno ako ne vi bese jasno toa e uste poloso za vas ) .
Dobro be stvarno so mislevte, kaj vi bese umot ? :cautious:
Vlade se si e kako sho treba, na Vrmeroto mu trebaa budali da smenat ime oti oni bi ve izgubile povekje od pola ako sami go reshea toa, site imaat nekoja funkcija u golemata slika.

Бившиот градоначалник на Брвеница од Дуи се појави да даде подршка на Влен за втор круг

1000039322.jpg

Што те натера да се отселиш од Македонија? Сигурно е Димче, не се двете партии близначки од лажни патриоти и умрените муртинци од Бихачка.
Само ова да ти го одговорам посебно

Вмро
Вмро бидејќи собра се што е џган после падот на Груевски
Буквално најнизок ешалон и испукани пушки кои не ги бива за курово здравје
Лебарките останаа
Два мандати беа премногу за јас да останам

Трајко е монетарна власт, човек што во фамилија е познат како циција
Човек што вика НЕ на покачување на минималната плата..
Срамота е дури да зборам појше од тоа

Тоа не значи дека јас на другите одма ширум вратата ќе им ја отворам..

Кажи ми ти сега, после толку јадења гомна за дуи и за х луѓе, колкава е веројатноста дека он ќе беше спакуван или разреден во киселина?
Кој стои позади него?
Он сам со бандата?
И ти сакаш да ми кажеш дека веруваш во тоа?
Дај бе чоек отворете очите на какви луѓе им давате подршка
Нека не ве лажат со тоа што сакате да го чуете.. Знам дека ве мачка со тоа што на некој начин нема влакна на јазикот, ама размислете малце за некои работи..

Зошто да го гласаш Амар пред Орце?
Амар и Димче да не дале некој денар за Вардар?

Орце е под притисок да го среди градот, да знаеш
Не е само он, туку и цвиќерашот за многу работи, иначе ќе си одговараат
Исто како и тие крила што мислат дека вечно ќе си праат што сакаат
Мислиш дека они не се свесни за незадоволствата?
Дека не знаат што се збори меѓу народ?
Знаат, знаат многу добро и затоа им гори под гз иначе ќе бидат пратени во историја
Грујо отиде, а не па он

Пак ќе ти кажам, отварајте очи и расчепкајте што се нудат у таа партија и ќе ви биде јасно до кај им е паметот.
Јас попрво би се борел да се исчисти вмро, него ли да си го губам времето со девици и мевици

Ееееееееееј, човекот на поткаст кај Лазаров се пуваше дека за Исус ќе пишувал, а во програмата за парламентарни нудеа можности за озаконување на истополови бракови?
Во истиот поткаст ги кажа двете работи
Збори ми за иронија..

Кој Христијанин го прави тоа, кажи ми те молам?
Ај ќе речеш политика е тоа, нема врска со религија и може да праи што сака, ама нели тоа на некој начин го прави лицемерен?
Што да очекуваш од човек што во канта си ја фрлил верата?
Он мајчиниот ќе озаконува истополови бракови.. Смешки

Неможам на такви луѓе да им верувам,знам дека ова што го пишуваш е добронамерно и не ти замерувам

Ништо поразлично не очекувам за возврат

Последно уредено:
Бившиот градоначалник на Брвеница од Дуи се појави да даде подршка на Влен за втор круг

Прегледај го приврзокот 458616

@Con Artist ќе може објаснување за ова?
Нели биле подобри и поразлични влен и нели Мицко ги неутрализирал и поделил албанците?
Од каде сега ова?

Резултативе во сите скопски општини интересни, на сите избирачки места, сите партии ги немаат ни приближно истите гласови за градоначалник и совет на општината и на град Скопје. Затоа, не се споредуваат парламентарни со локални, бидејќи на локални многу се гласа различно, плус има и неколку независни кои привлекуваат доста гласови од сите партии.

пример во Центар
Избор за градоначалник:
Герасимовски (СДСМ) - 8.535
Лабудовиќ (ЗНАМ и ВМРО) - 5.707
Ивановска (НЕЗАВИСНА) - 4.465
Среброва (Левица) -2.121
За совет во општината:
СДСМ - 6.089
ВМРО - 6.003
ЗНАМ - 1.884
ЛЕВИЦА - 3.034
ГРУПА ИЗБИРАЧИ ЈАНЕ ДИМЕСКИ - 1.812
ДОМ - 1.175
За совет на Скопје
ВМРО - 6.883
СДСМ - 4.753
ЛЕВИЦА - 3.012
ЈАНА БЕЛЧЕВА - 2.063
ЛДП - 1.037
ЗНАМ - 871
Зелен хуман град - 947
За градоначалник на Скопје
ВМРО - 8.314
СДСМ - 5.106
ЛЕВИЦА - 3.777
ГОРАН МАРКОВСКИ 2.508
ЛДП - 320

Gledam se popraj malce, uvide koja glupost ja tresna nekoj post prethodno pa morase da te rassamara @Darling za da se setis deka gluposti treskas.
Nema povekje sudii, obviniteli.... dobro ima napredok (y) .
I da odis, ili ako ti e maka mozis i kako anonimen clen na fb da se bunis za tamu bilo sto, vo moda bilo toa posledno vreme.
P.s to so Lukasenko ne bese za da de smejs, ne bese vic ili humor tuku da se setis deka tresis zeleni :toe: .
Владе, моменталната власт на прашањето зошто не ги апсат арамиите како што ветуваа пред избори, нонстоп се ваѓаат со судии и обвинители, (btw 80% од нив ги има поставено Груевски), а истовремено имаат двотретинско мнозинство, значи можат и имаат алатки да го променат нештото од корен, а тоа не го прават. Кога сме веќе кај судиите и обвинителите. Дозволија пред нос да им избега Артан Груби, да им избега Колбасот и ред други работи пред кои замижуваат свесно или несвесно...Тоа е факт. Ете му со Кочани, малце им се индициите на разговорите со тие инспекторите, што објавија од ИРЛ, ете Геро објави дека имало и со Оливер Спасовски и со други видни сдс фаци...Зошто не ги апсат? Мукла.. Малку криминали имаа дуинг бизнис и сдс? Легна некој? Јас не познавам таков...

Немам потреба јас да пишувам анонимно Владица, мене партија во животот не ми има завршено ни најмала работа, јас на партија никоја ништо не и борчам, и не морам да бидам Анонимус234453... Жалам што те разочарав...

Aaaa ne mozi taka, ne mozi ti da me klasificiras kako ke ti prdni i toa bez niti edna potkrepa za toa, a za tebe da kjutis. Ajde ne bidi pritaen sarenokurgonec ili po novo Levicar.
Мислењата што ги презентираш овде се поклопуваат со политиките на дпне. Шарен нит сум бил, напротив од 50 дена, 40 и кусур бев на протестите за Заедничка Македонија, и бев против предавството прво на Груевски во Пржино 1 и 2, а потоа на муртинското шлапатало во Преспа.
P.s Tie sto gi glasale i im dale doverba na ovie izbori, nivnite ocekuvanja se bitni, ne tvoite. Ti ke si baras otcet od tie koi ti si gi glasal. Ovie im vetija regionalna deponija i ljugeto si gi izglasaa pokraj drugoto i za toa, i ako ne ja napravat tie ke imaat pravo da im baraat otcet zosto ne e napravena, ne Ti. Ti ke si kjutus. Demokratija jbg :toe:
Ааа не, ќути си ти ако ти се ќути, убо ти е, наведната глава сабја не ја сече. Тие што си ги гласале, нека си се борат за вработување, место во Управен, тендерче, ова она. Ама никој не треба да ќути за она што не чини, да речи дека не чини..Депонијата ја гласаа сите, а во предизборието сите беа против...Е тој е тај рад...Ако дозволуваш тебе да те влечат за нос, тогаш извини, не се сите такви...

Нека спијат нашите министри и функционери, ќе ја добијат и Брвеница и Кичево, немаме шанса со автобусите и авионите на зелките се дури не се врати со иста мера. Полека плански и стратегиски ќе освојуваат и уште општини без никакви пречки, па пратеници, министри, судии, обвинители, ќе дојди нивни партии да го имаат мандатот за состав на влада и да бараат наши партии за помали партнери во влада. Да видиме дали ќе бидат дарежливи како нашите партии и дали нашите партии ќе бараат нешто од национален интерес за Македонците или само функции.

Само ќотек
Автоматски споено мислење:

Нека спијат нашите министри и функционери, ќе ја добијат и Брвеница и Кичево, немаме шанса со автобусите и авионите на зелките се дури не се врати со иста мера. Полека плански и стратегиски ќе освојуваат и уште општини без никакви пречки, па пратеници, министри, судии, обвинители, ќе дојди нивни партии да го имаат мандатот за состав на влада и да бараат наши партии за помали партнери во влада. Да видиме дали ќе бидат дарежливи како нашите партии и дали нашите партии ќе бараат нешто од национален интерес за Македонците или само функции.
И гледај ги нашиве што прават, наместо да бараат поради нерегуларности повторување на гласање на пример во село Чашка они во Мелница нашле проблем, сега фали пак они да гласаат за Дуи и дпне со морков во уста.

Овој што тепа жени барути коментира кај Фуркан :pos: какво племе се

Последно уредено:
@Con Artist ќе може објаснување за ова?
Нели биле подобри и поразлични влен и нели Мицко ги неутрализирал и поделил албанците?
Од каде сега ова?
Ништо од тоа не сум рекол, нема потреба од спинови. Кажав дека целта е да се намали влијанието на ДУИ, да нема една премногу моќна албанска партија како единствен избор кај албанците.

Тој процес е во тек, постепено, без многу врева се намалува влијанието на ДУИ во политиката, спортот, улица и логистика, институции, локална самоуправа (ги изгубија Струга, Тетово, Чаир, Арачиново, Сарај, а имаат шанса и Кичево да го изгубат), се удира и ќе се удира по нивни важни играчи и тн. Сето тоа се лесно проверливи факти.

Околу видеото, веројатно на очекуваш јавно на албанска телевизија да рече дека македонскиот кандидат ќе го поддржат?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom