Локални избори 2025: Кандидати за Град Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Иден градоначалник на Скопје?

• Александар Рашковиќ (ТМРО)

Гласови: 0 0,0%
  • Башким Бакиу (Коалиција ВЛЕН)

• Сашо Маневски (група избирачи)

• Зоран Јованоски (Единствена Македонија)

• Демир Исмаил (Сојуз на Роми)

• Владимир Куновски (Работничка партија)

• Александар Тортевски (Твоја партија)

• Вангел Божиноски (Родина Македонија)

• Вкупно гласачи
    134
Боље оваа, отколку БООТХ реално :pos:

Него, ќе ми ја објасни некој потребата да има по 50 кандидати за советници на листа? Ај до 20 ќе разберам некако, ама кој и зошто прифаќа да биде 37-ми на листа побогу? :pos:

Мора да имаш доволно кандидати за да пополниш цел совет со твојата листа во случај да освоиш 100% од гласот. Исто така и само луѓе кои се на листата може да станат советници, тоа отвара проблем ако немаш замена во случај некој ако се откаже. На пример ако ја поминеш целата листа и немаш повеќе луѓе кои може да станат советници. Тоа едно советничко место иде на избори во кои сите можат да учествуваат.

Е сега има и уште еден проблем, а тоа е дека има многу малку сериозни луѓе кои сакаат имињата да им стојат на последните 30% од местата зошто го сметаат за понижување. И затоа краевите на листите се такви какви што се, збирштина. Пред некоја страна кога ставаа слики од некој од Црвена Младина што ги ставиле на листа, тоа што не го пишуваа е дека истите се на крај на листите и нема шанси да влезат.

Али во секој случај подобро е пријатели, роднини и од пред продавница да ставаат луѓе одколку инфлуенсерки и курвичиња.

Би ја плескал додека пеам Бисер Балкански.

...а после продужуеш (со плескање, нели....) и на „Заветна„...:kafence:
Автоматски споено мислење:

Прегледај го приврзокот 457100децава се врв…
туѓ срам ме јаде

Се премислив...ради ваквија кандидат(к)и, излегувам на избори и ќе гласам за ДПНЕ...(жими мајка).

Последно уредено:
Можете да сте ѝ татковци.
20-21 да има.

Како што кажав, советничката листа на СДСМ ќе има повеќе гласови од Шукова. Горан Марковски и Амар Мециновиќ посетепено се во пораст. Марковски доколку не беше кандидат, мислам неговите гласови ќе одеа за Амар...ќе биде интересно Скопје, 18 кандидати има.
Па тоа и беше целта на кандидатурата на Марковски. ;) Исто како што Максим од независен кандидат,во 2023 наеднаш направи партија. Кажуваше ние новото сдс и на крај коалицира со вмро.

Каква женка скопјанка спремна бомба. Ќе мрси брк Орце ќе му се изнагости, за мерак.

Прегледај го приврзокот 457100децава се врв…
туѓ срам ме јаде

Искрено јас би го напунил и собранието и општините само со вакви фуфи. Веќе кога не ебат нека бидат бомбици.

Еден куп секс скандали ќе имаме секоја недела, одлична диверзија ќе биде за народот од вистинските проблеми.:D

Се јави младава Луна со видео на инстаграм и на фб дека добила навреди на лична основа ради нејзината убавина и вмешаност во политика ..

Кажа дека имала просек 9.8 на правен и хејтерите ги нарече недоквакани неандерталци хаха ..

Иначе како што видов оваа е 37 место на листа за советник и скоро нема никакви шанси да влезе во советот на град Скопје ..

Се јави младава Луна со видео на инстаграм и на фб дека добила навреди на лична основа ради нејзината убавина и вмешаност во политика ..

Кажа дека имала просек 9.8 на правен и хејтерите ги нарече недоквакани неандерталци хаха ..

Иначе како што видов оваа е 37 место на листа за советник и скоро нема никакви шанси да влезе во советот на град Скопје ..
Зашо нема опција да ѝ се изнасмее чоек на постот..
Невоспитана

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom